az oksa. Csak az erösödés mértéke kezdi nagyon zavarni egyesek szemét...
az oksa. Csak az erösödés mértéke kezdi nagyon zavarni egyesek szemét...
Ott az a baj ugye, hogy svájc nem az eurózóna. Amig a frank erősödik az euróval szemben, addig sok jóra nem számíthatunk.
én vártam egy 2006 májusihoz hasonló gyors kb 10 napos tőzsdei zuhanást...nem jött el...egyébként még 2-3 hete is sokan írták, hogy 280-ra fog gyengülni a huf...én ennyit vártam, nem 300-320-at, azt tudtam, hogy nem jön sajnos újból el....ha nincs ez a görög marhaság, akkor ahogy usd elment 200 fölé, meg chd 190-re, ez is elment volna 280-285-ig...azok mozdultak, ez nem.
Nagyjából ezzel egyet is értenék, és a kérdés is eléggé jogos. Mindezek mellett a külker mérleg további javulására számítok , nekem legalábbis ezt sugalja a HUF eősödés.
legyen igazad. Remélem a chf árfolyamon is látszani fog...
Ez most kicsit messzire vezet, de én egyébként nem értem ezt a hosszútávú EURHUF longolást. Mégis mi alapján? Amíg nem jön egy következő világégés, addig a forint reálfelértékelődésre van ítélve az euróval szemben.
Lehet, hogy kapal szar a gazdaságunk, de növekedési perspektívák tekintetében az euróövezet még nagyobb rakás f*s. Ebből következően a konvergencia így vagy úgy, de folytatódni fog tovább, ami a 60%-os magyar árszínvonal (eurózónához képest) konvergenciáját is maga után vonja (balassa-samuelson hatás). Ez pedig két csatornán megy végbe, egyrészt a belső infláció, másrészt a nominális felértékelődés valamilyen arányú keverékén keresztül, de egy nyitott EURHUF long pozícióra mindkettő biztos bukást jelent.
sajnos a mennyiség:havi jövedelem=350:1 ezt nem lehet nagyon higítani 265 és 280közül van, higítással lett 270 az átlag
"hát 271-nél olyan 266 lehet"
Ha van 50.000 eur-od akkor rakd be bankba. A folott lehet egyedi konverziót kérni, amikor is a középtől az vételi vagy eladási ár 1 Ft-on belül van...
sajnos ahhoz egyáltalán nem értek. valaki azt írta, ott gyorsan lehet sokat keresni és bukni, de mivel nem értek hozzá, én biztosan buknék. el nem hittem volna, hogy a választás előtt már nem lehet kiszállni valami nyereséggel. hát 271-nél olyan 266 lehet a vételi, az 1 M buktát jelentene...azt hiszem ha március végéig nem javul a helyzet, akkor ezt le kell nyelnem...hozzáírom a többihez, pedig csökkenteni akartam.
Azt irta kölcsön pénz egy része. Bár a szomszédnak is lehet konyhapénze :)
Gondoltam van valami jövedelemforrása amelllett is ,hogy telibe spekulál....abból. Én legalábbis szakítanék a konyhapénzből, ha kell :-)
egyre jobbak a tanácsok:)
Mit higit? Összes kp-je euroban van. Ezt egy módon lehet hígitani. Nyit forexen egy eur számlát és el kezd kereskedni....
Nyugi, majd hígítasz, és lejebb kerül az átlag.
Én is forint leértékelődésre megyek, no nem eur/huf, chf/huf devizapárokban, hanem ron/huf -ban. Sajna nem akar összejönni az 1/67-68 ron/huf kurzus, így a jelenlegi huf mennyiségemet dobom, ha emelkedik tovább.
nyilván nem egyenes az út.. a 269-es letörés biztos vissza lesz még tesztelve. De én azért 271 fölé már nem várnám egy ideig...
köszi:( 250=6,25 M bukta....220=a duplája....hihetetlen....mindig csak erősödni fog?
Hát akkor ezt beszoptam. 280 alatt nem adom el.
Hát a hosszabb léptékű, heti - havi chartok igencsak a forinterősödés felé mutatnak, ránézésre is.
A kölcsönre értettem
óvatosan a HUF-fal....tegnap egy profival konzultáltam és éves szinten erősödés van a trendben az EURral szemben (sacc min. 250ig), másfél évesen akár 220at is megnyalhatja.
szal csak óvatosan...igaz a valódi erősödés a TA szerint kb. áprilisra tehető a szaki szerint.
a muksó profi protfólio kezelő és az ügyfeleinek 3 éve csak plusszost csinál - vastagon.
engem az EURHUF és az USDHUF csártok érdekeltek ... megmondta
szal ennyit erről
ui. csártisták előnyben, ösztönlények (mint én) hátrányban :)