Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Hírbontó

Re: szép kilátások

#202113 big-ebuy Előzmény: #201026

Napirenden Nagy-Britannia leminősítése ?

[2010-03-01]

A brit államadósság finanszírozásában már azt árazza a piac, hogy Nagy-Britannia elveszti a jelenlegi, egyébként legjobbnak számító AAA besorolását hosszú távú devizaadósságára - írja a Financial Times tegnapi számában. Bár a hitelminősítők lépése jellemzően követi a piac árazását, a három nagy intézet eddig azt nyilatkozta, a választásokig kivárnak.

A tíz éves lejáratú állami kötvények hozamfelára tavaly november óta megháromszorozódott, 0,35 százalékpontról 0,9 százalékpontra nőtt a német kötvényekhez képest - írja az FT. Nagy-Britanniának jóval magasabb hozamot kell fizetnie az államkötvények értékesítésekor, mint más tripla-A besorolású országoknak, például Franciaország, Németország vagy az USA. Ráadásul alig alacsonyabb a brit papírok hozama a portugál állami papírokéhoz képest, amely az eurózóna egyik erősen "gyengélkedő" országa.

A brit adósságkezelő azonban cáfolja, hogy a levegőben lenne a leminősítés, a kincstár szerint a választásokig erre nem kell számítani. Bár az részükről is ismert, hogy a piaci árazás általában a hitelminősítők lépését inkább megelőzi, mint követi. Azt a három nagy hitelminősítő már korábban megerősítette, a választásokig nem várható változás a brit minősítésben, de arra figyelmeztettek, a kormánynak lépéseket kell tennie az eladósodás fékezésére, hogy az államadósság mértéke konzisztens maradjon az AAA besorolással.

Az FT szerint a piac reakciója követte a CDS-felár, vagyis az adósságfinanszírozás kockázatát biztosító pénzügyi eszköz drágulását. Tavaly ősz óta 90 bázispont körüli értékre emelkedett az öt éves CDS-felár, ami azt jelenti, hogy a befektetők 90 ezer euróért finanszíroznak 10 millió euró brit államadósságot, ehhez képest a francia, amerikai vagy épp a német CDS körülbelül feleennyibe kerül.

Re: szép kilátások

#201023 hosszhuszár Előzmény: #201012

Jönnek itt a negatív, pozitív csúcsok rendesen.

A munkanélküliek száma csúcson, a benzin ára csúcson, a kamatok negatív csúcson......

Re: nincs cím

#198688 matgab Előzmény: #198642

http://www.stocklandyard.hu/blog/article/84125/Harommilliardos-kart-okoztak-az-albrokerek

Pedig engem még a mai napig is kiráz a hideg a nagy lehetőségtől, amit egy extázisban lihegő bróker ajánlott, hogy a CEZ részvények 2 héten belül 20%-ot emelkednek és most azonnal adjak neki megbízást, hogy vegyen a nevemre...

Mondtam neki, honnan tudja, hogy 2 héten belül +20%?? Hát mert indokolatlanul leesett és itt ez a kihagyhatatlan leherőség....Lihegett tovább, mintha egy hölgy a brókeren kersztül "hallgatna le" az öv alatti részen keresztül, már szinte extázisban...

És ön vett, kérdem tőle?

Nem ő nem vehet...Mondom neki, jó akkor szóljon majd ha vett ő is utána talán engem is érdekel...

USA shortolási tilalom b…

#198642 Zabás

USA shortolási tilalom bevezetéséről tud valaki részleteket /angol oldal is jöhet!

Re: Történelmi mélypontra vágta a kamatot az MNB

#198594 Kissherceg Előzmény: #198505

egy görög lázadás jót tenne a tőzsdéknek valszeg ATH...

#198587 JP Előzmény: #198574

Matgab :-)

"Holott elvileg 1 gram aranyat max annyival könnyebb lenne előteremteni, hogy ma mondjuk géppel harmad annyi idő alatt teremtem elő"

De Matgab, hát azért vártál 2000 évet, hogy ezt így megtehesd ? :-))

Várjál még vagy 500 évet, a technika fejlődésének köszönhetően, a mostani kitermelésnek 1/5 ideje alatt meglehet az 1 gramm aranymenyyiséged :-)

Ez összesen is csak 2510 év ! :-))

#198586 GáborGábor Előzmény: #198574

Kolosszális!

