Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Kezdők topikja!

Re: bux1012

#191080 Csilla76 Előzmény: #191059

Szia, a Portfóliónál van a kereskedés és ők az Erstebrókert használják. De van sima Erstés brókerszámlám is. Melyik a jobb? :-)

Re: nincs cím

#190921 Robag Előzmény: #190865

Az egyenlegközlőben csak szépen halmozódnak a darabszámok. A különbségéből látod, hogy milyen pozid van.

Sziasztok, Segítséget s…

#190865 Aramis

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni. Portfolionál van számlám. Múlt hét Csütörtökön aktiválták a shortolást. Pénteken indítottam el életemben először a short pozíciót határidősre amit aznap le is zártam alacsonyabb áron. De az egyenlegközlőben annyit ír ki nekem hogy BUX1012 X vétel és X eladás (EGYÉB BEFEKTETÉSI ESZKÖZÖK címszó alatt), a számok megegyeznek, csak azt nem értem hogy miért van még mindig ott amikor azt már elvileg lezártam? Elvileg gond lehet hogy egyik limitáras volt másik piaci megbízás? Mikor szokták a határidős elszámolást csinálni?

Köszönöm a segítséget

#190710 Csilla76 Előzmény: #190673

Köszi, megnéztem a könyv tartalmát, de itt a neten van egy tudástár, ott is vannak technikai elemzésekről szó, meg a kereskedés alapjairól. Egyelőre ezeket átnéztem, most nem veszek könyvet, úgy döntöttem.

#190709 Csilla76 Előzmény: #190635

Éppen most nézem Ázsiát, vegyes a kép, de még nincsen vége ott a kereskedésnek.

Erre gondoltam én is, hogy long pozíciót veszek fel, de inkább vegyesre vettem a dolgot. Megadtam több árat és majd figyelem a nyitást. Most lesz időm rá.

Stop lossot nem tudok most adni, résen leszek reggel.

#190708 lackok Előzmény: #190675

Az én olvasatomban egy Stop-nak csak piaci áron van értelme. Ha aktiválódik akkor a bajt kerüljük el vele és szükséges a használata. Úgyis a könyvben lévő legjobb áron fog teljesülni.

#190675 RemegoKez Előzmény: #190666

Ha stoppot tesz be, de fölötte nyitunk, akkor aktiválódik, nem?

Az más kérdés, hogy mekkora limitárat ad meg, és azt átugorjuk-e.

#190674 archenius Előzmény: #190673

A könyv pdf formátumban is elérhető. Fizetés: vatikáni valutában.

Akit érdekel, írjon egy privit.

#190673 Kezdő Előzmény: #190634

Nem tudom, illendő dolog-e itt ajánlani, de én ezt a könyvet rendeltem meg, sokat tanultam belőle. A kérdéseid alapján neked is szívesen ajánlom. Ha átolvasod, érteni fogod a technikai elemzéseket, még ha nem is tudsz önállóan csinálni ilyet.

Bár ennek ellenére más fórumok szlengjéből nem sokat értek...

A könyv: http://www.chartcenter.hu/cikkek.php?kategoria=16&id=1611

#190666 Amatoregy Előzmény: #190635

ha nyitóban nem ugorja át. És akkor nincs tőke védelem. Sőt lehet, hogy nem is aktiválódik.

Nézze meg ázsiát reggel....

#190635 lackok Előzmény: #190634

Az USA miatt valószínűleg ismét felfelé indulunk. Én STOP-ot tennék a bekerülési árra és legfeljebb nem nyersz semmit de Első és legfontosabb a tőke védelme.

"Csak amiatt aggódj amit elveszithetsz, amit nem nyertél meg azért kár lenne"

bux1012

#190634 Csilla76

sziasztok!én péntekről nyitva hagytam shortot, 4k-t, amit 21.000ért nyitottam. most teljesen tanácstalan vagyok,hogy mit csináljak hétfőn. nyitáskor lezárjam, vagy pedig várjak egy kis esést, mert ha fel is tornázzák hirtelen, lehet, hogy leesik..mire figyeljek? jó lenne nyerni rajta, terméeszetesen.:-D

Re: futi index

#188972 Csilla76 Előzmény: #188965

most azért nem írok a topikba, mert éppen azt tanulmányozom. meg az alapokat. így nincsen időm, csak olvasgatlak titeket. van eredmény: végre nyerek is többnyire a határidősön;-)