Regisztráció Elfelejtett jelszó

Piac

Re: Bevásárló lista

#186280 _pda_ Előzmény: #186277

szerintem igen, képzeld el a cvekkerrel mászkáló, kireszelt plázacicákat :))

#186279 Pityke35 Előzmény: #186275

Nagy a verseny, sokszor a szines dobozok adják el az ócska termékeket (pl. játékokra, szoftverekre gondolok), ebből a gyártók nem fognak engedni egykönnyen.

#186277 Pityke35 Előzmény: #186273

Na..ilyet miért nem kapni...gyártani kéne (!)...vagy ciki ilyennel menni az utcán?

#186275 TrendMan Előzmény: #186267

Ezekre én is emlékszem.

Jó kis slattyogós bevásárlásokat lehetett rendezni velük.

Azóta kicsit pörgősebb lett a világ.

Nem feszegettük még a dolog másik oldalát,

Minden áradatot legkönnyebben a forrásnál lehet megakasztani: Ha el tudnánk jutni oda, hogy a kereskedelem reflexeit tudjuk befolyásolni, akkor talán nem nyomnának minden sarkon egy nejlon zacskót a kezekbe.

#186273 _pda_ Előzmény: #186267

retro szatyi, szerintem régen volt minden nőnek a táskájában

én gyerekkoromban imádtam vele játszani :))

a bevásárlós szatyik meg az asszony autójának az ajtó oldalzsebében vannak szépen összehajtva, legalább 10 darab

#186270 _pda_ Előzmény: #186261

a lebomlós zacsikat használjuk a szemetesbe

egy régebbi ájkeás fajta, pont erre a méretre van kitalálva

legalább nem kell erre külön zacskót venni

#186267 Pityke35 Előzmény: #186261

Nekem a játszós autóm (skoda felícia pick up WRC) tele van szatyikkal, így soha nem kérek ha vásárolok...szelektíven gyüjtjük...papír télen jó begyujtani a kályhába...nyáron a metszett ágakkal eltüzelem egy részét vagy papírkonténerbe viszem.

De emlékeztek-e azokra a rugalmas hálós szatyrokra, amivel anyám küldött le a boltba kb.25-30 évvel ezelőtt? A tenyeremben elfért, akkorát nyúlott, h egy dinnyét is el lehetett vele cipelni.

#186263 _pda_ Előzmény: #186257

szerintem ez csak az akaraton múlik

amióta létezik a szelektív hulladék gyűjtésének lehetősége, én élek vele

a környezettudatosság Mo-on a béka s.gge alatt van

ebbe a színvonalba beletartoznak a csomagolóanyag gyártóktól a termék gyártókon át a lakosságig mindenki

persze tisztelet a kivételnek

én megbüntetnék mindenkit, mit a lovat, aki nem megfelelő méretben és olvashatóságban tünteti fel az adott csomagolóanyagon az anyagára vonatkozó szelektív jellemzőket

drasztikusan megemelném a NEM egyszerűen újrahasznosítható, kombinált csomagolóanyagok termékdíját

ebben a témakörben külön szorzót használnék a kelleténél több színt használó csomagolóanyagokkal kapcsolatban

kb így gondolom

#186261 hosszhuszár Előzmény: #186260

Egyébként egyre több helyen, könnyen bomló zörgős tasikat adnak.

Asszony kis kosárkájával jár vásárolni, kivéve madaras, no meg a gazdaságos....

#186257 TrendMan Előzmény: #186251

Valóban találhattam volna frappánsabb címet is, de 1enlőre most ez így marad.

legalább mindenki azt hiszi, valamilyen jó zaftos tőzsdés téma:-D

+++

Miért nem lehet egy olyan megoldás, hogy ha egy helyen - mint a piacok - ilyen extra mennyíségű műanyag zacsit nyomnak az ember kezébe, akkor a piac sarkában legyen egy gyűjtőedény, ahová ezeket össze is gyűjtik?

Tizenakárhány gyűjtőhely egy városban nem elég!

#186245 Alex74 Előzmény: #186244

Nálunk is a szelektív megy, a felesleges zacsikba pedig a macskák mellékterméke.

Így legalább az is fel van használva

#186244 Hathor Előzmény: #186240

Jó a környezetvédelem, de lehetett volna más a címe mint piac, így lecsúszik a topik..

én is az újrahasznosítás mellett vagyok, szelektíven rakjuk a hulladékot!

Zacskót feleslegesen nem kérek, de a konyhai szemetesbe azt teszem felhasználva, így elfogy.

Persze ez is a kukába kerül, de konyhai maradékot nem fogom töményen kukába dobni lucsogva, így ennyi a vétkünk..

#186241 -sabe Előzmény: #186218

A mekis papírzacskó pont a legnagyobb probléma? Az aztán tényleg könnyen lebomlik...

#186240 TrendMan Előzmény: #186218

Nagyon tudatosnak kell lenned, mert a szolgáltatók abban is versenyeznek, hogy a vevőnek ki jár jobban kedvében ilyen kényelmi szolgáltatásokban, mint az ilyen-olyan műanyag csomagolás.

A piacon a legtöbb árus reflexből mindent műanyag zacskóban ad.

És, ha két rohanás között akarod elintézni, akkor nem biztos, hogy fonott kosárral vagy hátizsákkal készülsz.