nekem egy éven belülit ír megtérülésre.
ez érdekes: http://autogaz.blog.hu/
egyébkét hol 310 a benzin, legolcsóbb 318 nálunk...
nekem egy éven belülit ír megtérülésre.
ez érdekes: http://autogaz.blog.hu/
egyébkét hol 310 a benzin, legolcsóbb 318 nálunk...
számolj az én adataimmal:
310ft benzin
átalakítás költsége 250e
18 liter fogyasztás
évi futás 15e km
etanollal 10liter eszik a kocsi?
Köszi!
De ha benzin ára helyett a bioetenolt írom egy kis plusz fogyasztással SX4-re 10 év megtérülést írt!
http://kepfeltoltes.hu/100109/174678230bioetanol_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Bioetanolnál 50K beépítési költséget számoltam, de alapból 250K gáz beépítést vettem alapul, ami igen kedvező lenne!
Igazatok van, a legjobb az lenne, ha a benzin árát levinnék 170 Ft-ra :)
Legjobb lenne az elektromos autó, de arra még legalább amíg igazán használható modell lesz az kb. 10-15 év még!
Sőt a legjobb lenne a hidrogénhajtásos amibe vizet kell tankolni!
Az tényleg borzaszó, hogy itthon ennyivel megemelkedett az üza. ára, és még a minősége sem az igazi! Legalábbis az Osztrák gázolaj 100X jobb!
köszi szépen.
Nálunk 160 az autogáz :) Hozzád is közel van Józsi
Ebben az esetben, a benzintartály, előbb roban, mint a gáz tartály, ez biztos....
Itt egy oldal, bal oldalon felül, van egy megtérülés kalkulátor!!!
a gázzal szemben a rossz érzésem, hogy vmi barom mondjuk range roverrel belém szalad akkor a palack mennyire lesz boldog, kirobbanóan vagy magában összetörik:) Tudom, hogy elvileg baleset biztonságosak, de életemet nem tenném rá. E85 kifizethetőbb, de ott meg a spórolás mértéke nem akkora.
én berakatom, és osztom a tapasztalatokat......
Érdekes, ez egy Magyar szokás, hogy ellenezzük az új dolgokat, pedig nyugaton már bizonyított, Ausztriába pl, majdnem minden kúton már kapható az E85.
Egyszeűen itt keleten nem vagyunk nyitottak az új dolgokra, emlékszem régen még tiltották is :), hasonló procedúra volt a III. féklámpával is I. tiltották, aztán most meg már kötelező!
A tartály elhelyezéséről még annyit, hogy OK, a pótkerék helyére kerül, de a pótkerék a kresz szerint kötelező, így akkor a pótkerék miatt lesz kisebb a csomagtartóban a hely, ráadásul nem minden autónak van a csomagtartóban a pótkereke, azokkal mi va hova teszik a tartályt?
Senkit nem akarok rábeszélni, se lebeszélni a gázról, ez kb olyan vita lesz, mit a fehér meg a fekete :)
a 250 ezer, 8 hengeres autókra vonatkozik.
4 hengeres olcsóbb...
Annak a felét, benzinnel elegyítve, talán, (és csak a bátrak) felhasználhatják a régi IFÁkba ...
;)
okok, az megvolt, azt hittem vki "különleges" ahogy nézem az nekem túl drága átalakítás és garanciá t is vesztem...
Fűtőolajról ne is beszéljünk, én a katonaságon Üzás voltam, kb. 4000 litert dugtam el, szerintem a mai napig is ott van, ahol hagytam :) !
öregemnek van olyan kb 30 éves fűtőolaja, 4e liter......akkoriban, azt hiszem 4ft volt/liter.
lpg- googli....csomó fórumon írják le emberkék a tapasztalataikat, a gázról.
olvastam e85-ről is, az igazán akkor jó, ha felesben használják benzinnel.
teljesítmény növekedés nincs, sőt, szinte minden felhasználó, bizonyos ford.szám tartományban erőtlenségről beszél, és nem csekély többlet fogyasztásról.
nem is beszélve arról, hogy az e85 205ft-250ft.os ártartományban kapható, a gáz az 170 ft körül, nincs ekkora szórás benne.
pb átfejtésról, meg ne is beszéljnk.......
A gázolaj meg, 140 ft ukrán testvéreinknél ...
;)
Érdekesek a hsz-ek ...