Regisztráció Elfelejtett jelszó

Helyes stratégia

Re: nincs cím

#197404 Rozsdáskilincs Előzmény: #197384

Csusza talán sikeresebb letvolna a topic ha kezdésnek mingyá le is páldázol egy stratégiát.

Igy talán megjött volna a kedv a megosztáshoz. Nehéz terep ez mindenki óvatos.

#197384 Csusza Előzmény: #197379

:-))) bár így lenne!

Egyébként pedig kb. tényleg jól látod a "stratégiámat". ;-)

#197379 Ricsi Előzmény: #197377

Te miért nem írod le a tiedet? Akkor megteszem én helyetted...

-50 pont, vétel

-100 pont erős vétel

-200 pont full vétel

-300 pont, minden stop kiüt, és innen újra az első pont lép életbe:)

No, látom megy itt a nag…

#197377 Csusza

No, látom megy itt a nagy töprengős-útkeresős-kicsit sértődős-piacra haragudós eszmecsere.

Mellesleg éppen erre a célra (mármint stratégiák megvitatására) nyitottam korábban -egy azóta nem túl felkapott :-) - totyikot...

http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/222/Strategiak

illetve jobbra a "Keresés"...

Persze mindegy, ez is az enyém sorsára fog jutni, ahogy látom. :-))

Re: Köszönöm!

#197356 Rozsdáskilincs Előzmény: #197338

amiknak ugy hianyzik az erős dollár mint pup a hátukra

Kemény hát, pénzre jáccák:D

"egy kezdő (ismeretlen) fórumozó" van egy olyan sanda gyanum a nick mögött ismert embör van:-) (Na de ez már övön alul van):-))

Mühelytitkok számolatlanúl vannak a neten.

#197349 Ricsi Előzmény: #197338

Nézd, én már sokszor leírtam.

Semmire sem figyelek, egyszerűen matematikai alapon kereskedek. Ha egy áramat elérte egy papír, akkor veszek vagy eladok.

Nem érdekel funda, TA, trend, semmi. És ez nekem működik.

#197338 Örökvesztes Előzmény: #197305

Ja, nem bántott meg senki, de nem vártam volna hogy egy kezdő (ismeretlen) fórumozó ilyen válaszokat kap. Kemény üzlet ez :D

Nem műhely titkokra vagyok kíváncsi természetesen de érdekelt , hogy ki mire figyel.

És ezt meg is kaptam.

Mi a vélemény az euró dollár alakulásról?

#197305 Rozsdáskilincs Előzmény: #197264

szvsz nem akart itt senki se bántani se kioktatni. Kérdeztél választ kaptál ilyet is olyat is.

Az Örökvesztes név azt sugalja nem igazodsz ki a piac utvesztőiben. Ezen a terepen nem az számit ki kezdő, ki hány éve trédel. Itt két tipus van aki veszit és aki nyer. Te a neveddel besoroltad magad. Talán inenn a félreértés. Mindenki segiteni akart. És ez jó.

#197296 Ricsi Előzmény: #197264

Visszaolvastam, én egy lekezelő hozzászólást sem láttam.

Legalábbis olyat nem, ami nem illik ahhoz a nick-hez. Mindannyian különbözőek vagyunk, mást látunk, mást tapasztaltunk, máshogy kereskedünk, de a meglátásom szerint mindenkinek olyanok voltak a beszólásai, amilyenek az írásai általában.

Ennek ellenére, ha én megbántottalak volna, akkor bocsánatot kérek:)

Re: az igazi

#197290 Rozsdáskilincs Előzmény: #197276

"Egy valamire való spekuláns". Valahhogy igy van a mondás.

Nemcsak 29 ben voltal ilyesmik!(aki még a salyát korlátait sem ismeri)idehaza is előfordult:-(

Örökvesztes

A betegség emlitése ütős, van egy ilyen réteg is, ez is szenvedéllyé tud válni. Kerül amibe kerül.

az igazi

#197276 TrendMan

Valahogy nekem az igazi tőzsdésről azok jutnak eszembe, aki 29-ben kivetették magukat a New York-i felhőkarcolók ablakaiból.

:-(

Köszönöm!

#197264 Örökvesztes

Köszönöm, hogy őszinték voltatok hozzám.

Bár volt pár úgyérzem leértékelő hozzászólás (elvégre nem mondtam hogy kezdő vagyok, mintahogy azt sem hogy profi).

De felettéb értékesnek tartom azt amit megosztottatok velem.

Mert szerintem a lényeg itt mindíg az objektivitás.

Hogy tudja az ember, bízzon a megtett lépésében.

Ám mégis nyitott szemmel lépje a következőt,még ha az egy aktuális veszteséget jelent is.

Mivel a tőzsdézés pusztán haszonszerésből folyi, akinél nem így van, az beteg.

Csupán az számít, hogy elérte e a kitűzött bevételt.

Számtalanszor láttam már a kapzsiság hibájába esni embereket és bukták el azt amit épp el kellett.

