http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/01/28/bmw-audi_piszkos_haboru/ lol :))
Tegnap láttam új 5ös bmwt Andrássyn, gyönörű volt, álom
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/01/28/bmw-audi_piszkos_haboru/ lol :))
Tegnap láttam új 5ös bmwt Andrássyn, gyönörű volt, álom
Hmm, na, azért meg kell, hagyni nem egy fakezű ember, a rázósabb dolgokat mindíg ő csinálja.
Viszont, ha egy az egyben a fordítás, amit hallunk, érdekeseket lehet hallani.
Ez pedig kétségbe von mident, amit látunk.
Ilyet halottam valamelyik adás alatt,hogy valami még nem tökéletes, mert a lendkerék, hozzá ér a kardán tengelyhez......
Ezen Gáborral jót nevettünk.....
Benne lennék én is egy ilyenben. Újítottam már fel autót, meg vezette szervizt is.
Valami fogalmam van a dolgokról.
Chipnek a fantáziája és a kreativitása egy dolog. De nem tudom láttátok-e amikor sarokcsiszolóval kivág egy szabályos kört egy már lefényezett autó motorháztetőjén....
A fogorvosok kézügyessége remegő alkoholista hozzá képest.
autóvásárlás előtt állóknak talán érdemes körülnézni a román lízingcégeknél is, ahol mostanában rengeteg visszavett autó kezd felhalmozódni
Luxusadó gépjárművekre...
Ingatlanadó megszűnt az Alkotmánybíróság döntése értelmében, de a gépjárművekre megmaradt...
Az még rendben van valahol, hogy luxusnak nevezik a helikoptert, repülőt és a motorcsónakot (bár ezek is adózott jövedelemből vannak), na de hogy teljesítmény alapon nevezzék luxusnak az autót, az durva!
Vegyünk egy alaphelyzetet
Van egy családunk, kell nekik egy nagy kombi, mert mondjuk van 3 gyerek, felnőttekkel ez 5 személy, ha utaznak erre-arra, akkor be kell kalkulálni babakocsi(ka)t, gyerekekkel járó szokásos ezt-azt, és egyebeket.
Ezért egy olyan autó kell, ami nagy, amibe kényelmesen elfér mindenki, de olcsón meg lehet venni, mert a családnak nincs pénze egy új autóra (ez a realitás), se részletre...
Mit csinálnak?
Családi kupaktanács. Megszavaznak 1 millió forintot maximálisan arra, hogy vesznek egy nagy családi autót, de ebből lecsípnek 200 ezer forintot (az átírásra, első kiadásokra stb.), így az autóra marad ténylegesen 800 ezer forint.
Nézzük miket lehet ezért kapni?
Pl. lehet kapni érte 1992-1999-ig Ford Explorert, azaz egy kb. egy 15 éves autót, ami bár nem mai darab, de ismerten jó igásló, így elvisz bárhová. Igen ám, de 4000 köbcentis motor van benne!
vagy
Lehet kapni pl. Opel Omega kombit, ezek szintén nem mai darabok, 1990-től, azaz 20 évtől lehet hozzájutni 2000-ig, ami ugye megint már minimum 10 éves. Motorok a 2 literes dízeltől a 3 literes benzinesig tartanak...
vagy
Esetleg pl. egy Renault Espace 1993-1998-ig, szintén bő 15 éves darabok, 2 literes benzines vagy dízeltől 3 literes benzinesig és még sorolhatnám...
Sajnálatosan be kell látni: azok az autók amibe képzeletbeli családunk kényelmesen befér, annyi pénzért, azok régi autók, amik annak idején felső-közép kategóriába sorolhatók voltak, éppen ezért ennek megfelelő motorral és teljesítménnyel rendelkeznek...
DE!!!!
Ehhez képes mennyibe is kerülnek a "legolcsóbb" új autók (2009-es árak)?
íme az első 10:
■Citroën C1 - 1.990.000.- HUF-tól
■Dacia Logan - 1.990.000.- HUF-tól
■KIA Picanto - 2.014.000.- HUF-tól
■Suzuki Splash - 2.040.000.- HUF-tól
■Suzuki Swift - 2.110.000.- HUF-tól
■Ford Ka - 2.130.000.- HUF-tól
■Dacia Ambiance - 2.169.000.- HUF-tól
■FIAT Panda - 2.170.000.- HUF-tól
■Hyundai I10 - 2.189.000.- HUF-tól
■Toyota Aygo - 2.250.000.- HUF-tól
Akkor most könyörgöm mi is a luxus? A körülbelül felébe kerülő 15 éves régi vas?
