ajanlom figylemedbe a tavaly majust!!!
2008 majus, jenek gyengultek, es tozsdek estek.....
ajanlom figylemedbe a tavaly majust!!!
2008 majus, jenek gyengultek, es tozsdek estek.....
miert vennek fel a hiteleket a kulfoldi befektetok jenekben?
mikor usdben olcsobb...
valaha nagyon jol jelzett elore a jen...minden jenpar....
de utobbi fel evben miota usa kamat ilyen alacsony, ellentetesen is mozognak, sot osszes jenpar egymassal sem mindig egyutt mozog....
(tudom, en jenezek...:) lasd fx topik)
Ezt komolyan mondod?Sztm az USA pénznyomda erősen megkérdőjelezi az usd carry funkcióját,de ez szigorúan szvsz.
"jpy carry valuta "
ez mar nem igaz, miota usaban is a kamat 0,25...
japanok hozzajuk kepest dragak a 0,5tel....
:)
A pontos számokat én nem így látom (tegnap egy kisebb ford. fej-váll,márc.27-től egy nagyobb és ezeket,ha validálja,vissza tér az emelkedő csatornába ,miközben a 7 havi duplaalj nyakvonalától is elpattan).A jpy carry valuta ,több éve jelzi a kockázatvállalási kedvet (gyengül-nő,erősödik-csökken),az aud,cad nyersanyag érintett,ezek az ipari termelés tendenciájára utalnak,az audjpy együtt informál ezekről.Ft pld hosszú időn át együtt mozgott aud-vel.Nyilván nem elég csak ezt nézni (eurusd,chf,yen stb és persze a hírek...)
Az AUDJPY-t haj ól nézem, akkor (3 naposon) 68,7-re tenném a nyakvonalat, amit szépen át is vitt, a célár ebből 69,7 körül van, (most 69,383-nál tart).
10 naposon nézve egy brutál ford. fej-váll van, aminek a nyakvonala kb a 3 naposon látott fej-váll céláránál van. Ha ezt átviszi, akkor kb. 74-ig mehet, ami egybeesik DLPH célárával. Forgalmat a Stooq-n nem látok:( Javíts ki légyszi, ha nem jól írtam, igen kezdő vagyok. Le tudnád nekem írni, (ha nem hétpecsétes titok), hogy miért pont az AUDJPY az irányadó?
Herceg megnézhetnéd amit itt írkáltam-a topiccal a kialakult helyzetre reagáltam,de én nem vagyok profi.Viszont értelmes lehet valahol összegyűjteni a helyzetértékeléseket,véleményeket
-nem napi szinten.A cím egyszerre utalna erre és DLPH topicra (az eredeti szándékra és nem az
eldurvult légkörre).Elindulhatna egy kicsit átfogóbb gondolkodás,párbeszéd és nem mellesleg felnőttebbé válna a fórum egy ilyen reakcióval.
Ui.:Mindenki,akinek van véleménye az előbbiekről,írja meg pro és kontra,itt.
Ohh szóval eddig tüntettek Londonban, más hír nem volt.. hatékony.
maga az esemény meddig tart?
A G20 elleni tüntetésnek sokkal nagyobb sajtó viszhangja van... mint magának a G20-nak.
Részemről az előbbiek alapján ma long OTP.Még pár felvetés:
-a G20-on valamit virítani kell,sztm nem csak itthon elégedetlenek a népek a kormánnyal
-a short lehetőségekhez kell vmennyi felépülés,különben honnan,miből?
-OTP -EBRD üzlet áprilisban aktuális
-OTP 1900-ig vette magát és még van mozgástere.
Az audjpy-hez még:visszatért az em. csatornába és egy 7 hónapos duplaalj nyakvonalán van.
Én ennyit látok.
Ez a topic arról szólna,hogy egymást segítsük meglátásainkkal,úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat!Az OTP 3 naposon egy ford. fej-váll nyakvonalánál van.CAC 40 pár napja réssel esett,ma vissza töltötte a rést.AUDJPY egy napos és egy 7napos ford. fej-váll nyakvonalánál van most.
Lassan tényleg új dimenzióba kerül az ország, és akkor nem kell közösködni a világ monetáris rendszerébe tartó országok "szűk" táborával.
Támogatom az alternatív energiából önellátó ország gondolatát.
Az irányhoz egy kérdés:vajon mi fájna most jobban,le vagy fel?
Az a helyzet,hogy nem dt-zek,hullámokat keresek,de ez most,ilyen iránytalanul nem megy.Jelenleg pihi,az előző kört zártam (OTP)-kémlelem a láthatárt,merre van föld vagy zátony.
mire kijön a G20 hír, be lesz árazva, vagy kicsiket tömnek ki, mert előtte meghúzzák, esetleg fordítva beöntés és negatív eredmény, így meg elszedik.. :) legalább lesz vmi.
szerintem tovább szeretnél belelátni,mint ameddig bele lehet:-)
ápr 2: G20 with Obama
semmi extra piac szempontjából,
a már,előre kiadott tervezetnek pedig annyi a jelentősége,hogy a hír már nem lesz hír...
lehet,hogy most csak annyi a piac,amennyit amúgy is mutat:"egyet jobbra,egyet balra":-)
Zeitgeist addendum ...
;)