Elhiszed, ha azt mondom, ezt az orsót néztem ki: OKUMA Longbow ( annyi a hiba, hogy nekem kell min. az 50-es )?! Kössz a tippeket, örülök, hogy megerősítettél a döntésben!
Elhiszed, ha azt mondom, ezt az orsót néztem ki: OKUMA Longbow ( annyi a hiba, hogy nekem kell min. az 50-es )?! Kössz a tippeket, örülök, hogy megerősítettél a döntésben!
Nekem Spro botjaim vannak, match, és spicc botok. Ha nem anyaghibás, akkor nagyon jók.
Neten rendeltem, 2* kellett visszaküldeni, mert első dobásnál tört az első tag.
Mindenféleképpen széles, nagy gyűrűs fédert vegyél ! Ezzel sokkal kevesebb baj van, előzőek hibáit küszöböli ki.
jó régen sokat jártunk nyáron éjszaka pontyozni, semmi extra kemény kukoricával etettünk parttól 5-10 m-re és éjszara ráültünk sima kis gömbólom szelepgumi ütköző egy horog egy áztatott kukorica csali. Kapásnál húzta botot, vagy féket. :D 9-10 közötti ponty 12 -es amúr volt legnagyobb. Mióta csónakból nyomom nem szoktam így előetetni inkább keresgélem őket, igaz azóta sem fogtam ekkora békéseket. :D
De van ebből az orsóból nekem 2 50-es méretű is, de azokat a bojlis botokon használom :))
Nekem csak ilyen orsóim vannak, apumnak vannak mások...
Akkor mondom
4,20 -as ban ha a Shymano Hyperloop hevy-t veszed meg :
Okuma Langbow nyeletőfékes , erre a 4,20 as botra 40-es méretűt ajánlok. Az pont passzolni fog hozzá. Ez az orsó nyeletőfékes !! 3 év garancia van rá ha minden igaz.
Én ezt használom igaz az én féderem 3,90 es a shymano, ezért az enyémen ebben az okumában csak egy 30-as orsó van. Nekem bőven elég, ezzel is megdobom a 100 métert.
Igazad van, és még egy másik ok, amiért nekem a kérdezett bot szimpi: a partmenti kövezésnél jó a hosszú bot (420-as), fárasztásnál felszínen tartja a halat! Mennyi, de mennyi szakadásom volt a kövek miatt.. azért lassan meggyőzőm magam! :) Orsót tudnál még ajánlani egy ilyen botra?
Ponty 6 kiló ( 16 os zsinórral az egyik )
Amúrban nem fogtam még túl nagyot
legnagyobb halam amúgy Harcsa 8 kg
De alapvetően finom szerelékes horgász vagyok. Bojlis témával most barátkozok. Majd jövő nyáron lesz alkalmam 10-20 kg os amúrokkal harcolni, olyan helyre megyünk hogy tuti jön egy hét alatt :D
nálam ugyanez megtörtén, de 25ös damil elszállt, Én meg seggre estem :))))
Enyém médiumhevy.
De ha folyóra akarod sűrűbben használni, akkor szerintem hevyvel jobban jársz. Egy egy keményebb márnánál már jelentkezni fog a haszna. Tudom mert van egy trabucco féderem is, az olyan igazi nehézbombázó. Nagyon kemény,hatalmasakat lehet vele dobni ( 120 méter is ) de nagy halakra tervezték. Nem is láttam nagyon attól keményebb fédert....
kb 15 éve voltam ott pontyozni kétszer akkor nagyon jött, pedig még ifiként egy bottal fenekeztem semmi finom cucc.
Nekem az nem tetszett tó mellett megy 6-os.
Én igazán nagy természetes vizeket szeretem, inkább ne fogjak semmit de ott nyugi van legalább. :D
Dunán csónakból még nem volt alkalmam biztos nagy élmény lehet.
SHIMANO Hyperloop BX Feeder Medium 365 v. 396, de ezt csak heavyben találtam. Király botok. Azért kérdeztem a Spro-t, mert most hasonló nagyságrendű botjainál akció van!
az jó lehetett, ilyen begumizott bottal még nem nyomattam. Nagybátyámnak vannak spiccei gumizva ő fogdossa így a kisebb pontyokat ha ráugranak. Nekem tűspicces jobban bejön, megadom esélyt a halnak. :)
Ezért jó a bojlizás, vagy egyéb békés hal horgászat :)) Ott lehet közben nyugodtan szeszelni is :)
Én ezt részesítem előnyben :))
:) áh horgászat közben semmi szesz. :D koncentrálni kell. :)
Szekszárdon Sötétvölgyben is van egy horgásztó, a 6-os mellett! Oda tudnék engedélyt szerezni, ha lenne értelme! Nem ismerem ( még )...szerinted?
Dunán kuttyogtani csónakkal ereszkedve, az is egyfajta érzés...
Tesóm kicsi volt, zsebpecával fogott kilós pontyot :D Az se volt gyenge, volt rajta vagy 5 méter damil :D