equitas. ha egyszerűséget és olcsóságot akarsz, és nem daytrader vagy. :)
equitas. ha egyszerűséget és olcsóságot akarsz, és nem daytrader vagy. :)
Én az Ersténél vagyok, az ő programjukat ismerem, a Petiről fórumozóktól hallottam, a minap kiderült, hogy a könyvelőm ezt használja, így megnéztem. Informatikusként dolgozom, a cikk néhány véleményével kapcsolatban másként látom a helyzetet:
Erste: "Ügyfélszolgálat:Jófej,segítőkész,normális emberkék,bár ez attól függ melyik ügyintézőt fogjuk ki."
Az ügyfélszolgálatról csak jót tudok mondani. Mivel kezdő vagyok, sokszor hívtam őket, és egy ügyintézővel szemben sem tudok semmilyen negatív kritikát megfogalmazni.
"Ismerősöm még régebbről azt mondta,hogyha egy rendszer javascript alapú,akkor az igen erős lábakon áll."
Azt gondolom, valamit félreérthettél, ezen az alapon nem lehet megítélni egy rendszer biztonságosságát. Az Erste SMS alapú bejelentkeztetése nekem tetszik, az iskolában a gyakorlat alatt a hallgatói gépeken is be merek jelentkezni, mert ha mindent lehallgatnak, akkor sem tudnak bejelentkezni újra. A Petihez adott kis ketyere (ezt a könyvelőmnél láttam), ami egy időfüggő jelszó használatát biztosítja, szerintem szintén profi megoldás, így én a két rendszer közt ebből a szempontból nem tennék különbséget. Talán annyit írnék az Erste javára, hogy a telefonom mindig nálam van, míg a generátor valószínűleg nem lenne.
Az Erste szoftvere viszont nem webes, ennél fogva az én szememben nagyobb értéket képvisel, jobban használhatónak tartom.
"KBC Equitas alulteljesítő, nincs meg az az erős biztonsági rendszerük,ami az ERSTE-nél van"
A fentiek miatt ezt nem írnám alá.
Az Erste rendszerével szemben a legnagyobb fájdalmam az, hogy nem tud egy azonnali egyenleget hozni, nem tudja megmondani, hogy ha most azonnal mindent eladnék/visszavennék, akkor mennyi lenne az egyenlegem. Emiatt külön Excel táblázatot kell vezetnem, ezt nem tartom jó megoldásnak, és nem gondolom, hogy ez egy bonyolult programozási feladat lenne.
Bal oldali oszlop, fentről 4. sor: befektetési jegy
Szigorúan 16:30-ig
hol található?
brókerrel beszéltem, azt mondta máshol is volt gond, rendszer szarakodhat
Ingyenes oda-vissza és eddig 1 nap volt mínuszban (értsd: előző napi záró alatt zárt) amióta tavaly május óta pénztárcának használom
hmm jó ötlet:) köszi
hm...
nekem is kellene, de nincs annyi tőkém :o(
szerk: hülye vagyok, azt használom, a másikra gondoltam, az elitnek valót
OFF
ERSTE TŐKEVÉDETT PÉNZPIACI ALAP* - ebbe minden ker nap végén átvezetem a pénzem, ki sem kell venni, hati fedezetnek is tökéletes. Éves 7% körül hoz
ON
Én meg a prosztot használom, mert a pro túl ködös volt nekem. :)
nekem van :D erste prot használom.
de mondom analitika tegnap zárás után jót mutatott, de most meg helytelen
nem készletinformáció, hanem realizált. Ahol szűrni lehet dátum szerint...
mait nem néztem, lehet a tegnapikból maihoz számol, mert ahogy nézem összevissza vannak dátumozva. Nézd meg a realizált eredményt, elsejéhez teszi másodikait is , nem értem
phylnél ott van a frankó plusz... Azért nem értem mert equitasnal is így kereskedtem ott meg +30%ban van a számla a héten... erről ennyit
qva sok a brokidíj....
azt a mai kereskedésed során levonta
...bár azt nem ott számolja
a mai tranzakcióid a másik szlán voltak? Mert Ersténél nem tudom hogyan adogatja a hatit, ott lincs lifo stb
tudom ,hogy van az elszámolás, de ezt bróker se értette :)) Analitikában jelentős plusz volt tegnap mikor bezártunk, ma meg jelentősebb mínusz. Úgy, hogy megnéztem a realizált eredményt tegnapra vonatkozóan, vagyis nem értem a történetet.
Főleg úgy, ha visszekeresed hét elején longoltam, majd csak shortoltam. A tőzsde hét elején emelkedett utána esett, ergo nem lehetne ekkora mínusz a számlán...
Az új napot nullával kezded.
Valamikor éjjel jóváírják, az egyenlegközlőben látnod kell a tegnapi nyereségedet+az alőző napi tőkéd.
Ha hoztál át longot és esik az áf, akkor az mínuszos. Ez a hati. Itt pillanatnyi helyzetet látsz.
Rv-nél más van, de gondolom Téged a hati érdekel