Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Fx tippek, gondolatok

Re: nincs cím

#198918 Netmaster Előzmény: #198916

Az erősen függ attól, mit csinál az EURGBP, nem? :)

Volt benne ma egy kis érdekes mozgás...

#198916 Mars2000 Előzmény: #198915

Nyissatok egyszerre mondjuk gbpusd longot meg eurusd shortot. Legföljebb kioltják egymást. Nyerni nem nyersz vele, de bukni sem. :)

#198894 Sanguis Előzmény: #198887

London zárásra tartogatják a további szórást valószínűleg. Persze, ha akarnak. Ilyenkor ez a trükkjük, megvárják míg bevásárolnak jó páran bízva a korrekcióban, ők pedig záráskor ráöntik a "maradékot a piacra. Persze legtöbbször van így, a mai nap lehet kivétel.

€$ szerintetek megállt? …

#198887 Zabás

€$ szerintetek megállt? Mer nagyon momos az utolsó 1-2 óra!

Sok az alsó kanóc!

#198882 rbbj11 Előzmény: #198873

fájó szívvel, de akkor zárni tervezem én is péntek előtt. De hogy addig ebben komoly korrekció legyen, hát...épp csak elkezdett esni

#198873 Sanguis Előzmény: #198866

Azért én azt a pár száz (ötszáz-ezer) pontot nem akarom kihagyni. De egy forduló simán benne van a pakliban főleg a GBPJPY esetében a pénteki Q4 miatt.

#198866 rbbj11 Előzmény: #198861

de ettől függetlenül Dj mehet tovább le, nem?

Hát én a font yenben sem látok korrekción túl esélyt másra, arra meg kár fordítani, nem? :)

Economic data (US): Cons…

#198797 Sanguis

Economic data (US): Consumer Confidence (FEB) out at 46.0 vs. 55.0 expected and 56.5 prior. Richmond Fed Manufacturing Index (FEB) out at 2 vs. 2 expected and -2 prior.

Csupa "örömhír":))

Re: Csak én gondolom így?

#198747 Mars2000 Előzmény: #198702

Végeredményben ez örök harc. Ami jó az amcsi befektetőnek, az rossz a fogadó állam exportőreinek, és fordítva.

#198742 Mars2000 Előzmény: #198702

Egy külföldi országban értékesítő vállalatnak az a jó, ha saját országa devizájánál a külország devizája minél erősebb, mert így kap több otthoni valutát érte.

pl. a magyar exportőröknek is (egy bizonyos szintig) a gyenge huf az ideális, hiszen több eurót, dolcsit, akármit kapnak érte. Viszont pl. egy usa-vállalatnak - ami vagy ide exportál, v itt fektet be, (hiszen a profit jó részét ebben az esetben is hazaviszi) értelemszerűen az erős forint - gyenge dolcsi viszony a megfelelő. Az olyan exportőr országoknak mint pl. Japán épp a trendszerűen erősödő jen okoz nem kis fejfájást, hiszen a japán cégek emiatt jelentős bevételcsökkenést kénytelenek elkönyvelni.

Az erős euró valójában gyengíti az eurózóna gazdasági talpraállását. 2009-ben a dodó gyengesége nagyban hozzájárult az usa-nak ahhoz, hogy kikecmeregjen a recesszióból. Most a gyenge meg még gyengébb euróból az euróövezethez tartozó országok elvileg hasznot húzhatnának, mégha ezt nagyon ügyesen titkolják is. Csak nagyon sok a probléma, és egy alapvetően gyenge euró önmagában még nem orvosolja a gondokat.

Economic data (US): Case…

#198725 Sanguis

Economic data (US): Case-Shiller Composite-20 Home Price Index YoY (DEC) out at -3.08% vs. -3.10% expected and -5.34% prior.

#198724 kratya Előzmény: #198702

Szerintem:

Az eurozóna gazdasága magyarán mondva szarban van, szétesőben van,

el van adósodva, nincs a németeken, és a franciákon kivül semmi értelmes állam benne és ezek is csak szenvednek.

valamint amint a gazdasági mutatok jobbulást mutanak valamelyeset "hosszabb távon" kamatot kell emelni, mert indul a második tőzsdei lufballon.

Az országok el vannak adósódva, mint állat.

Marxot meg csókoltatom :-)

Szóval szar az egész úgy ahogy van! :-(

Ta alapon a helyzet egyszerűbb, van egy gyönyörü elliotunk :-)

Megjegyzem engem is kiugrasztotak a shortokból reggel! :-)))))