Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fx tippek, gondolatok

Re: EURUSD 1.4

#187211 snail Előzmény: #187208

Nekem a megmaradt shortomon a tp 3740 re van beállítva, a fordulót 3730-3770 közé gondolom.

De, véleményem szerint Kína még bezavarhat a fenyegetőzésével.

("pénteki washingtoni bejelentés megkárosítja majd a kínai-amerikai kapcsolatokat és "súlyosan negatív hatása lesz" a két nagyhatalom közötti együttműködésre".)

http://www.hirextra.hu/2010/01/30/kina-tiltakozik/

Ja és Almunia is mond vicceseket ("Greece will not default. In the euro area, default does not exist.") amit persze a németek kicsit másképp látnak

#187210 Spade Előzmény: #187199

kratya,

Azt szeretném megkérdezni, hogy hány % a találati arányod, akár havi vagy éves átlagban, azaz amikor a felvett poziciód sikeres (nyerőben zárod) az összes felvett pozíciódhoz képest ?

#187199 kratya Előzmény: #187176

"az meg tud csinálni napi -10%-ot is. És abból elég akár 9 egymást követő nap a teljes nullázáshoz, akármennyi volt az egyenleg, igaz?"

Még annyi ehhez, hogy aki ezt csinálja ott valami nem stimt, mert nem szabályszerűen kereskedik.

Valamiért mindenki a piacra lép.

Ha nincs ott az a valami akkor nem lépek, a piac állandóan változik, nekünk is alakalmazkodni kell hozzá.

Tehát szeríntem aki meg tud csinálni napi 10%-ot, az nem fog csinálni 10 napig folyamatosan -10%, mert számomra elképzelhetelen.

Ezt a piac se hagyja, mert mindig vannak korrekciok, kitőrések, letőrések visszatesztek.

Legalább is az általam használt stratégiára mindenképp érthető.

Ja és használj robotokat :-)

#187195 kratya Előzmény: #187176

Nem visztek bele semmibe! :-)

De ha van egy szigorú M/M-ed, és van rá egy jó stratégiád, és szabályod (pl. napi max 3 bukó ,(-105 euró azaz -10%, lásd lejjebb érthető lesz)) utánna befejezzem a kereskedést) bizonyos pontokat adsz veszel nagyobb tőkével pár pontra vadászva 10 pontos stoppal, mindegy gondold végig.)

csütörtökön nyitottam gbp usd-t 1,6273-on nézd meg most hol van ez két nap, persze elmehetett volna a másik irányba is, de azért van a stop, és valamiért ott nyitottam!

Ha csak 1000 euros tőkére vetítem 0,1 lottal, az 20% .

Amúgy alant leírtam vagyon, hogy valszeg nem tartod be az 1%-os szabályt, hanem 5-10% között dolgozol.

Ezzel elmondtam mindent azt hiszem.

Évesítve meg lehet csinálni vallom, de azt is írtam, hogy nagyon ott kell lenni, és csak ezzel kell foglalkozni!

Én úgy gondolom, hogy itt sokan dolgoznak mellette, (én legalább is igen), de az elmúlt két hétben kivettem 100%-ot, és floatingolok 728 pontot két pozival, ami természetesen olvadhat mint a gép, de ez megint saját stratégia függő történet.

Ha veszel 1000 eurot, akkor egy tíz pontos stop 10 pontos befektetéssel (-35euró) 1:500 tőkeátéttnél 100 euro befektetésnél, 50000 egység, 0,5 lot ami a tőkéd 10%-a. ha megfelelő helyen nyitsz akkor ki lehet kapni a min. 5 pontot, (ha korrirol beszélek), ha pedig trend irányba kötsz akkor min 10-20 pont.

Akkor kiszámolható, hogy pluszban mennyi az annyi.

természetesen ez mind csak a DT-re vontakozik, M5-M15-ön, így tudod darálni a a piacot.

Ha buksz akkor elbuksz -105 eurót, ha nyersz akkor meg......

Ez legyen a max lot szám mondjuk.

Ha kisebb lottal kötsz akkor (pl. 0,2-0,3-al) sokkal nagyobb a mozgás tér.

Nem a kezdőknek szántam a beírást (amúgy én is annak tartom magam), csak reagáltam a napi 10%-ra és mindenki vérmérsklete szerint kereskedik.

Amúgy nekem is volt szintén beírtam a fórumba 720% 1 hét alatt (de többen tudnak róla, ha mégsem írtam be), és én is ledaráltam a hülyeségemmel.

Na ez a pszichológia semmi más

Részemről befejeztem egyébként.

ennyi.

#187191 -sabe Előzmény: #187179

Azt ki lehetne írni nagy betűkkel, hogy az FX nem kezdőknek való és még aki részvényben májer, az is megégeti magát hamar.

Én az emúlt két napban 350%-ot csináltam (igen, extra kockázatvállalás mellett, ez a lutri kategória és nem ismételhető), de éves szinten még mindig csak a tőkém fele körül vagyok :(

sok ráment a kezdő szárnypróbálgatásokra, a "namajdénmegmutatom" felindulásokra, a kötési kényszerre, és a nem megfelelő kockázatvállalásra.

#187185 lackok Előzmény: #187179

Én most maximálisan egyetértek veled! Amiről te írsz, az egy korrekt, ésszerű Money Managment-et sugall a háttérben!

