A technikai elemzésben, amit most Hathor küldött az MA mit jelent, milyen átlag, ha átlag egyáltalán? BBTop, MidMA, Vol 148?
http://stooq.com/notowania/?kat=i6
Én itt tekintgetem.
Köszi mindenkinek...vagyis olyan mint az egyedi rv short, csak a pontonkénti mozgást 10-el kell szoroznom. Shortnál pedig nincs "bérleti díj" . :)
KBC:
short eladás: 22000, fedezet azthiszem 34000 kell. 180 Ft díj levonva.
short zárás: 20.000, 180 ft díj újból levonva. a számlád gyarapodik 20.000 Ft-al.
Mikor lehet gáz?
- közben a hati ára felugrik 25.000-re, akkor a 34000-en felül lenni kell a számládon + 30 E Ft-nak a letéten felül. Ha még tovább megy felfelé a bux, akkor a letét igény is novekedhet..
Mondjuk 30.000-es buxnál valszeg már többet kérnek, de ez nem naponta változik...
én is válaszoltam a buxhatiban, de uaz. mint amit a többiek mondanak..
a kontaktusonként fedezetként elkülönített összeg nem változik.
a pozid aktuális napi értéket pedig látod a B1012 változásával.
a kamattartalom csak amolyan tájékozódási pontként szolgál
sztem semmi ...van kontraktus vételi -eladási ára meg a árfolyam különbözet....ezen nincs hitel...10szorzó csak árfolyamba
Most van egy kis idő lenne egy tök kezdő kérdésem.
Ha én most nyitnék egy hati shortot (1-5k) swingre, akkor a megnyitott pozicióm költsége mondjuk március 31-ig bezárólag a kamattartalommal növekszik, vagy bérlésnek számít mint egyedi rv esetén? Még nem hatiztam soha, de egy hosszú shortot megnyitnék (akár választásokig)
Ja ja, napon belül tudom, azt szoktam gyakorolni, de hogy napon túlra miként azt nem tudtam, mivel még nem is próbáltam, mert olyan szinten nem láttam fantáziát benne, de most valamié ez az ihlet elkapott, hogy kéne indittani, csak hogy hogyan? ez nem volt világos.
Szóval csak bux hati eladás, majd valamikor, amikor jónak látom visszavásárlás... és ebben az esetben nap végén nem fogja a progi zárni az ügyletet.
Régi téma.
Ersténél lehet ricsit, otpt, molt, egist, telcsit shortolni, bróker átköti minden munkanap 16.00ig, ha kéred.. természetesen plusz felárért.
Ehhez kell bróker és határidős keretszerződés.
KBC-nél nem lehet shortolni csak TDTben! A blukat 16.25ig le kell zárni, vagy automata a zárás.
Bux határidő short mindenhol átvihető.
Mostanában foglalkoztat a napon túli shortolás kérdése, és ezzel kapcsolatban merült fel egy olyan probléma, hogy hol lehet napon túl shortolni, vagy az equitason keresztül lehet egyáltalán hosszabb távon short állást felvenni?
Bróker és viszonyfüggő.
Miután én mindent brokival kötök, ezért megengedi. Nem szeretik, mert akkor már nagy a kapkodás, de ha nem csak a hatiból, hanem minden üzletemből keres, jobban elnéző.
Nekem a brokim mindig 16:00-ig mondja....ezek szerint lehet 16:25-kor is? Nyitás kevésbé, de zárás miatt (utolsó fél óra) néha jól jött volna.