Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#197827 Zabás Előzmény: #197825

Ha tanfolyamra mennék akkor csak Bróker képzőre ami rendes bizonyítványt is ad!

UHU20-is járt!

Balacy-t megkérdezem, hogy hova is járt ő talán tudja!

#197825 banyaiz Előzmény: #197778

soha nem voltam semmilyen tőzsde tanfolyamon. Nem akarom leszólni őket ezért, de amit már gyorstalpalón oktatnak hát.....

Akik meg írtak és nagyok voltak pl Kosztó, vagy Livermore tűz, és víz két kereskedési stílus amit képviselnek, mégis mindketten elég komoly vagyonokat halmoztak igaz néhányszor csődbe is mentek, Livermore ha jól tudom végül fejbe is lőtte magát pedig pár 10 millió dolcsit keresett 29-es válságon amit aztán el is bukott. Szóval amikor úgy hirdetik, hogy 1 hét alatt kiképeznek aztán dől a lé stb azért gyanakodnék. :D

#197778 big-ebuy Előzmény: #197757

félig igaza van sok tőzsdetanfolyam szar,és értéken felűli de azért van sok ember kisikert ért el és leírta épp sorosunk is,kosztolányi de tény a tőzsde a hosszújátékosokké....szvsz....gazdag papa ,szegény papa szerzője....ctr....pénzügyi intelligenciát fejlesztik és tőzsdei tapasztalatot na meg a ta....de ehez is kell pszihó értsük mit hol-hogyan nézni rajta...szerintem a ta is 60%segít....röv távon-...szvsz...

#197757 banyaiz Előzmény: #197745

jókat ír ez a Nyilasi. Kár, hogy ennyire szélsőséges Mol, Otp ügyben negatív irányban, ezeket írásait annyira nem kedvelem, de amúgy elgondolkoztató dolgokat mond.

Tőzsdén vki akkor keres pénzt ha többet keres mint amit kockázatmentesen, bankbetétben, állampapírban megkapott volna. Jó ha akik tőzsdével foglalkoznak azoknak a 10%-a fel tud mutatni ilyen eredményt 10 éves időtáv alatt vsz. :D

#197745 Amatoregy Előzmény: #197744

Egyetértek.

Anno 0912: 10.000 (nem az alja volt) és 20.000 nem a teteje volt.

Gáz az ha fordítvaállsz be...

#197744 Ricsi Előzmény: #197734

Szerintem ebben most nincs igaza. Nézzük a bux1012 hatit:

1 Kt ára 30 000 Ft., azaz ha duplázni akarnám, 3 000 pontos elmozdulást kell elérnem. Ez havonta 250 pont., naponta 10 pont!!!

Nézzünk 1 otp-t, az átlagos 5*-os tőkeáttéttel.

1,2 milláért kapok 1000 részvényt. (kb számolok). Ahhoz, hogy ezt megduplázzam, ahhoz éves szinten kell 1 200 Ft. elmozdulás, az havi 100 pont, naponta 4 pont.

Én ezeket nem tartom irreálisnak.

#194740 snail Előzmény: #194726

"és ez akár önmagában értéket adhat a részvényeinek..."

No, de mennyit?? Éppen ez a kérdés, mi az értéke..., a piac majd eldönti, remélem.

#194732 Pityke35 Előzmény: #194726

Akkor végülis Nyilasinak van igaza, csak a politika addig hazudik amíg lehet? :) Meddig lehet? A tőzsdés lóvé hol van? Azt ki finanszírozza? Csak nem az OTP? Az OTP gyj-ben megjelenik? Sok-sok kérdés amire nincs megnyugtató pozitív válasz, csak könyvelési trükkök!

#194726 matgab Előzmény: #194620

Azért ezzel nem teljesen értek egyet, amit nyilasi írt.

Az, hogy egy ekkora cég ilyen sok változáson ment keresztül és ezt be akarja mutatni, az természetesen azzal jár, hogy mindnhol becsillagozza az eredményeit. Aki érti a céget, az választ kap az összefoglaló jelentésből a kérdéseire.

