:-DDD
ami érték nem veszik ám el...idős nőrokon hajhálónak használja :-)
szerintem igen, képzeld el a cvekkerrel mászkáló, kireszelt plázacicákat :))
Nagy a verseny, sokszor a szines dobozok adják el az ócska termékeket (pl. játékokra, szoftverekre gondolok), ebből a gyártók nem fognak engedni egykönnyen.
Na..ilyet miért nem kapni...gyártani kéne (!)...vagy ciki ilyennel menni az utcán?
Ezekre én is emlékszem.
Jó kis slattyogós bevásárlásokat lehetett rendezni velük.
Azóta kicsit pörgősebb lett a világ.
Nem feszegettük még a dolog másik oldalát,
Minden áradatot legkönnyebben a forrásnál lehet megakasztani: Ha el tudnánk jutni oda, hogy a kereskedelem reflexeit tudjuk befolyásolni, akkor talán nem nyomnának minden sarkon egy nejlon zacskót a kezekbe.
retro szatyi, szerintem régen volt minden nőnek a táskájában
én gyerekkoromban imádtam vele játszani :))
a bevásárlós szatyik meg az asszony autójának az ajtó oldalzsebében vannak szépen összehajtva, legalább 10 darab
a lebomlós zacsikat használjuk a szemetesbe
egy régebbi ájkeás fajta, pont erre a méretre van kitalálva
legalább nem kell erre külön zacskót venni
Nekem a játszós autóm (skoda felícia pick up WRC) tele van szatyikkal, így soha nem kérek ha vásárolok...szelektíven gyüjtjük...papír télen jó begyujtani a kályhába...nyáron a metszett ágakkal eltüzelem egy részét vagy papírkonténerbe viszem.
De emlékeztek-e azokra a rugalmas hálós szatyrokra, amivel anyám küldött le a boltba kb.25-30 évvel ezelőtt? A tenyeremben elfért, akkorát nyúlott, h egy dinnyét is el lehetett vele cipelni.
szerintem ez csak az akaraton múlik
amióta létezik a szelektív hulladék gyűjtésének lehetősége, én élek vele
a környezettudatosság Mo-on a béka s.gge alatt van
ebbe a színvonalba beletartoznak a csomagolóanyag gyártóktól a termék gyártókon át a lakosságig mindenki
persze tisztelet a kivételnek
én megbüntetnék mindenkit, mit a lovat, aki nem megfelelő méretben és olvashatóságban tünteti fel az adott csomagolóanyagon az anyagára vonatkozó szelektív jellemzőket
drasztikusan megemelném a NEM egyszerűen újrahasznosítható, kombinált csomagolóanyagok termékdíját
ebben a témakörben külön szorzót használnék a kelleténél több színt használó csomagolóanyagokkal kapcsolatban
kb így gondolom
Egyébként egyre több helyen, könnyen bomló zörgős tasikat adnak.
Asszony kis kosárkájával jár vásárolni, kivéve madaras, no meg a gazdaságos....
tesco zacsival keveri :)))))
Valóban találhattam volna frappánsabb címet is, de 1enlőre most ez így marad.
legalább mindenki azt hiszi, valamilyen jó zaftos tőzsdés téma:-D
+++
Miért nem lehet egy olyan megoldás, hogy ha egy helyen - mint a piacok - ilyen extra mennyíségű műanyag zacsit nyomnak az ember kezébe, akkor a piac sarkában legyen egy gyűjtőedény, ahová ezeket össze is gyűjtik?
Tizenakárhány gyűjtőhely egy városban nem elég!
Bp-n van jópár hulladékgyüjtő udvar, ott le lehet tenni a zacskókat is, illetve sokkal bővebb a profil mint egy hulladékgyüjtő szigeten
én oda viszem ami ott elhelyezhető
http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkf/szolg/Lakossag/Hulladek/Szelektiv/Hulladekgy_udvar
Nálunk is a szelektív megy, a felesleges zacsikba pedig a macskák mellékterméke.
Így legalább az is fel van használva
Jó a környezetvédelem, de lehetett volna más a címe mint piac, így lecsúszik a topik..
én is az újrahasznosítás mellett vagyok, szelektíven rakjuk a hulladékot!
Zacskót feleslegesen nem kérek, de a konyhai szemetesbe azt teszem felhasználva, így elfogy.
Persze ez is a kukába kerül, de konyhai maradékot nem fogom töményen kukába dobni lucsogva, így ennyi a vétkünk..
Mekiben nem adnak, csak paír zacskót:))
A mekis papírzacskó pont a legnagyobb probléma? Az aztán tényleg könnyen lebomlik...
Nagyon tudatosnak kell lenned, mert a szolgáltatók abban is versenyeznek, hogy a vevőnek ki jár jobban kedvében ilyen kényelmi szolgáltatásokban, mint az ilyen-olyan műanyag csomagolás.
A piacon a legtöbb árus reflexből mindent műanyag zacskóban ad.
És, ha két rohanás között akarod elintézni, akkor nem biztos, hogy fonott kosárral vagy hátizsákkal készülsz.