Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kezdők topikja!

Re: nincs cím

#20594 Spade Előzmény: #20574

A naked short az tulajdonképpen egy absztrakció. Mégpedig a határidős kereskedés alapján. Ugye a határidőn ha eladást indít valaki 0 pozícióból azaz shortol akkor nem kér kölcsön hanem simán elad, úgyis mondhatjuk naked shortol. Csak a lényeg a határidőn hogy az össz short és összs long előjeles összege nulla lesz mindig. Ha a részvényt is lehet naked shortolni akkor pedig az összes short és az összes long előjeles összege nem nulla lesz hanem a kibocsátott részvénymennyiség ennyi a különbség nem több. Azaz az absztrakció az hogy az amúgy fizikailag megfogható részvényt is egyfajta derivativának tekintik.

#20589 Yooda Előzmény: #20586

KBC honlapjáról:Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a DayTrade ügyletként jelölt megbízások lehetnek DayTrade díjjal elszámolva, Normál megbízásból nem lesz DayTrade ügylet annak ellenére sem, ha napon belül vétel és eladás is történt az adott mennyiségű értékpapírra.

ELNÉZÉST KÉREK MINDENKITŐL ÉN TUDTAM ROSSZUL!!!

#20586 Yooda Előzmény: #20577

ha normál ügyletből indatod és aznap visszaveszed akkor abból nap végére DT ügylet lesz lentebb írtam

#20580 ilonka Előzmény: #20579

a "sima" shortnál pedig kölcsönveszed az értékpapírt és azt adod el...

#20579 ilonka Előzmény: #20574

na ez az...:-)

de látod,nem csak neked volt furcsa,ha egyszer betiltották!:-)

naked-azaz fedezetlen-short, nincs mögötte semmi az égegyadta világon...

#20577 Kamilkov Előzmény: #20562

Javíts ki, ha rosszul tudom, de szerintem ha normál ügyletből indítod a vételt, hiába adod el még aznap, normál ügylet kamatát fogja felszámítani. Csak akkor 0,15% ha DT indítottál (én is a KBC Equitasnál vagyok).

#20576 Kamilkov Előzmény: #20556

Köszönöm a választ, végre leesett, h. ez mind a TDT-re vonatkozott (kényszer zárás stb.), a saját részvényemmel azt csinálok amit akarok (tul. képpen nem is az az igazi short).

#20574 Yooda Előzmény: #20573

huhh!na én akkor még jobban összezavarodtam a short definícióját illetően:) ha nincsen x részvényem és nem is kérem kölcsön akkor hogyan tudom eladni?

#20573 Spade Előzmény: #20572

Yoda,

A naked short az amikor nincs olyan papirod és nem is kéred kölcsön, egyszerüen csak eladod aztán visszaveszed, nagyon elméletieskedve a sima long inverz művelete....

#20572 Spade Előzmény: #20566

"Sokan mondják,hogy shortolnak amikor a saját papírjaikat eladják és később olcsóbban visszaveszik sztem ez nem short ügylet vagy még szokták mondani "naked short"-nak ha jól tudom "

nem jól tudod

#20571 Ishar Előzmény: #20570

Ja, gondoltam, hogy valahogy igy működik.

Amúgy ti PETI-t használtok? Mi a vélemény róla?

#20570 Hathor Előzmény: #20558

Az talán nem hangzott el, hogy be lehet jelölni KBC-nél, hogy normál, vagy daytrade. Tehát ki lehet választani. Mindenképpen érdemes a daytradet jelölni, maximum ha átviszed másnapra (long esetében), akkor átalakul normál ügyletté.

#20568 Ishar Előzmény: #20567

Nem mondom azt, hogy "megpróbálok", mert tudom mi lesz rá a válasz! :D

#20566 Yooda Előzmény: #20562

a shortról:én úgy tudom,hogy shortnak azt a tranzakciót hívják,amikor a saját részvényeidet meghaladó DB számú részvénnyel ügyködsz,tehát kölcsönrészvényekkel.Sokan mondják,hogy shortolnak amikor a saját papírjaikat eladják és később olcsóbban visszaveszik sztem ez nem short ügylet vagy még szokták mondani "naked short"-nak ha jól tudom

#20562 Yooda Előzmény: #20558

Szia!attól lesz normál adás/vétel,hogy az ellentétes tranzakciót aznap nem hajtod végre.Tehát kijelölöd a normál eladást pl. 100 db-ra és aznap nem veszed vissza az normál eladás(0.25%).De ha visszaveszed a 100db-ot aznap akkor 2x0.15%-ot fognak számolni hiába volt az eladásod normál.Mindig az a lényeg,hogy nap végén záráskor a db számra mi az egyenleged. Még 1 példa: eladsz 100 db-ot majd aznap 75db-ot visszaveszel,akkor 75db ra dytrade,tehát 2x0.15% és a 25db-ra pedig normál azaz 0.25% díjat számítanak fel

Sziasztok! Nekem "csak"…

#20558 Ishar

Sziasztok!

Nekem "csak" annyi lenne a kérdésem, hogy napközbeni kereskedéshez melyik indikátor/indikátorokat használjátok. Ha a felsorolás mellett lenne egy kis magyarázat, hogy miért, azt is megköszönném!

Egy másik kérdés pedig azoknak, akik a KBC-nél vannak. Én jelenleg Erste Netbrokert használok, ahol a bókerdíj 0.45% adásnál/vételnél, de ha napközben adsz/veszel, akkor ennek az egyik 0.45%-át nap végén visszautalják a számládra.

Gondolkodom azon, hogy átmenjek-e KBC-hez, ahol látom, hogy DT-estében ez 0.15%. A kérdésem annyi lenne, hogy ezt a 0.15%-ot adásnál/vételnél is levonják? Emellett pedig van itt olyan, hogy normál ajánlatok esetében 0.25%. Mi a "normál ajánlat"? Amikor veszek, akkor honnan tudják, hogy én azt még aznap el akarom-e adni vagy átvinni másnapra? Azaz honnan tudják, hogy 0.15%-ot vagy 0.25%-ot vonjanak-e le?

A válaszokat előre is köszönöm!