siedel ( ha jól írom) rendszer, akkoriban a legjobb volt.
siedel ( ha jól írom) rendszer, akkoriban a legjobb volt.
Egyetértek. Ilyen esetben azt szoktam javasolni, h a padlástérben lévő ill. a kinti kéményszakaszt érdemes akár kívülről is szigetelni. Persze nem ua. mint a béléscső melletti direkt hőszig, viszont ha folyamatosan használsz egy készüléket, akkor nem lesz olyan hideg a kürtő a tégla hőtehetetlensége miatt. A kátrányosodás a kémény vége felé(ahogy hűl a füstgáz) egyre gyakoribb.
ez igaz lehet, viszont nem kell hozzá optimális esetben semmilyen segédenergia
persze lapos, elterülő házban ventillátor nélkül az sem megy
ha nem tudod pontosan mivel történ a bélelés, nézd meg, v nézesd meg
lehet papírvékony aluflex cső, vagy furánflex is
nagyon nem mindegy
ez természetes, kérdés, h megvalósítható e
modjuk józsi esetében van egy normál méretű tégla kéménye, amit max bélelni tudsz HA elgendő kersztmetszet marad egy fatüzelésű berendezésnek, nála feltételezem, h 200-as kersztmetszet a minimum
hogy szigeteled?
perzse lehet perlitet mellészórni a bélelésnek, oszt annyi
ha nem tudod harmatpont fölé kifűteni, garantáltan kátrányosodni fog
szvsz
egyébként halott valaki, valamit, a gázművek, még magyar tulajdonban van?
Ez igaz,halottam már én is.
Nincs elvesző hőmennyiség......
A gázhoz mindenképpen kikellett bélelni, csak úgy vették át a kéményseprők.
Arra már nem emlékszem, hogy mindegyik kémény ki van e bélelve, de amennyibe került, valószínűnek tartom.....
Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy keresztapám vett a régi gázkazánja helyett egy Junkers kondenzációs gázkazánt és 2008-hoz képest, 2009-ben 28%-os megtakarítást ért el gázfelhasználásban.
A bélelés jó tipp, de jobb hőszigetelni a kéményt, akkor nem csapódik ki a kátrányos dzsuva.
ha nincs bélelve, mindenképpen kell mert fatüzelésnél , nem optimális körülmények esetén a kátrányosodás garantáltan jelentkezni fog
a vízteres kandallókra, faelgázosító kazánokra ez különösen igaz az alacsony füstgáz hőmérséklet miatt
nincs egyszerű eset semmilyen tüzelési megoldásnál ;-)
Ja!:) ...és még van pár szempont, amit tervezéskor figyelembe kell venni.:)
Kémény rendszerem tökéletes, 4 nyílásos, amiből 2 van használva, kettő üres, azt úgy alakítjuk ki,ahogy a kiválasztott rendszernek szükséges.
Köszönöm.
pár éve olaszországban menetrendszerű városi autóbuszt láttam fagáz motorral ;-)
mielött bárminek nekikezdesz ami égetéssel jár a KÉMÉNY a legfontosabb alappillér a témában!
ajánlom az index kandalló/cserépkályha, kéményes és egyébb fűtőkészülékes topicjait
rengeteg igen hasznos info gyűlt ott össze az évek alatt és a fórumozók között van jópár, normális hozzá állású szervízes/kivitelező is
Csináljuk azt is, és egyre többen kérik...130 m2-es lakás simán kifűthető.
Főleg ha a radiátort is ráköti az ember egy hőcserélővel!
Én úgy halottam, megveszi....