;)

Ezek szerint ma 1 gr arany gépesített kitermelése jóval gazdaságosabb, mint 2000 éve?

A környezeti viszonyokat figyelembe véve - nem. Ugyan annyiba kerülnek. Csakhogy a bérek eloszlása másként alakul. Szerintem - igazságosabban.

#198574 matgab Előzmény: #198279

oké, de a kamat akkor sem stimmel. Hiszen ha a pénz értékét a mögötte lévő munka adja, akkor amit Kr.u 1-ben előteremtettem 1 gram aranyat, akkor ha azt akkor nem teremtem elő akkor ma elő kellene teremtenem azt a több milliárd tonnás aranyat, amit ma érne.

Holott elvileg 1 gram aranyat max annyival könnyebb lenne előteremteni, hogy ma mondjuk géppel harmad annyi idő alatt teremtem elő. Ez kétezer év távlatában kb. 0,0001% éves kamat sem kellene, hogy legyen. Ehehz képest az évi 2% fentarthatatlan, már csak a Föld szűkös mennyiségű erőforrására tekintettel is.

#198505 hosszhuszár Előzmény: #198279

Lezárták a görög tőzsdét a tüntetők (2.)

2010.02.23 11:23 Megosztás

Tüntetők állták el a görög tőzsde bejáratát, a kereskedés azonban alternatív helyszínen folyik külföldi lapértesülések szerint. Az athéni tőzsdeindex jelenleg 0.5%-os mínuszban tartózkodik.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=14&k=2&i=129037

#198279 GáborGábor Előzmény: #198257

:)

Nos ...

Ami a sárkányokat illeti, Erich von Danniken lenne ebben talán a leginkább kompetens ...

:)

Ami a pénz értékét illeti, korábban volt már róla szó : a valódi értéket a mögötte rejlő munka kell, hogy adja. Annak kell adnia, nem holmi ritka fémeket felhalmozó torz, kontinensnyi államnak az érdekének és az őket írányító, volt közel-keleti csoprtnak ...

Tehát, korábban is írtam és amit Győr-Sopronban meg is valósítottak ,azt kellene országossá tenni.

Erre alapozva lehetne gazdasági növekesést elérni.

Valódi növekedést.

A nyugatnak persze, szúrná a szemét de mi földrajzilag előnyben lennénk velük szemben, mivel ők kelet felé kívánnak terjeszkedni de csak rajtunk keresztűl tehetnék meg a leggazdaságosabban.

Mindez csak fikció - részemről - de szívesen látnám a következő években történő megvalósulását. Ugyanis, egyszer már, valahol "bejött" ...

;)

Szebb jövőt!

#198277 GáborGábor Előzmény: #198258

Ezt nem úszod meg!

Ezeket a - hölgyön mérhető - méreteket látnod kell neked is!

:)))

#198257 matgab Előzmény: #198179

hát az aranyfedezettől már rég elszakadtunk.

A mai pénzek annyit érnek , mint az a papír amire rá van nyomtatva + az a hit, amit az emberek belé táplálnak, hogy majd beválthatják valamire, amire szükségük lesz.

Ezért van az, hogy a valuták akár egyik pillanatról a másikra pillanatok alatt elveszthetik az értéküket (ld. Izland).

A pénz jövőbeni értéke? a jövőben megvásárolt arany ugyanannyit kellene, hogy érjen, mint a ma megvásárolt. Max a pénzgazda türelmének az ára a fogyasztás elhalasztására.

De, ez mi miatt lehet? Mert még nincs annyi pénze, hogy az igényét kifizesse (azaz azért vár , mert nincs elég pénze, nem azért, mert "rendes" és amíg nem fogyaszt addig kölcsönadja, vagy mert nem is akar most azonnal fogyasztani csak később, ebben az esetben viszont miért kapjon a várakozásáért kamatot???

Hát ezek érdekes kérdések.

Meg azt szoktam mondani, hogy azok a dolgok, amik a legtöbb vallásban hiedelemben előfordulnak, azok valószínű valami ősi kollektív emberi tudatot képeznek le. (pl. hiába nem találkozott senki élő dinoszaurusszal, a gyerekek mégis félnek a sárkányoktól, vagy az özönvíz is megjelenik a legtöbb vallásban- az is volt a történelem előtti időkben) És a legtöbb vallás nem engedte valamiért a kamatszedést sem...