Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fűtési rendszerek

Re: nincs cím

#185618 _pda_ Előzmény: #185616

aham, egy kombi cirkó, turbós

ezt Te is olvashatod

a probléma oka, szvsz meg van

már csak egy kérdés maradt, a füstcsöve hogy van megoldva és miért kerül bele víz ha esik?

illetve a nagy hideg miatti kondenzképződést miként lehet megszüntetni

léptem, jóéjszakát ;-)

#185609 Áki01 Előzmény: #185586

Majd hazaszólok ,hogy nézzék meg milyen modell.Mert én sajnos csak 1 hónap múlva megyek haza.Gondoltam,hogy az nem valami jó ötlet,nem is mertem soha úgy hagyni. Lehet hogy a kéményt nem csinálták meg rendesen?Volt amikor nagyon esett az eső,hallani lehetett,hogy valami lemezre csöpög a víz a kéményben.Bár ezt mostanában nem hallani.

#185586 _pda_ Előzmény: #185577

egy pontos modell kód talán segítene

kombi cirkó > ez nyomja a fűtést és a melegvizet is

a turbós készülék attól turbós, h a kéménye csőben cső

az égésternék megy ki a belsőben, a köpenyben pedig a ventillátor nyomja be az égéstérbe a friss levegőt

magyarán kényszer égéslevegő betáplálású

nálad vlsznüleg kondenz lecsapódási probléma lehet és ez a kondenz folyik vissza abba a gumicsőbe

a kondenz több okból is keletkezhet, jó lenne tudni, h melyik csőből kerül a gumicsőbe

a kazán vlszínűleg azért áll le, mert ez a cső egy nyomásérzékelőhöz csatlakozik ami dugulást érzékel

nehogy kiiktasd, v szétbontsd az égéstér burkolatát, mert a füstgázok visszakerülhetnek a lakótérbe

az eredményét nem ecsetelném

szóval a vízlecsapódás okát kellene kiderítni

#185577 Áki01 Előzmény: #185550

Azt nem tudom,sztem cirkó,de hogy turbós-e?

Ez 2005-ös.

Gondoltam,hogy nem rakom vissza a borítását,és akkor nem kell minden alkalomkor,leszedni.Van úgy,hogy naponta többször.Csak hát nem tudom,h jó ötlet-e.

#185550 _pda_ Előzmény: #185533

szia, nekünk is ferolli van, semmi baja most nyomja a 2. fűtési szezont

ez egy turbos kombi cirkó?

Re: Cserépkályha

#185546 Csusza Előzmény: #178172

Köszönjük, már le is tőtődött, ha lesz időm, olvasom.

Kandallóbuzi -és enyhén piromán- vagyok...

#185544 Csusza Előzmény: #178185

:-)

Egyébként én nem hogy képes vagyok fát vágni, aprítani, de még élvezem is.

Üdv mindenkinek!! Lenne…

#185533 Áki01

Üdv mindenkinek!!

Lenne egy problémám,és a topikot olvasgatva látom van itt egypár szakértő.Van egy ferolli,típusú gázkazánunk,ami állandóan,megáll.A problémája,hogy van benne felül valamelyik oldalán egy kis doboz szerű valami,amibe van egy ventilátor,ebből megy1 gumicső a kazánba.Legalábbis úgy emlékszem,mert valamikor novemberben szedtem én szét,azóta az apám játszik vele.(az asszony nem ért hozzá,én meg külföldön melózok) Nos ebben a csőbe néha belekerül 1csepp víz amitől nem hajlandó elindulni.Minden megy csak nem gyullad be a égéstér.Amíg szét nem szedjük és kifújjuk a vizet a csőből.Tegnap is elromlott,az asszony kihívott egy szerelőt,aki 3000ért megigazította ezt a csövet majd közölte,hogy ez mindig is ilyen lesz(egyébként ö már a második aki ezt mondja) vegyünk új kazánt,és ez miatt ne hívjuk többet.Persze reggel szintén nem indult el.A házban még van 30 db ugyanilyen kazán senkinek semmi baja vele.Bár korábban volt olyan problémám is,hogy visszafolyt az esővíz a kéményben,ezt lehet megcsinálták,de lehet ,hogy szarul.Ez lehet a gond?Vagy mi?Semmi kedvem 1csepp víz miatt venni1 új kazánt ami 150k-nél kezdődik.Esetleg valakinek van vmi ötlete,hogy mit csináljak.

A választ előre is Köszönöm!!

#178185 Josef Előzmény: #178182

ehhez az elvhez kb ugy ragaszkodok, mint csusza az otp részvények csipegetéséhez... :)

#178182 Josef Előzmény: #178180

alaszkában is jó diesel üzemanyagokat találnak ki... nekem a cserépkályha, és sajna fafejű vagyok. e téren... képes vagyok fát vágni, felapritani és eltüzelni..

#178179 Josef Előzmény: #178177

az a baj hogy nem hiszek a mesékben.. tudom pedig működik..

de sose lesz olyan meleg 1 hőszivattyútól, mint egy igazi cserépkályhától, amit szabályosan és megfelelően működtetnek...

#178174 Josef Előzmény: #178172

vagy cserépkályha vagy semmi...

( gázfűtés alternativa..)

természetesen valamitől melegnek kell lennie...