még fősulin volt egy srác , Velencei Karneválról jött haza stoppal lekéste a buszt, gyorsan itthon volt. Thaiföldről ez már nehéz ügy lenne. :D
még fősulin volt egy srác , Velencei Karneválról jött haza stoppal lekéste a buszt, gyorsan itthon volt. Thaiföldről ez már nehéz ügy lenne. :D
az utazási irodáknál viszont e teljes, retúr út ára ennyi :)))): "Az utazási irodáknál 10 napos(!) őt 300-500 e forint."
Meg Thaiföldre magánszervezésben menni azért más, mint Horv.or-ba, ami a szomszéd, és még magyarul is gagyognak ;)
"Nem mondtam, hogy retúr jegy volt, hanem hogy oda..."
Mondjuk így könnyű lefelezni a bevallott költséget....:))
Bár, hogy onnan hogy jött haza ingyen az érdekelne..
Ja Koh Samuin. Talán nem olyan felkapott , mint Pattaya, de talán pont ezért jobb is...
Nem mondtam, hogy retúr jegy volt, hanem hogy oda...
Nem putri, hanem normális kecót bérelt egy haverjával (tehát mindjárt csak fele a költség).
vagy a választások, vagy a gyenge fidesz program, vagy a vártnál jobban szereplő jobbik még hozhat mozgást....októberben innen nagyot ugrott fel, de hát tudjuk, hogy nincs két egyforma eset. akkor a 264-265-ért augusztusban vett holmit, meg a szeptemberi 270-est 276-ért tudtam eladni.
a forint most már nagyon durva... gondolkozom, h. én is kiszállok eurhuf-ból :S
nekem megvannak a bejáratott irodáim, nekem ez bejön. autót nem szeretek vezetni, háztól házig, vagy a reptérig hoznak visznek. Odakint bérelek kocsit ha szükséges, amúgy 10 napból 5-6-ot látnivalók megtekintésével töltöm, a végét meg pihenéssel. Ezekben a csoportokban már számtalan igen érdekes és értelmes emberrel megismerkedtem, aki meg nem szimpatikus, azt kihagyom (ő is engem). Úgyis első este kialakulnak a társaságok. Az utóbbi években mindig kint élő helyi idegenvezetőnk volt, aki úgyis sokkal többet tud, mint amit én a könyvekből valaha is. plusz ha rendes a csomó költségtől is megmenthet, pl tanácsára Krétán egy hollandtól sokkal olcsóbban béreltem kocsit, mint a görögtől.
én sem akartam hosszútávú lenni, csak belekényszerültem....tavaly jó volt a 3-6 hónap,: július-október, október-március a rövid távú dobálás volt rossz.
bocsi, de az azért érdekes... "Kint töltött 1 hónapot kb. 60e forintból."
ez azért enyhe túlzás...bár a kaja olcsó, de akkor vmi borzalmas putriban kellett lakjon...Thaiföldön is óriásiak a különbségek, nem mindegy, h. Phuket vagy más...
63e-s RETUR repcsiút is igen érdekesen hangzik...Nem túloztál egy csöppet? Vagy némi ktg-et hallgattál el? :)
most nem az adja el a HUF-ot, aki 255-ön vette, hanem aki 1600-on 290-en OTP-t vett...
Nem értem azokat az embereket, akik a mai napig is utazási irodákkal utaznak.
Engem rohadtul idegesít, hogy tudom, hogy mi mennyibe kerül valójában és látom, hogy mennyire lehúzzák az embereket, kihasználva azt, hogy azok nem mernek-tudnak megszólalni külföldiül, vagy egyszerűen csak bizonytalanná válnak, ha elhagyják otthonuk 300 méteres körzetét.
Az egyik haverom Thaiföldre utazott ki 63 ezer forintból Londonon keresztül úgy, hogy abban benne volt már minden költség (vonat-repülő, szállás komp stb).
Kint töltött 1 hónapot kb. 60e forintból. Az utazási irodáknál 10 napos(!) őt 300-500 e forint.
Horváto.ba beülök az autóba bekopogok bármelyik tourinst info-ba és olyan szállást nyújtanak amilyet akarok 20%-kal olcsóbban, mint a legolcsóbb utazási iroda-az adott színvonalon.
nem kötelező nyerőben eladni...akik adják, adhatják bukóban is...másrészt nem erről szól a devizapiac, alig vannak olyan hosszú távú devizaspekik, mint te. Egyszerűen csak áramlik hozzánk a tőke, kell nekik a huf, hogy sok jó magyar rv-t vegyenek.
Ta szerint még sávozik
na ezt jól berántották 265 alá...nem tudom ki adja el itt és mikor vehette, talán a 2008 októberi kamatemelés után 1-2 nappal, mert különben semmi haszna nem lehet. Akkortájt volt pár napig 255 körül. Azok meg tavaly márciusban úgyis eladták, szóval ez valami londoni keverés lesz. lassan ott lesz mint okt 23-án, de akkor duplaaljjal fordult...
na erre mondom azt, hogy türelem....
sztem mielőtt nekilódul a 260 alá kiütik a stoppokat (akár 275ig)...csak legyél résen :)
Igen, az volt az utolsó jó kiszállóm, szép mennyiséget eladtam a nyári olcsóbb vásárlásokból. Sajnos okt 23 előtti vásárlásra már nem maradt pénz, mert szeptemberben 270-nél mindent feltöltöttem, mivel október november a mikulás rally előtt gyenge szokott lenni....lett volna még egy jó kiszálló december elején, egy keddi nap délután kezdődőtt a görög válság bejelentésével és leminősítésekkel...másnap be is ballagtam eladni, de mivel 277-ért akartam adni, és csak 275,5-t kínáltak, ezért csak keveset adtam el....azt hittem év elején jön az armageddon....hát nem jött...így vagyok én 3 hónapja beszorulva, mert sem januárban sem most nem tudok venni, mivel nem volt értelmes kiszálló...ami eladtam 275,5ért, azt 270ért visszavettem, így lejjebbre nem maradt pénz