idén még én sem próbáltam.
ilyen meleg vizes tavon sem, az is egy érdekes élmény lehet télen. :D
idén még én sem próbáltam.
ilyen meleg vizes tavon sem, az is egy érdekes élmény lehet télen. :D
Itt van néhány történet a lékhorgászatról, azért hogy legközelebb néhány hópehely ne vegye el a kedvedet... :)
http://www.haldorado.hu/articles.php?topicid=6&subtopicid=72
Amikor legutóbb Szálkán jártam, még nem volt mindenhol befagyva a tó, ugyanis az a rengeteg kormorán, réce és hattyú kifürödte...Bár azóta már a Duna is zajlik...
Most mi a helyzet?
Lékre készülődök én is de idén még nem voltam ...
:(
A Mátrában lévő hőerőmű melletti tóban meg lehet pontyozni most is. Kellemes a víz hőfoka ...
;)
nincs sajnos ebben tapasztalatom.
Szerettem volna menni ma lékről próbálkozni de szakad a hó erre felénk.
Vki idén zsákmányolt már? :D
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki tud-e olyan horgászboltot ahol elfogadják az üdülési csekket? Kérlek segítsetek ebben! Köszönöm előre is!
itt is fogják...
Inkább mérgelődtem ...
:)
A barátom, hasonló esetben, kifogta a halát. A bolognai botja viszont gallyra ment ...
:(
Itt már én is nyaraltam, legjobb barátom faddi. Nekünk eszünkbe sem jutott horgászni, csak ittunk, meg buliztunk! :-)
fórumot még néztem csak képet, átböngészem majd. Élmények meg 20 év alatt jöttek össze, szóval azért sokszor van, hogy nem kell halat tisztítani. :D
mennem kell.
Ez se gyenge story! Nem is tudom hirtelen eldönteni, hogy mit éreztem volna a helyedben. Mérget v. ijedtséget?!
nem hangzik rosszul. :D
Tiszán voltunk egyszer vízitúrán kenukkal az is nagy élmény volt, igaz 2 napig esett eső akkor azért elgondolkoztunk mit keresünk ott. :)
Hát persze, ahol a hal... Az ilyen sarkantyúk mögötti forgókban relatíve nagy mélységek vannak, illetve pár méterrel lejjebb meg ott a zátony, partján az iszapban rengeteg halcsemegével, mint pl. kagylóval...
A tiszán van 1 nagyobbacska hajó amin lehet aludni, mivel szállásként használják.
Egy ismerősöm révén tudok róla, aki külföldieket nyaraltat, s időnkén ott alszanak ...
Ha össztudjuk szervezni, nyárra tudok helyet intézni.
Horgászat, főzés, család, nyaralás ...
;)
:) jaja ruganyokon sarkantyúkon, meg van egy két hely ahol egyenes szakaszon van kövezésen egy kis spicc mögötte kis visszaforgó ott nincs tömeg, igaz néha hal sem. :D
Jobb sarkantyúkon az a baj sokszor tele van fenekező horgászokkal.
Jó kis történeteid vannak.. :) Irigykedve olvasom, tényleg...
Kőspiccnél arra a kövezésre gondolsz, ami a sodorvonalra merőleges? Ha jól tudom, azt sarkantyúnak hívják. ( De véletlenül sem akarok okoskodni, sy! )
Amúgy olvastad a linkelt fórumot, nem találtál ismerőst? Többen is írnak benne a Szálkai-víztározóról, és halairól.
meg ami még nagyon tetszett Tisza tó, Abádszalókon voltunk néhányszor nyáron, vannak barátaim Fegyverneken környékén velük szoktunk lemenni 1 hét 10 napra. Mondjuk ott nem mindig peca a lényeg. :D Van nyaralójuk Szalókon de néha sátraztunk inkább. Gyönyörű az a víz.
Hamár a totyik-gazda is offol, akkor hajrá!
Mindent bele, hográszok, ladikosok!
Na, na, ne fúrd a totyikomat:))
Csak így tovább ahogy idáig csináltátok.......
Tésánál az Ipolyon a bukónál süllőzni pergetve a kedvencem, éjjel nyugodtan menyhalazni az se rossz, főleg mivel van, és ez a víz tisztaságára utal:))
szép darab köszi. :D
leginkább szálkán horgászom ott van csónakom. Néhány éve kattantam harcsázásra fogtam kettő húsz fölöttit, 25-26 kilósakat kuttyogatva. Nagybátyám fogott 54 kilóst kb 10 éve az brutál nagy volt. Hasán nagy kék folt ahol botot betámasztotta. :D
Dunán meg szinte csak wobblerezek este, éjszaka évente néhányszor. Kimegyek kőspiccek végére, vagy zátonyokon. Imádom az pecát, 50-100 gr pergető 20-as fonott, 23-as volt legnagyobb. Az egy élmény volt felszínen kapta el woblert kb 10-15 méterre, akkora csobbanás volt kapásnál mintha egy trabantot dobtak volna vízbe. :D Néha meg előfordult, hogy kövezéseken víz szélén ültem szinte a kőnél volt csali mikor süllő elkapta, meg lehet ijedni rendesen. :) mostanában már csak 15-45 grammos süllőzővel pergetek 15-17 fonott. De erre még nem ugrott harcsa, viszont kisebb süllő is megdolgozza szépen.
Herceg Fadd nem rossz, csak rengeteg a megélhetési rabsic mondjuk Dunán is. :D
Ez nem lehet OFF.
A topik címét kellene módosítani : Halak és vizekre ...