Ami ér mondjuk 800 ezer forintot és kényszerűen nagyobb motor van benne, vagy egy vadonatúj nyomordoboz - nevezzük "autónak", amely alsó hangon 2 milliónál kezdődik - ráadásul képzeletbeli családunk bele se fér...
De menjünk tovább, végül vegyük azokat az autókat is sorra, amelybe beférne a családunk és nagyjából hasonló motorral és teljesítménnyel rendelkeznek, mint a 800 ezres kategória.
Mennyibe is kerülnek (2009-es árakon) ezek? (És itt most nem sportkupékat kerestünk és nem prémium márkákat, hanem családi használatra alkalmas, vagy arra szánt autókat)
íme néhány példa:
■Chevrolet Captiva - 8.449.000.- HUF-tól
■Citroën C5 - 9.730.000.- HUF-tól
■Ford S-MAX - 8.766.000.- HUF-tól
■Ford Mondeo - 8.116.000.- HUF-tól
■Hyundai Santa Fe - 8.299 000.- HUF-tól
■Kia Sorento - 6.999.000.- HUF-tól
■Mitsubishi Grandis - 7.290.000.- HUF-tól
■Opel Zafira - 6.317.000.- HUF-tól
■Peugeot 407 SW - 8.440.000.- HUF-tól
■Renault Koleos - 5.890.000.- HUF-tól
■Volkswagen Sharan - 12.811.250.- HUF-tól
Látható, hogy a legolcsóbb 6 millió forint, szóval akkor ismét kérdezném a fentiek alapján:
most mi is a "luxus"?
Kérlek, ha úgy érzed van véleményed a témáról szavazzál és népszerűsítsd az oldalt!
Nem tudom meddig tűri még az unió, de addig amíg kovács az adóügyi biztos, ebben az "adónemben" változás nem lesz, szerintem.
itthon nem sok mindennek van. Először legyen pénze embereknek sztm... :) Igen, Én is nézem műsorait, hihetetlen amit csinál.
Ez meg egy vicc: http://belsoseg.blog.hu/2010/01/26/200_euros_driftauto_becsbol
Egy jól felszerelt műhelyben, jó szerszámokkal, el sem hiszed,mire lennél képes.
Chip, nagyon kreatív, jó ötletei vannak, ügyes kezű ember.
Olyan rajzokat csinál, a szám tátva marad.
Egy példa:
Amikor csíkozza az autót, kimaszkolja, olyan ragasztó szallagot használ, meghúzza, egyenes marad, nem lesz hasa, odaragasztja, nem mászik el....és ez csak egy példa.
Ügyesek no...
Én szertenék egy ilyen műhelyt összehozni, de horribilis pénz, lehet, hogy megérné, szerintem lesz jövője, az ilyen átalakításoknak itthon.
Chip bát nagyon angyra tartom, sztm hihetetlen zseni az ürge, illetve tisztességesnek látszik. Megtalálta örömét az életben. Nekem is feltűnt miket bűvészkednek, de sose verik le fényezést:))
A töréstesztekre olvastam egyszer, és teljesen egyetértek vele, hogy nekem motoron pl szinte esélyem sincs. A törésteszt asszem 0 pont, ha a csontjaim keménységét nézzük, mégis motorozom.
Hát, azt gondolom, hogy így a nehezebb....
A központosítás,ha kint van a motor, "gyerekjáték", főleg ha van elfekvőben, egy nyeles tengely.....
Szerintem könnyebb így központosítani a kuplungot.
Meg ők már rutinosak, kint összedobják, egyben beteszik oszt hadd menjen =)
Szoktam nézni ennek csip fuznak a műsorát.
Annyira érdekes, hogy egy frissen fényezett, csili vili, méreg drága kocsiba, a motort, és a váltót, együtt szerelik be, kockáztatva a kocsi fényezését.
Nem tudom,miért nem szerelik be a váltót külön, és helyezik be utána a motort?
Ráadásul a szavazáson sem igazán jól muzsikál:))
Szavazzon!
* 2160 szavatat
Insignia OPC kéne
...............................
* 1581 szavazat
335i xDrive kéne
.........................
* 348 szavazat
C350 CGI kéne
..............................
* 1081 szavazat
S4 3.0 TFSI kéne
* 201 szavazat
Passat R36 kéne
* 771 szavazat
Superb 3.6 FSI kéne
* 2228 szavazat
Hegesztett diffis Sierra kéne meg a maradék zseton
sztm nagyon jó autó, de baromi drága... Előző opc vmi 9,2 volt, azt se zabálták...
20éves széria de ezt leszámítva még mindig nagyon dög ez az autó :-D
http://www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/sl_300/mercedes-benz_sl_300_amg_kezivalto-3562378