Feltéve,ha nem napelemekkel termeled meg az energiát hozzá, mert akkor tök mindegy, szerintem....
Ezt az elektromos kazánokkal kapcsolatban írtam:))
Feltéve,ha nem napelemekkel termeled meg az energiát hozzá, mert akkor tök mindegy, szerintem....
Ezt az elektromos kazánokkal kapcsolatban írtam:))
elektromos kazán, szerintem ilyet csak paksi dolgozó üzemeltethet, emrt ingyen kapja az áramot :))
3X25A teljesítmény, nem gyenge :))
és itt is csak be kell vinni az energiát, érdekes ;-)
csak átfutottam, egyelőre gyűjtöm az anyagokat, és majd döntök.
Azért godolkodom így, mert nagy a házam, egyszer eladóvá válik, és ha a hagyományos közművekkel próbálnám eladni, nem lenne ember, aki megvenné.
Átalakítva, viszont vonzó lehet, bárki számára.
Mindenképpen megcsinálom előbb-utóbb.
Ha kapok ajánlatokat, megosztom veletek.
szerintem kamu
ha be kell vinni mondjuk 1Kwh óra energiát fűtési teljesítménben, az kijön meleg formájában és azt el is nyeli az épület K tényező függvényében x idő alatt
nem látom a takarékosságát
az energiát be kell vinni nincs mese
1Kw náluk is 1Kw-t
Csak érdekesség képpen tettem be, ez inkább szép, mint hasznos, szerintem is....
az nem nagyon látom a PDF-ben, h az akkumulátor telep, ami a hatékony működéshez elengedhetetlenül szükséges, hol van?
(majd amikor azt ki kell cserélni :)) )
hálózatra amúgy sem termelhetsz vissza csak úgy, nem véletlenűl szaporodnak lassan a szélerőművek sem
elborzasztóan drága és nagyon lassan megtérülő rendszerek ezek manapság
:))
vicc, látvány kandalló
700HUF egy liter lötty bele, ráadásul elbagatelizálnak egy apróságot:
"Korom, vagy egyéb káros anyag az égés során nem képződik."
majd ez van felette:
"A keletkezett széndioxid mennyisége nagyjából annyi, amennyit egy gáztűzhely két rózsája termel"
szerinted mennyire egészséges?
illetve mekkora tér kell neki, h a keletkező széndioxid ne haladja meg az egészségügyi határértéket?
azt be tudja fűteni vajon a készülék, haha
;-)
ráadásul marhaságokat állítanak:
"A kandallók teljesítménye kb. 3kW. Ez kb. 10kW teljesítményű hagyományos kandallónak felel meg, hiszen azoknál a hő 70%-a a kéménybe távozik"
megette volna a fene a fatüzelést ha ez így lenne
száraz fával tessék tüzelni :P :))
a kátrány mókát én is eljátszottam tavaly, meg kell tanulni mindennek a fortélyát
visszatérve a kémény hőszigetelésére, azért ez a verzió is könnyebben melegszik be és kevésbé kondenzál, mit egy falazott tégla kémény, ott aztán megnézheted magad egy ilyen kátrány akció után
ja igen. Végül is a légréteg vastagsága határozza meg. (Van ahol az egész föld levegője..)
Komolyra fordítva, majd síró görcsöt kaptam, amikor a kifestett házban a pincében megpakoltam a kazánt cserfával, majd 45 fokos víznél (és 5 fokos kinti hőmérsékletnél) elzártam a levegőt, hogy majd egésznap szépen elizzogat....
Este visszanézem és a pincében a kazánházban 1 cm vastagon állt az olajos kondenzvíz.
Most képzeld ezt el a nappaliban reggelre.
khmmmm..........
olvasd el a honlapjukon
nincs szigeteletlen kéményük
az enyém, mint írtam alább az egyszerűsített hőszigetelésű
az a "zsinóros" fajta:
"Ennél a kéménytípusnál a falszerkezet hőszigetelését a köpenytégla és a samottcső közötti 1,5 cm-es (a 18 és 20 cm-es átmérőjű kéménynél 2 cm-es) bezárt légréteg biztosítja.
A légréteg "cellásítását és a samottcső központos elhelyezését a 33 cm-enként beépített ásványgyapot zsinór alkalmazásával érjük el, mely egyúttal lehetővé teszi a samottrendszer önálló hőmozgását a köpenyszerkezettől függetlenül"
ennyi ;-)
schiedelben is két féle van (függetlenül attól, hogy kerámia a béléscső anyaga).
A hőszigetelt (nekem ilyen van a gázkazánhoz) és a nem hőszigeltelt (ilyen van a vegyestüzeléshez).
A kettő között annyi a különbség, hogy a hőszigetelt teljes magaságban hőszigetelő palásstal van korbevéve, a másiknál ún hőszigetelő "távtartó" kötél van a hézagolásnál.
Ja és ez egymásmellett megy egy kettes kürtőben felfelé...
Ha kondenzációs vagy alacsonyfüstgáz hőmérséklet van, akkor a végig szigetelt kell.
így gondolta uram? :))
dec 24.-én csináltam meg :DD
http://www.imagebam.com/image/56b14263334878
bár ez egy egyszerű hőszigetelésű Sch.. SR160 a padlástében kapott plusz 4cm EPS-t
kívül szinezve van, az már elég macerás lenne
nem :)
schiedel, az enyém is az de csak egy SR160-as
viszont ezt bélelni nem kell, hiszen kerámi cső a bélésanyaga
http://www.schiedel.hu/kemenyek/schiedel-keramia-kemenyrendszerek/
Pelletet is nyugodtan nyomhatod a cserépkályhába is :)
Nem olvasom végig, biztos írták már de :
Nincs jobb a cserépkályhánál !! Ez tapasztalatból mondom. Ha az anyagiak engedik, ezt spékeld meg egy ( VÁKUMCSÖVES !! ) napkollektorral a ház méretéhez tervezve.
Sík kollektort soha ne vegyél mert pénzkidobás, drága, elavult technológia. Vákumcsöves sokkal jobb, de már hamarosan jönnek az újabbak is.