Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DELPHOI

Re: nincs cím

#20668 Ozzy_ Előzmény: #20609

öööö.... nem.

Nem jósolok uppot, én csak azt montam, hogy most a mutyitól apánk által mentesített OTP a külfldi piacokkal együtt fog mozogni. És bár ezt elfelejtettem megjegyezni, de most pótlom: Nem mértékében egyezően, csak irányában!

Én ezt látom. És az OTP az erős shortolás miatt esett ennyire le, amit apánk nagy részben már kizáratott a papírból ezért megyünk most már a piaccal egy irányban.

Amikor a shortok épültek én mondtam a leghangosabban, hogy nem Amerikát figyeljtek, mert semmmi köze az OTP-hez (akkori állás szerint). Vissza lehet kereseni a totyikban.

Most a mostani állás szerint viszont azt mondom, hogy a nemzetközi hangulat igenis befolyásolja az OTP irányát. Nem a változás mértékét, csak az irányát.

Napközben nyugodtan nyissatok egy Dax real oldalt és tegyétek alá az OTP realt. Néha egész meglepő az egyezés. Mégegyszer utoljára, nem mértékeben, csak irányában, hisz az egyik egy index a másik meg egy bankpapír.

#20652 Alter Előzmény: #20638

Én ha réklikkelek az "Alter SNP500"-ra,akkor feljönnek a grafikonok és felettük pársoros szöveg,aminek a végén van más színnel a "Szerkesztés" felirat.Biztos,hogy nem jön ez fel neked?

#20648 Kanyisz Előzmény: #20645

Akkor béke:)

Alcoám is van még. Ezeket én úgy vettem, hogy akár csődbe is mehet, nem akasztom fel magam a veszteségtől.

Fordnál még nincs is stoppom, Citinél sem, ezektől többszöröződést várok. Alcoanál már van, de még csak 0-ba húztam költségekkel együtt.

#20641 rbbj11 Előzmény: #20618

merész :)

Én Alcoat követtem le longgal. GE-hez sajna nem volt bátorságom.

#20640 Kanyisz Előzmény: #20592

rbbj11!

Ezt most vettem észre. Ne hülyéskedj. Véleményt cserélünk, én így látom, Te másként. Ha mindent egyformán látnánk halál unalmas lenne az élet és a piac.

#20639 rbbj11 Előzmény: #20610

én trendvonalak törésénél határozom meg a bikába v. medvébe lépést.

#20632 Alter Előzmény: #20627

OK,csak az emelkedés fogalmát akartam árnyalni,hogy ti. ez önmagában nem eredmény,nem így értendő.Viszont a kritikus szinteknél megvalósuló mozgásból már lehet az.A grafikont sikerül összehoznod?

#20627 Kanyisz Előzmény: #20620

Alter, a kamatokhoz való viszonyítást nem tartom mérvadónak egy olyan periódusban, amikor mindenütt a világon megkérdőjeleződött az a korábbi állítás, hogy hosszú távon a részvények többlethozamot hoznak.

#20624 Kanyisz Előzmény: #20611

Lehet, hogy ez okozza az eltérést, de az SP-hez képest nem, mert anno abban is jóval nagyobb tech arány volt.

Ha funda alapon nézem, akkor is hatalmas az eltérés. Ami autóipar lenullázódott, német nem. Ami bankrendszer lenullázódott, német nem, stb...

Jó lesz figyelni rájuk.

Alcoa kedd, Chevron csütörtök.

Remélem Alcoa csak a méreten teker, az irányon nem.:) Van belőle.

#20620 Alter Előzmény: #20604

Kanyisz érvelésében a hosszú távú emelkedés fogalmához végeztem egy számítást és megnéztem 3 chartot.Tehát:ha valaki 2001.01.01.-kor 8%-os kamatra bankba tett 1 egységnyi pénzt,akkor 2009.01.01.-én 1,85 egység volt a számláján.A BUX ezekben az időpontokban így állt:7849 - 12241, a DAX:6433 - 4810 , az SP500:1320 - 903.25.A kérdést nyilván árnyalja,hogy mennyivel pontosabban áraz egy száz év óta működő piac,mint a mienk ill.milyen extrákat tud(ott?) a BUX.És ettől még a Kanyisz-féle összefüggések bőven leírhatnak érvényes előrejelzéseket.(A kamatadóval nem foglalkoztam,mert az egyformán érint mindent.)

#20618 Kanyisz Előzmény: #20591

A Fordom még megvan, mindenem megvan ami itt a long ötleteknél írtam, kivéve Peugeot-ot ahol előbb leszúrt, kiütötte a stoppot, aztán kezdett emelkedni:(

#20615 ilonka Előzmény: #20613

szia Kanyisz!

ha van/lesz időd tényleg feltehetnéd azokat a grafikonokat....