Igen, de nem az eredenti linux-os szoftvere van rajta, hanem a tomato egyik verziója.
Mondjuk mindenkinek ajánlani tudom, mert táltosodik tőle minden...
Igen, de nem az eredenti linux-os szoftvere van rajta, hanem a tomato egyik verziója.
Mondjuk mindenkinek ajánlani tudom, mert táltosodik tőle minden...
http://www.linksysbycisco.com/US/en/support/WRT54GL/download
innen néztem...
Kösz ez jónak tűnik. Tomaton is van ezek szerint ilyen ...
1.
nézd meg, hogy a router menüjében van e Application and Gaming
a QoS almenüben korlátozhatod a játék sávszélességét
Szal hagyod a gyereked játszani, csak lassítod és ezért feladja - rákenheted az internet szolgáltatóra. Nincs hiszti.
2.
Internet Access Policy alatt időbeli korlátozást vezethetsz be egy-egy webes játék használatára (schedule) vagy a portok használatát korlátozhatod (ehez tudnod kell, hogy melyik portokat használja a játék)
Ez kevésbé elegáns, inkább olyan "büntető jellegű". Vagy megbeszélitek, hogy mikor használja és azt állítod be.
Van egy lányom is. Egy router, kettő gép. + laptop. Mire beadok egy megbízást, a terhelés miatt a piac már el is szaladt....
Ezek a gyerekek, képesek volnának, reggeltől estig gép előtt játszani.....
Nem szép dolog ám korlátok közé szorítani a trónörököst :D
Linksys wrt54gl.
Az érintett gépekk madzaggal vannak a routerhez kötve. Internet kell, de nem minden oldal...
Jó lenne tudni a pontos típust. Itt vannak a leírások hozzájuk: http://www.linksys.hu/information.php?info_id=8&language=hu
MAC cím szűrés beállítható, azzal lehet korlátozni, hogy melyik gép érje el az internetet.
Egyes routereknél beállíthatóak /Internet Access Policy/ szabályok is.
Tud valaki segíteni abban, hogy linksys routeren (tomato sw) hogyan lehet ip cím korlátozást beállítani?
Akár időbeli korlátot is.
A fiam rengeteget játszik online játékokkal és ezeket szeretném kiszűrni illetve az időbeli kapcsolatot korlátozni.
Lehet ilyet egyáltalán. A ZA-t már jól kezeli sajnos. :(((
Nos végig olvastam a fenti linkeket.
A válaszok:
Egy Fujitsu Siemens Pocket Loox N500-ról beszélünk. A gépben alapból nincs bluetooth kapcsolat és wifi lehetőség. Ezt kiküszöbölendő (meg az ingyen net lehetőségét kihasználandó vettem hozzá egy wifi sd kártyát.)
Az interwrite verziót nem tudom. Magyarítja a helpet. Azt irja ki, hogy Pro 9.0.
Paraméterei: rendszer-lokalizáció bekapcsolva
statikus adatok lokalizációja bekapcsolva,
nemzetközi billenytyűzet panel bekapcsolva.
Verzio: 9.1.1.0.
Memória adatok:
Fő memória:
Tárolás Program
Teljes: 24,18 Mb 50,26 Mb
Haszn.:14,59 Mb 12,68 Mb
Szabad: 9,59 Mb 37,8 Mb
Storage card:
Teljes 1905,7 Mb
Szabad 616,59 Mb.
Futó programok:
ActiveSync. (újra indítás után is..)
Szvóval a wifi kártya miatt nekem a bongészőt (opera mobile) a fő memóriába kellene telepíteni. Ennek mérete, azonban 9,5 Mb, akkor se fér el, ha a cab file a memória kártyán van.
Egyébként kezdetek óta csak gps-re használom, stabila megbízhatóan működik. Jól tervez (eddig csak Horváthországban tréfált meg, legújabb térkép, de itt is kimerült abban, hogy visszafelé nem ott hozott ahol levitt, volt benne egy 15 km-es kerülő. Másodszor próbáltam kicselezni, - ott jöttem volna vissza ahol lementem - de a 15 km-es kerülőt ekkor is betervezte.)
Szóval elegáns és stabil, lecserélni nem akarom.
Másik kérdés, hogy bluetooth kártyát, hogy lehet úgy csatlakoztatni hozzá, hogy az sd kártya is benne maradjon.
gyertek át ide a témával kapcsolatban dumálni, h na a Notebook topicot offoljuk szét ;-)
sziasztok PDA val hogy lehet netre menni ,milyen nettel-ketyerékkel?
"interwrite"
ez minek neked? fullost használsz,v csak a keyboardot?
alapok, mint ötlet
nos tegnap este fel akartam rakni az opera mobile-t .
Sajnos nem férek el a memóriában (a cab file a kártyán van).
Mivel wifi kártya kell hozzá, (Fusi N500) ezért a memóriába kellene telepíteni. Igazából minden WM5.0 alap, + interwrite és más semmi.
64 mb ram van benni, ezt osztja meg kétfelé. Ha szükséges részleteket tudok prezentálni.
A mt4mobile-et már meg se merem próbálni.
Ötlet?
PDA -re egyebkent van MT4, rakd fel azt is : )