Regisztráció Elfelejtett jelszó

Miért utálják a spekik a phylaxiát?

2009. április 07. PHYLA…

#209619 vandrew

2009. április 07.

PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt . 2008. évi összevont (konszolidált ) , auditált éves jelentése

...A magyar-mongol államközi megállapodás alapján a mongol kormány kérésére mintegy 25 millió USD összértékű hosszútávú segélyhitel formájában határozott elképzelés alakult ki a Phylaxia által 1973-ban felépített és máig is működő monopol helyzetben lévő Szonginói Biotechnológiai Kombinát európai uniós szintre történő műszaki-technológiai modernizálására. Ebben a projektben vállalunk - igény szerint - szakmai fővállalkozói szerepet, feltéve, ha mindkét kormány garantálja a szükséges pénzügyi hátteret....

2010. március 11.

...Magyarország kész arra is, hogy támogatást nyújtson az állat-egészségügyi és az állattenyésztési technológiában. Ennek keretében januárban 25 millió dolláros (ötmilliárd forintos) hitelmegállapodást írt alá Magyarország egy mongol élelmiszer-kombináttal - tette hozzá a kormányfő.

Az úgynevezett kötött segélyhitelprogram keretében 25 millió dolláros kedvezményes hitelt nyújtott Magyarország. E programban a világ fejlettebb gazdaságai támogatnak fejlődő gazdaságokat hitellel. "Természetesen ennek az is része, hogy magyar technológia, magyar vállalkozások, magyar tudás, magyar export jelenik meg többnyire ezen ügyletek keretében" - indokolta a döntést Bajnai Gordon. A miniszterelnök szerint a mongol fővárostól valamivel több mint száz kilométerre nyugatra fekvő szonginói biokombinátban olyan speciális tudásra van szükség, amely "Magyarország számára is fontos exportot tesz lehetővé"....

Forrás: MTI

Lehet, hogy hülyeség, de…

#209140 bajkusz

Lehet, hogy hülyeség, de érdekes, hogy a könyvben az eladási oldalom minden tétel 999 db-ra végződött, majd most 000-ra.

Furcsa.

Re: nincs cím

#208593 JP Előzmény: #208548

Bukót realizálni kétszeresen nehéz dolog: egy, mert a bukót, a rosszúl elsült elképzelést kell lenyelni ( ilyenkor mindig az a rossz érzés kerülget, mi van ha ezt nem tudjuk megemészteni), másodszor meg, ok, realizáltuk a bukót - ami nagyon szar - első menetben, de a pénzt újra benyomva valamire megtörténhet újra az, hogy rossz elképzelésnek bizonyúl. Aki megéli ezt a második negatív történést is, biztos, hogy szivesebben ülne az előbbi bukós pozijában. Ebből a szempontból, nem igazán mondható, hogy a bukót realizálni érdemes, és nem-e jobb a várakozás.

Mint írtam itt már korábban, a tőzsdén a tőkeáttételes pozi, és a csőd ami végzetes lehet. A többi kimenetel, csak idő kérdése. Persze ,ez valahol felfogás, hozzáállás kérdése, mert van aki az ilyet is nagy "baromságnak" tartja, és stoppot rak be. Ez is ( a stop) egy koncepció, ami működhet jól is, rosszúl is.

#208548 bajkusz Előzmény: #208536

Köszönöm az elismerő szavakat, de érdemtelen vagyok rá.

Szerintem inkább simán hülye vagyok. Nem akarom realizálni a bukómat. Ennyi.

Várok a szebb időkre, amik egyre kevésbé valószinű, hogy eljönnek. Az a jó, hogy betartottam a játékszabályt és csak olyan pénzt tettem be, amit tudok nélkülözni (évekig is, ha kell). Persze bosszant, hogy ha aznap OTP-t veszek és nem ezt a sz.rt akkor mára közel dupláztam volna a betett pénzt.

Az pedig tuti, hogy ez a részvény nem lesz egyhamar 240 körül (ahol durván ma a másik opcióval lennék).

Szar érzés ezzel szembenézni :-(

Mit tehetnék... várok :-) Hál'istennek nem vagyok egy lelkizős típus és még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy égető szükségem legyen a "befektetett" pénzemre.

Amúgy meg Phylaxia tulajdonosnak lenni egy életérzés... és szórakoztató is valahol :-)

Bocsi, ha hosszú voltam. :-)

#208536 JP Előzmény: #208175

Bajkusz , a lottó az nehezebb, szerintem :-)

Komolyra fordítva a szót, minden elismerésem a tiéd, Bajkusz. Amennyit gúnyolódunk , hitetlenkedünk itt a fórumon a papír körül, nem beszélve a papír árfolyamáról, az tényleg dícséretes ahogy bírod ezeket a "teszteket". Ehhez vakóban kitartás kell. Az kell az ilyenekhez, kitartás....szinte a mazoizmusig menően.

#208175 bajkusz Előzmény: #208167

Én még várok, amekkora marha vagyok. Nem bírnám elviselni ekkora bukta realizálásának a tudatát. Inkább elodázom, hátha vannak még csodák.

Ja és szorgalmasan lottózok is. Ez a stratégiám :-))))))

#208171 rbbj11 Előzmény: #208168

ok. 74-75-ön összegyűlt néhány korábban beragadt, de őket elintézzük, ha jön buxi :)

#208167 Kutató Előzmény: #208161

akkor ugyan azt a kocsit toljuk:)) várjunk még? én már eleget szórakoztam, máshol is buliznék:D