Regisztráció Elfelejtett jelszó

DELPHOI

Re: nincs cím

#20611 Bakiba Előzmény: #20561

Szia Kanyisz!

A DAX akkoriban tele volt tech. papirokkal, ha jól emlékszem:), ami akkor sokkal nagyobb esést okozott, mint a mostani összetétel és súlyozás. Talán ezért lehet az eltérés a többi nagy indexhez képest.

Jól tudom, hogy kedden már jelent az Alcoa, majd a Chevron következik?

Azért ezek tekerhetnek az irányokon, ami nem teszi egyértelművé a jövöhetet:)

#20610 Kanyisz Előzmény: #20601

rbbj11!

Nincs közöttünk nagy eltérés, csak szemléletben.

1. én bikát, medvét csúcs és mélypontok között jelölnék.

2. Az emelkedő trend jellemzője a magasabb csúcsok, magasabb mélypontok. Nézz meg egy havi chartot BUX-ban (persze logban:-)). A roppant nagy visszaesés ellenére nem ütött alacsonyabb mélypontot és egyelőre alacsonyabb csúcs sincs. Ez az alacsonyabb csúcs valószínűleg még az idén meg lesz, és csak utána fog eldőlni, hogy lesz-e alacsonyabb mélypont, tehát váltunk-e hosszútávú csökkenő trendbe. Ez egyáltalán nem lesz biztos az alacsonyabb csúcs ellenére sem, lásd pl. a 2002 áprilisi zörejt a BUX-ban, amit Te 7 évvel későbbi kronológiádban meg sem említesz.

Ha pedig emelkedő trendben vagyunk évtizedes távlatban, akkor ugye bullban vagyunk?

2. Az én kronológiám:

1993.05-1994.02 bika

1994.02-1995.01 medve

1995.01-1998.04 bika

1998.04-1998.10 medve

1998.10-2000.03 bika

2000.03-2001.10 medve

2001.10-2007.07 bika

2007.07-2009.03 medve

2009.03- ?

Az egész korszakra viszont 1993-2007 bika, 2007-től egyelőre még csak ?, de ha így haladunk tovább, akkor benne maradunk a hosszú bikában.

#20609 Alter Előzmény: #20604

Megpróbálok közvetíteni,hogy haladhassunk tovább.Szerintem most 3 különböző megközelítés fogalmazódott meg és ezek nem zárják ki egymást.1.lilla és Ozzy rövidtávú befektetői szemmel (1-2 hónap) nyilatkozot és up-ra voksol,a nemzetközi hangulat alapján.így értékelve azt.rbbj 11 az ált. gazdasági válság és a hazai gazdasági-politikai helyzet alapján -ha jól érzékelem az előbbinél nagyobb időtávon-pesszimista és lefele várja a piacot.Kanyisz pedig egy ezektől lényegesen eltérő,évtizedes időtávon értékeli a helyzetet,ebből következően másként kérdezi a grafikont és az másként is válaszol.Gondolom nem csak én vagyok kiváncsi ezekre a grafikonokra.Folyt.köv.

#20607 Hibaz Előzmény: #20588

Köszi !

Nem vagyok jós,tippelni meg nem szeretek,ezért ide nem fogok sokat irosgatni.

Csak egy dologra hívnám fel a figyelmeteket,miszerint pénteken az OTP a Heti csökkenö trendvonalán zárt,ha ezt átlépi,elpattanhat ez a összenyomott rugó !!Buxban van már kettő rés,eszerint most lehetünk az emelkedés 70%-án.......szvsz

#20606 Alter Előzmény: #20603

Print Sc-vel elmented a grafikont mappába,csináltam egy blogot még régebben Alter SNP500,fent van a vízszintes fejlécben:ráklikkelsz,utána megjelenik a szerkesztés felirat,klikk,az alsó mező fejlécében "képfeltöltés"-re klikk és az új mezőben tallózással a saját mappádból megnyitod a grafikont.Utána azt hiszem,még a mentésre kell klikkelni és kész.Herceg,át lehet nevezni a blogot "DELPHOI"-ra?Jó lenne,mert így egy kicsit nehézkes az ügy,de tudod,azt még a totyik előtt nyitottam.

#20603 Kanyisz Előzmény: #20569

Szia Herceg!

Látom jól felvertem itt az állóvizet.:)

Nem, nem tartom. Akkor lenne ez a valószínű, ha leszúrt volna 7000-ig. "Sajnos" felette a támaszon megállt, nem érte el az eltolódott sáv alját. Ilyenkor vagy nagy erővel visszamegy az eredeti sávba, ezt én most teljesen valószínűtlennek tartom, vagy egy emelkedés utáni esésben érinti meg a sáv alját. Ez alapján a legvalószínűbb számomra most az, hogy nyár elejéig, közepéig emelkedünk, aztán ősszel vissza ahonnan indultunk, mert addigra kb. ott lesz a sáv alja ahonnan pattantunk.

Úgyhogy jövőre várom a sávtető elérését (korábbi sáv alj), ami 2010 decemberében már a 30.000-t is meg fogja engedni.:o)

Kár, hogy nem tudom még, hogyan kell grafikonokat feltenni ide, nagyon szép hosszú grafikonom van a BUX-ról, mutatja mennyire imádja a tőzsde a szimmetriákat.

Üdv.:)

U.i. : Persze a mostani emelkedés utáni esésnél akár el is törölhetjük azt a sávot, és akkor tényleg medvébe váltunk.

