Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: welcome

#205335 Kissherceg Előzmény: #205328

Én már tudom a miniszteri leosztását a fidesznek, már tavaly ősszel kész volt ki micsoda lesz :))) Csodás kis csapat...

#205334 rbbj11 Előzmény: #205332

nem ezeknek a szociknak, hanem úgy általában...

Elvileg, ha tiszta irányzatok lennének, akkor a jobboldalban igencsak alárendelt szerepet kéne jásszon a nyugdíjosztás, szoc. háló egésze, stb. De gondolom, ezket nem kell magyaráznom...nagyon elvonatkoztatva a valós viszonyoktól írtam, amit...:)

#205328 rbbj11 Előzmény: #205326

hát ja, az ügyeket jól csinálják :))) A PM-et, tárcát már nem tudom, kinek adnám :)

#205324 rbbj11 Előzmény: #205318

Sztem már rég nincs, főleg Mo-on, tisztán egy irányzatú párt. És gyakorlatilag minden irányzatra szükség van, kül. minisztériumokban kül. felfogású pártokra is lenne szükség. Jobbikra lehetne nyugodtan bízni a külpol.-t, belbiztonságot, fideszre a gazdasági ügyeket (csak kell nekik vmi kontroll, h. ne lopjanak), mszp-nek meg szociális tárcák valók. Lmp-nek körny.védelmi tárca. Fel lehetne osztani jól a tárcákat, nem lenne itt semmi gond :D

#205322 Tomas Előzmény: #205316

sokszor benyomások alapján alkotok képet, nem túl értelmes, mi ?

halgattam őket hónapokkal/évvel ezelőtt, egyszerű kérdésekre válaszolgattak, valahol és ez a kép alakult ki bennem, sajnálom...

Gentle:

Fidesz liberális lenne ?

Én még ott megrekedtem, hogy ha ők akkor jöttömben is mentében kell majd járnom :D

De legalább is, illene ha 30 évesen új Audiból szállhatnék ki a parlament előtt, enyhe lenézéssel, de legalább is hibátlan makeup-al.

Meg aztán aki figyelmet fordít a természetre, szőlő, bányák, az már nem is lehet liberális a szememben. :D

#205321 Sanguis Előzmény: #205310

A FIDESZ egy szűk csoport "KFT-je", Viktorral, mint ügyvezetővel az élén. Semmivel sem kevésbé korrupt (tolvaj), mint a többi párt, csak olyan belügyminisztert, és legfőbb ügyészt vettek be a KFT-be, akik a legtöbb nyomot eltüntették, vagy 1 millió évre titkosították.

Most nagy bajban vannak, mert ha nem jelentik ki, hogy a jobbikkal nem lépnek szövetségre, akkor jelentős szavazatot veszítenek, ha kijelentik, akkor szintén, ráadásul az EU szemében nem kívánatos személyekké, és párttá válnak. Ha kijelentek, hogy nincs koalíció a jobbikkal, nem fognak tudni kormányt alakítani, vagy nagyon kisebbségit, ahol semmilyen törvénymódosítást nem fognak tudni megszavaztatni többpárti egyeztetés nélkül.

#205318 gentlemanus Előzmény: #205312

Az én véleményem szerint már a Fidesz is iszonyat liberális politikát folytat, semmi szükség mellette LMP-re.

#205317 rbbj11 Előzmény: #205312

egyébként már ott megbukik az állításod, hogy éppen nem az újak azok, akik feladják elveiket, eredeti elképzeléseiket, hanem mdf-szdsz fontolgat koalíciót, meg már mszp is. Nem Jobbik, nem lmp, és nem a civil mozgalom..

#205316 rbbj11 Előzmény: #205312

egyszerűen fel nem fogom miért...mikor minden nyilatkozatuk ennek ellent mond. Mikor nem támogatnak liberális gazd.pol-t. Mikor sokkal közelebb állnak az eu-i zöld pártokhoz, mint bármiylen liberálishoz...

A civil mozgalom számomra még egy alternatíva a szavazáson :)

#205312 Tomas Előzmény: #205306

a politika olyan, hogy ezek a küszöb alatti nagyok vagy újak, bárkivel bármit, csak a tűz még közel legyen... (kivételnek látom Türmeréket)

az LMP-t úgy látom, hogy az szdsz helyén keletkező "űr" izgatja valójában...

remélem a jövő hazugságnak fogja ítélni az előbbi mondataimat...

Exit poll

#205311 gentlemanus

Spade

Az asztropatika.hu portálon készült egy exit-poll, a megadott határidőig 1173-an szavaztak.

Itt az eredmény:

http://www.asztropatika.hu/blog.php?id=27

Nos, azt kell, hogy mondjam, hogy ez annyira megdöbbentő, hogy ha egy ilyen eredmény születne áprilisban, akkor kormányozhatatlanná válik az ország.

#205310 Tomas Előzmény: #205304

ma a jobbik előnye az hogy nincs múltja, viszont van álláspontja, és tényleges tevékeny erő az emberekkel kapcsolatban - vagyis valós problémákra keres válaszokat, akár helyileg is.

Ezért sokan szeretnék életben látni, vagyis inkább jobbikra szavaznak, mint fideszre, így lehetséges, hogy túlnyeri magát...(jobb lesz mint 30%).

A lényeg, hogy úgy látom, mindenképpen alkura fog kényszerülni.

Ezt tudja valaki, hogy lehet úgy előkészíteni, hogy ne veszítsen bázist ?

MSZP oldalon, a korrupció kifújta magát, aki nem elmegyenge, az látja, hogy már javában a magánszemélyek felhalmozott vagyona, vagyis a szavazó bázis maga az ígéretek fedezete.

Ki hisz abban, hogy az ország adóságszolgálata jelenlegi feltételek mellett kitermelhető ?

(ezt írtad máshogy)

Fidesz, ami engem távolít tőlük, az a modorosság, és hogy nincs álláspontja, vagyis hogy tudja mit akar, de előbb szavazz rá, aztán majd megtudod.

Itt is az a problémás pont, hogy meg kell majd alkudnia a Jobbikkal - és ha tartja a korábbi stratégiáját, akkor a Jobbik hitelt és arcot fog veszíteni a kapcsolattal hosszú távon.

Ha ez így, akkor ez csak egy másik gödröt jelent az országnak...