Amiről a többiek írnak az a "bátor de vak ló" történetét juttatja eszembe..:)

#187179 rbbj11 Előzmény: #187178

nem baj, azért beszállok :D

És mielőtt kiforgatják a szavaimat, én elhiszem pár embernek (főleg, akiket ismerek), hogy csinálnak sok nap 10%-ot. Azt is elhiszem nekik, hogy egy évben többszörözik a tőkét (de már benne van, hogy az év átlagában nem érik el persze a napi 10%-ot...). Sőt, azt is elhiszem, hogy évekig egyesek képesek a tőkét 5-10x-ezni egy évben. Csak éppen nekem sziklaszilárd véleményem, hogy ez a típus a hullócsillag. Csak tavaly láttam néhány ilyen öreg rókát gyakorlatilag letűnni...zuhantak, mint a gravitáció. Pedig nem ma, és nem is 5 éve kezdték. Előbb-utóbb ezt a típust mindig eléri a végzet. Mint ahogy a minden nőt megfektető, legkülönbözőbb szexuális élményeket keresőket is megtalálja előbb-utóbb egy halálos nemi betegség. Mert ilyen az élet.

Egyet nem hiszek el: hogy az itt olvasó kezdőknek azt kéne sugallni, hogy csak meg kell tanuljanak forexezni, vagy rábízni egy ilyen "profira" magukat. Mert óhatatlanul is oda vezet ez a kommunikáció, hogy egyesek elrohannak számlát nyitni, és "belevágnak a lecsóba"...

#187177 rbbj11 Előzmény: #187103

"Évesítve mindenképp kivitlezhető."

Ezt mégis hogy érted?

Én tényleg nem értem, miért akarják többen azt sugallni az olvasóknak, hogy ez gyakorlatban járható út. Sztem mindketten tudjuk, hova vezet ez...

De felőlem aztán...én is minden kedves e fórumot olvasónak leírom: simán lehet hozni egy nap 80-100%-ot is. Remélem erre már nehezen tudnak ráígérni :)

Csak ahogy kratya írta, kérdés, az év minden napján-e...és ha nem, akkor vajon mi van az év többi napján...és csak néhányszor kell egymás után -10% jöjjön...ha addig ezerszereztél, az is mindegy, hisz minden napi a csúcsról 10% hamar nullához ér...

#187176 rbbj11 Előzmény: #187103

Én csak annyit fűzök ehhez, hogy aki megcsinál sokszor napi +10%-ot, az meg tud csinálni napi -10%-ot is. És abból elég akár 9 egymást követő nap a teljes nullázáshoz, akármennyi volt az egyenleg, igaz?

Csak azért mondom kratya, mert nem biztos, hogy jó ötlet, ha kevés háttérismeret nélkül olvasó fórumozók ilyeneket látnak itt, úgy beállítva (olyan kontextusban), mintha pénzcsináló gépet lehetne beüzemeltetni forexezésként...Berni nyomdájára (FED) azért remélem még szükség van ;)

#187125 archenius Előzmény: #187115

Én az ÁRAT próbálom kereskedni, és nem az indikátorokat. Több idősíkot figyelek egyszerre, és a fő trendek irányába keresek belépőket alacsonyabb szinten. Semmi extra, csak támasz/ellenállás szintek, mozgó átlagok, alakzatok, gyertyák, price action. Nincs csoda indikátor, az csak megerősítés: CCI, stochastic, MACD.

#187115 Mars2000 Előzmény: #187111

Ti mely indikátorokat figyelitek leginkább és milyen beállításokkal? Korábban itt a topikban mintha lett volna szó saját fejlesztésű oszcillátoról is.

Az elliot alapján meddig mehet még le az eurusd?

#187111 archenius Előzmény: #187095

Egy egyszerű példa:

Tőke 1000 EUR, tőkeáttét 1:500. Kötésméret 0,2lot, EURUSD margin igény 40 EUR.

5% kockázat mellett 50 EUR-t veszthetsz 1 kötésen, ami kb 70 $.

Ebből következik, hogy 0,2 lotnál 35 pipre lesz a stoppod. Ez egy jó beszállónál több mint elég. Így 70 pipet kell fognod 140$ /kb 100 EUR/ nyereséghez, hogy meg legyen a napi 10%.

Ez nem kivitelezhetetlen, de nem is egyszerű. Azt sem mondtam, hogy akik ilyeneket csinálnak, csak a tőke 5%-át kockáztatnák 1-1 kötésen. A merészebbek többel kötnek, és akkor elég nekik kevesebb pip is. :)

#187103 kratya Előzmény: #187095

Teljes tőkére vetítve.

Persze akkor egyértelmű, hogy nem tartod be az 1%-os szabályt, hanem min.5-10%-ot alkalmazol.

Az más kérdés, hogy az év 365 napján (ill. hétköznapok) kivitelezhető-e mindennap.

Ez már trader és stratégia függő, nagyon.

Évesítve mindenképp kivitlezhető.

#187095 lackok Előzmény: #187044

A teljes tőkére vetítve vagy csak az aktuális Lotméretre? Mert azért nagyon nem mindegy...

#187011 big-ebuy Előzmény: #187005

rbbj veszekedtek...de az nagyon brutál napi 10%...én csípem félre ne értsd..sangi haver itt