#20601 rbbj11 Előzmény: #20599

BUX

1998.09-2000.07: bika

2000.07.-2001.11: medve

2001.11-2008.11: bika

2008.11- : legkésőbb ekkortól medve

#20599 Kissherceg Előzmény: #20592

Fórum az nem vélemény egyeztetésre van?

Nem konfliktus ez, cáfold meg amit írt tényekkel, ennyire egyszerű. Szerinted mióta volt bull piac, melyik értéktől a BUXon és hol lett vége?

#20592 rbbj11 Előzmény: #20591

azon gondolkozom, hogy még kevesebbet kéne fórumoznom. Vagy egyáltalán nem. Nem szeretnék konfliktusba kerülni állandóan. Főleg nem Kherceggel v. Kanyisszal. Azért írtam ide is csak bővebben, mert a topicindító megkért rá. Köszönöm a bizalmat. De lehet, mégsem jó ötlet ez, még eldöntöm.

#20591 rbbj11 Előzmény: #20584

Kanyisz, akkor utólag megkövetlek: nem gondoltam volna, hogy ezt logaritmikus chartokról nézted ki. Bocs.

Annak idején Ford-dal nyertél?

#20590 rbbj11 Előzmény: #20587

Értem. Szóval szerinted az egész tőzsdei pályafutás gyakorlatilag egy bull piac? Mert tudod, hogy lényegében ezt mondod. Ez akkor is eddig a legjobb: már nem is a medvepiac végéről beszélünk, hanem nincs is! Nem is volt! Na ne már....

Felőlem nevezhetjük akárhogy a gyereket (a jelenlegi "nagy korrekciót"). Egyébként nem tudom, releváns a kereskedés szempontjából ilyen időtávokról beszélni? Lekereskedi ezt valaki? Merthogy én úgy tudom, a bull piacon meg kell venni a leszúrásokat. Tehát ezek szerint longolni kell ezerrel. Sőt, kényelmesen több éves long pozikat építeni.

Lehet, hogy én vagyok nagyon sötét, de én nem hiszek ebben.

#20588 Kissherceg Előzmény: #20585

Hali, hibák topikban írd be légyszives ezeket, mert nem Én javítom a hibákat, ott meg szemelőtt van admin számára. Ritka bosszantó sajnálom :(

#20587 Kissherceg Előzmény: #20584

Hali, azt használ, nézd meg a régi dlph blogot. Elég jól látta a dolgokat bő egy éve is már, persze kicsit félreérthetően írta amit tett, de tény, ha szigorúan számokat vesszük. medve piac meg mitől az, hogy 200napos átlag alatt van? Nem, ha az előző csúcs alá esett. Addig tényleg csak korrekció hosszútávon. Előző csúcs 10600 volt a buxban.

#20585 Hibaz Előzmény: #20569

Helo Herceg!

Csinálj valamit a rendszereddel,mert most is 15 percen keresztül gépeltem a holnapi tippemet,mire eltünt az egész,a küldés gomb lenyomása után.....

#20584 rbbj11 Előzmény: #20581

persze, csak visszanézett :D Hogy aztán folytassa a gigabull chart építését :D

Még vmi kedves Kanisz: ajánlom figyelmedbe a logaritmikus görbéket, ha nagy időtávokban gondolkodsz.

#20578 rbbj11 Előzmény: #20561

ha szerinted bármi "bull marketen belüli visszaesésben" van, akkor ehhez nincs mit hozzáfűzni.

#20569 Kissherceg Előzmény: #20561

Még mindig tartod azt, amit tavaly írtál blogon, hogy a buxban tört trendcsatorna tetejét visszateszteljük?

#20561 Kanyisz Előzmény: #20559

bemásolom ide egy részét annak, amit a pf-n írtam, mert úgy látom kissé szűk az időtávotok:)

"Nézzük a tényeket:

- SP500-ban elesett a 2002-es mélypont, majd most épp visszapattant fölé.

- Nasdaqban szó nincs a 2002-es mélpontról, kb. 20%-kal feljebbről fordúlt.

- CAC megérintette a 2003-as mélypontot, majd pattant.

- FTSE megközelítette a 2002 végi, 2003 eleji mélypontot kb. 5%-ra majd pattant.

- DAX meg se közelítette a korábbi, 2003-as mélypontjánál kb. 63%-kal feljebbről pattant (!!!! új vezető a fejlett piacokon?)

- BUX. Ez van a legjobb állapotban (bármilyen furcsa!), mert bár a technológiai összeroppanás utáni mélypontot (ez itt már 2001 végén meg volt) a DAX-nál jobban megközelítette (kb. 57%), de a 2000-es csúcspontot egyelőre csak visszatesztelte és már most magasabban van, mint a 2004-es kitöréskor volt. Márpedig a többiek jócskán a technológiai lufiban beállított csúcspontjuk alatt vannak.

Szóval ha a tényeket nézzük, akkor SP-ben bear market rallyban vagyunk, Nasdaq-ban egyelőre egy bull marketen belüli visszaesésben, CAC-ban és FTSE-ben még nem tudjuk, itt akár lehetünk egy hosszútávú oldalazásban is, de semmiképp nem vagyunk hosszú távú bearben még, DAX-ban a Nasdaq-nál is meggyőzőbben egyelőre egy bull marketen belüli beart éltünk át, a BUX pedig egyértelműen hosszútávú bullban leledzik még, csak azon belül volt egy a feltörekvőkre olyannyira jellemző arányú esés (megjegyzem, bár a csúcsponttól mérve eddig ez volt a legnagyobb százalékos esés, de ha csak a szakadási periódust nézzük, akkor a szakadás %-os mértéke pont ugyanakkora volt, mint az orosz válság idején)"