Sztem pont Nyilasi lenne a legjobban felháborodva, ha csak "2" szám lenne a MOL jelentés tavaly ennyi a profit, idén annyi.

Mert ezek a nagy tételek nagyságrendben torzítják az összehasonlíthatóságot a 2 év között...

Szeretni szoktam nyilasi írásait, sok olyan dolgot ír, ami elősre nem tűnik logikusnak, de tavaly valóban minden jóslata szinte bevált.

De speciel ebben az írásban nincs igaza. Kicsit olyan, mintha annyira saját összeesküvéselméletének a vizióján keresztül ítélné meg az eseményeket (hogy a MOL már eljátszotta saját pénzét a saját részvényekkel- ami akár igaz is lehet), mintha ezek után minden amit nem ért, vagy nem is akarja megérteni, az csak azt szolgálná, hogy a MOL sunnyogjon...

Szóval igaza lehet abban, hogy a MOL elméletileg akár csődben is lehet. Viszont mivel nagyon sok politikai érdek fűződik ahhoz, hogy ez ne legyen nyilvánvaló, ezért szerintem semmilyen módon nem hagyják bedőlni a MOL-t és ez akár önmagában értéket adhat a részvényeinek...

#194620 _pda_ Előzmény: #194609

"Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél Nektek és Picurnak Gombóc Artúrról, a falánk madárról, és a többi nem kevésbé izgalmas figuráról. "

kisgyerekesek előnyben, vagy 3x meghallgattam a hétvégén ;-)

#194609 Kissherceg Előzmény: #194596

“mert hol ilyen, hol olyan. Bámulatosan tudja változtatni az alakját. Ha akarja, olyan mint egy szőrpamacs. Vagy paróka. Vagy egyujjas kifordított bundakesztyű. Vagy szobafestő pemzli. Vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább egy szőrsapkához hasonlít, ahogy ül egy ágon, egy szép hosszú ágon...”

ezen szakadtam:D

Re: Frissítés!

#194469 rbbj11 Előzmény: #194466

egyetértek. Veled herceg majdnem mindig :)))

Opciorol én meg nem tudtam semmit eddig :O

#194466 Kissherceg Előzmény: #194460

a sikeres kereskedőkből lesz az alapkezelő. Nyilasi kiemelkedik az összes blog közül. Gasztromajom meg jól ír, de tartalmilag jóval kevesebbet ad. Nyilasinak is lehet írni, hogy kezelje a pénzt, oda van írva apróbetűsen, de korrektek kint van a hedge indexe. Aki ebből akar pénzt keresni annak is így kellene kiírni a pozíciókat.

Opcio itt is reklámozta magát, de ritka egy sóher gyerek... Barter bizniszt csináltunk, Én csináltam pr cikket, ő meg facebook oldalára 20embernek kitette az oldalt. Elég szarrágó hozzáállás....

#194460 rbbj11 Előzmény: #194458

persze, hogy nincs szüksége rá. Senki sem cáfolta ezt sose :) De ha "unja" már az állandó kereskedést, elmehet tanítani. És ha úgy gondolja, akiknek tanít, nincs szükségük ajándékra, mert fizessenek csak érte egy korrekt árat, attól még nem lesz automatikusan tudatlan az illető :))

Igen, az paradoxon, egyetértünk

(p.s: mert az elég köztudott, hogy főállású traderek többsége azért 15-20 év után eléggé ráun a dologra, netán ki is ég, ezzel gondolom nem vitatkozik senki)

#194458 archenius Előzmény: #194451

Megint csak oda lyukadunk ki, hogy aki érti a témát, az meg is tud élni belőle. Nincs igazán szüksége fizetős tartalomszolgáltatásra, vagy tanfolyamok tartására.

Az pedig tényleg paradoxon, hogy olyan szlogennel hirdetnek tanfolyamokat, hogy megtanítanak téged meggazdagodni a tőzsdén, de ez nekik valamilyen oknál fogva még nem sikerült. :)

#194453 rbbj11 Előzmény: #194450

így van, de épp megbeszéltük, neki más nyilván az üzleti modellje, és megéri ingyen közzétennie. Máshol jön ez vissza neki.