Regisztráció Elfelejtett jelszó

A piacok szabadságáról

Láthatatlan kéz? Nagy Testvér? A poltitika, bankok ezeknek alárendelve. Mit tehet a lakosság?

#402094 lagwagoner

Úgy látom TrendMan, amit a Nyilasi szobában felvetettél, már korábban meg is valósítottad. :-) Szerintem folyt.köv itt.

a lényeg: akinek pénz …

#176534 Suby66

a lényeg:

akinek pénz marad a kezében legvégén, az a vesztes.

még a gyerek is érti ezt a játékot (asszem fekete kandúr a neve - gyerekeknek való kártyajáték).

Re: Szabadság nuku

#176533 Suby66 Előzmény: #176512

fáziskésésben vagy. nincs korrekció.

1. visszaszedtek némi pénzt (TARP - 150 MRD USD), de annyira labilissá vált december derekán a piac, hogy a CITInél már nem merték az egész "csomagot" ejteni. ezzel párhuzamossan "elfelejtették" csökkenteni az államadósságot, amire a média fel is hívta mindenki figyelmét.

2. a "rejtélyes részvényvásárlás" csak megerősödött miután visszajött a TARP, bikázunk dühöngve felfelé - mint állat. max az egészségügyi reformra el lesz költve 45-50 MRD USD - szal van kb. 100 MRD "friss stempli", ami kb. 5%-a a 2 Tilliárdosnak.

3. Én ezt az 5%ot most beépülni látom a "rencerbe". nem lesz itt semmiféle visszavétel 2010 szeptemberéig, talán sohasem lesz - max ha kell, akkor nyomnak még annyit amennyit gondolnak.

4. Ami folyik az a csöndes államosítás USAban. Nem csodálnám, ha 2011 arról szólna, hogy a "szocializmus és szociális gondoskodás eszméi" beszivárognak a nagyvállalalatokba, hiszen az állam nem tudja túl sokáig titkolni a "befektetéseit" a kontroll kényszer miatt.

5. Ezt meg addig csinálhatják (stempli), amig a többség elhiszi nekik, hogy az a zöldhasú , fedezet nélküli fecni annyit ér, hogy lehessen rajta venni akármit (szintúgy EUR és YUAN). A többség hinni akar. Muszáj hinni.

ui. Ha nem tetszik, nem kell részt venni. Vegyél puskát, meg kaját és barikádozd el magad a kecódban (Roubini világ). ;-)

#176512 TrendMan Előzmény: #176432

:-)

Magyarán a korrekció akkor jön, amikor elzárják az amcsi kormányzati pénzcsapot.

#176432 Suby66 Előzmény: #176401

tegnapi téma... jómagam amióta a fórumon vagyok jelzem ( az a bizonyos "ObiOne stemplije")

a véleményemet sem rejtettem véka alá, amikor erről írtam. akinek fontos volt leszűrte a saját következtetését.

DE!

ha kereskedni-spekizni akarsz, élj az infóval (ha bírsz).

vagy, ha nem, szállj ki, ez a demokratikus jogod.

ui. Ahogy ObiOne mondaná - "my way or the highway".

Szabadság nuku

#176397 TrendMan

Mivel ez a link kevés figyelmet kapott, ugyanakkor szerintem nagy jelentőségű, gondoltam csinálok egy külön topikot róla.

---> http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=2&i=126709

Mást sem hallunk, mint papolást szabadságról meg demorkációról, de ebből a linkből az derül ki, hogy ami az elmúlt 10 hónapban a piacokon zajlott, pont ennek az ellenkezője volt.

Ahelyett, hogy az amerikai kormányzat a reálgazdaság felpörgetését célozta volna meg, úgy döntött a felszínt kapargatja látványosan.

Valahogy úgy, mint amikor a rákos beteget jó alaposan kirúzsozzák ....