A következő három hónap érdekes számomra! Hallván, hogy a FED mégis kamatot emel lehet hogy mégsem vonul ki a pénzpiacról. Sőt, mivel most jobban kaszálhat tovább marad.

A dollár euró alakulása lehet itt kulcsfontosságú, hisz mondhatni az amcsi hazdaság újra fellendülőben (a válságot európára hárítja). A dollár euró viszony megfordul.

Ami nem feltétlenül jelent rosszat számunka (jó politika kell)

Mindenesetre arra a hírre várok, hogy a jelenleg leállt projektek újra megindúlnak, ami azt jelenti hogy a pénzt letette valaki.

(amcsik) persze ez hosszabb folyamat három hónapnál, de megindúlni a dolgoknak hamarosan meg kell!

#197197 Rozsdáskilincs Előzmény: #197180

Az idézet mondandója magyarul: A profikat is megszivatja a piac időnként, tehát nincs tuti recept. Ez a legfontosabb üzenete.

Ricsi szépen összefoglalta a fontos dolgokat ezek betartásával jelentősen nőnek az esélyek, de csak nőnek. A sikerhez kell a piac is ami adja a lehetőséget. Vannak időszakok mikor szinte bármi jó és van mikor semisem, azaz a piac csak lehetőséget adott de profitot nem.

Na szvsz ez a művészeti faktor, mikor érdemes próbálkozni.

#197191 Ricsi Előzmény: #197180

A kettő összefügg.

Nem attól vagy igazi tőzsdés, hogy chartokat nézel, hanem a teljesség igénye nélkül:

1). Tudod, mikor dobj egy veszteséges pozit.

2). Tudod, mit tegyél, ha nyereséges a pozid.

3). Tudod, hogy milyen módon osztod szét a tőkédet.

4). Nem remegsz meg 1-1 stopkiszedés alkalmával.

5). Nincs kereskedési kényszered.

6). Tudod, minden nap új lehetőség, a ma délelőtti veszteséget nem akarod délutánra visszaszedni.

Én legalábbis ezekben változtam az évek alatt.

#197180 TrendMan Előzmény: #197173

Ezt a mondást nem hangoztatnám, elvégre nem az a cél, hogy 'igazi tőzsdés' légy hanem, hogy pénzt csinálj.

#197178 Rozsdáskilincs Előzmény: #197161

"..minden nap van jó vétel"

szvsz éppen forditva, ritkábbak a jó lehetőségek. Ehez kell a türelem...... a piac ugyis csak egy libikóka:D

#197173 Rozsdáskilincs Előzmény: #197133

Igen hibás! Nagyon nehéz etőől megszabadúlni. Már csak ilyenek az emberek. Szeretünk olcsón venni. Mindenki járt már úgy hogy turkál a piacon (nem tőzsde)az áruk között majd talál számára elfogadható áron valamit. De azért még megy egy kört hátha olcsóbban is kap. Mire vissza megy már hülthelye a portékának, kénytelen a drágábbat megvenni. Ezt senki nemfogja pozitivan megélni. Halk szitokszó hagyja el a száját:-) A tőzsde is ilyen:-)

Örökvesztes

Sok jó tanácsot kaptál, fontold meg a leirtakat. Amit én tanácsolok neked. Olvas sokat a témáról ami segit abban hogy lásd mások mit csinálnak merről közelitik meg a piacot. Ahányan vagyunk annyiféleképpen nézünk a piacra, mindeggyiknek van előnye és hátránya. Ezért a legfontosabb hogy ne menj senki után alkits ki salyát szemléletet, használd a fejed. Neked kell látnod a lehetőséget, kockázatot. Vizsgáld a mult adatait, hogyan mozgott, hogy tudtálvolna belépni, stop helye, stb. Fontos a piacon ritkán történik ugyanugy egy mozgás de hasonlóan gyakran. Támaszok ellenálások indikátorok, ezek mind 50%-ak. Tananyagokat ne vedd készpénznek, nézd meg magad mennyi példát találsz az ellentétére. Ezt érdemes szemelőtt tartani ennek megfelelően kezelni. Mint irták csak lehetőségek amit igyekszünk megjátszani minél kissebb kockázattal. Ne légy türelmetlen önmagaddal, ez egy nagyon nehéz terep, itt nincsenek fix dolgok minden képőlékeny minden mozog. Televan dezinformációval. Ezért mondják a nagyok a kereskedés inkább művészet mint tudomány.

Van egy mondás: Nem is igazi spekuláns aki nem bukta el a tőkéjét 1-2-szer.

Ez elgondolkodttató.

Az elvárt bankihozam példa szvsz megtévesztő lehet. Pénzt a piacon csak akkor lehet keresni ha a piac ennek a lehetőségét biztositja. Persze ettől még várni lehet, vagy ad vagy nem.

#197165 Ricsi Előzmény: #197161

Ezt próbáltam én is leírni azzal a különbséggel, hogy minden nap van jó ELADÁÁÁÁÁÁÁS!!!!!!

:D:D