Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

Re: nincs cím

#175865 vandrew Előzmény: #175855

Elhiszed, ha azt mondom, ezt az orsót néztem ki: OKUMA Longbow ( annyi a hiba, hogy nekem kell min. az 50-es )?! Kössz a tippeket, örülök, hogy megerősítettél a döntésben!

#175862 TrogerBroker Előzmény: #175852

Mindenféleképpen széles, nagy gyűrűs fédert vegyél ! Ezzel sokkal kevesebb baj van, előzőek hibáit küszöböli ki.

Re: horgászkunyhó

#175860 banyaiz Előzmény: #175851

jó régen sokat jártunk nyáron éjszaka pontyozni, semmi extra kemény kukoricával etettünk parttól 5-10 m-re és éjszara ráültünk sima kis gömbólom szelepgumi ütköző egy horog egy áztatott kukorica csali. Kapásnál húzta botot, vagy féket. :D 9-10 közötti ponty 12 -es amúr volt legnagyobb. Mióta csónakból nyomom nem szoktam így előetetni inkább keresgélem őket, igaz azóta sem fogtam ekkora békéseket. :D

#175859 TrogerBroker Előzmény: #175855

De van ebből az orsóból nekem 2 50-es méretű is, de azokat a bojlis botokon használom :))

Nekem csak ilyen orsóim vannak, apumnak vannak mások...

#175855 TrogerBroker Előzmény: #175852

Akkor mondom

4,20 -as ban ha a Shymano Hyperloop hevy-t veszed meg :

Okuma Langbow nyeletőfékes , erre a 4,20 as botra 40-es méretűt ajánlok. Az pont passzolni fog hozzá. Ez az orsó nyeletőfékes !! 3 év garancia van rá ha minden igaz.

Én ezt használom igaz az én féderem 3,90 es a shymano, ezért az enyémen ebben az okumában csak egy 30-as orsó van. Nekem bőven elég, ezzel is megdobom a 100 métert.

#175852 vandrew Előzmény: #175848

Igazad van, és még egy másik ok, amiért nekem a kérdezett bot szimpi: a partmenti kövezésnél jó a hosszú bot (420-as), fárasztásnál felszínen tartja a halat! Mennyi, de mennyi szakadásom volt a kövek miatt.. azért lassan meggyőzőm magam! :) Orsót tudnál még ajánlani egy ilyen botra?

#175851 TrogerBroker Előzmény: #175849

Ponty 6 kiló ( 16 os zsinórral az egyik )

Amúrban nem fogtam még túl nagyot

legnagyobb halam amúgy Harcsa 8 kg

De alapvetően finom szerelékes horgász vagyok. Bojlis témával most barátkozok. Majd jövő nyáron lesz alkalmam 10-20 kg os amúrokkal harcolni, olyan helyre megyünk hogy tuti jön egy hét alatt :D

#175848 TrogerBroker Előzmény: #175845

Enyém médiumhevy.

De ha folyóra akarod sűrűbben használni, akkor szerintem hevyvel jobban jársz. Egy egy keményebb márnánál már jelentkezni fog a haszna. Tudom mert van egy trabucco féderem is, az olyan igazi nehézbombázó. Nagyon kemény,hatalmasakat lehet vele dobni ( 120 méter is ) de nagy halakra tervezték. Nem is láttam nagyon attól keményebb fédert....

#175847 banyaiz Előzmény: #175840

kb 15 éve voltam ott pontyozni kétszer akkor nagyon jött, pedig még ifiként egy bottal fenekeztem semmi finom cucc.

Nekem az nem tetszett tó mellett megy 6-os.

Én igazán nagy természetes vizeket szeretem, inkább ne fogjak semmit de ott nyugi van legalább. :D

Dunán csónakból még nem volt alkalmam biztos nagy élmény lehet.

#175845 vandrew Előzmény: #175835

SHIMANO Hyperloop BX Feeder Medium 365 v. 396, de ezt csak heavyben találtam. Király botok. Azért kérdeztem a Spro-t, mert most hasonló nagyságrendű botjainál akció van!

#175844 banyaiz Előzmény: #175838

az jó lehetett, ilyen begumizott bottal még nem nyomattam. Nagybátyámnak vannak spiccei gumizva ő fogdossa így a kisebb pontyokat ha ráugranak. Nekem tűspicces jobban bejön, megadom esélyt a halnak. :)

#175843 TrogerBroker Előzmény: #175842

Ezért jó a bojlizás, vagy egyéb békés hal horgászat :)) Ott lehet közben nyugodtan szeszelni is :)

Én ezt részesítem előnyben :))

#175840 vandrew Előzmény: #175829

Szekszárdon Sötétvölgyben is van egy horgásztó, a 6-os mellett! Oda tudnék engedélyt szerezni, ha lenne értelme! Nem ismerem ( még )...szerinted?

Dunán kuttyogtani csónakkal ereszkedve, az is egyfajta érzés...

#175839 TrogerBroker Előzmény: #175838

Tesóm kicsi volt, zsebpecával fogott kilós pontyot :D Az se volt gyenge, volt rajta vagy 5 méter damil :D

#175838 archenius Előzmény: #175829

Én pedig gumizott spicc bottal fogtam egyszer egy afrikai harcsát.

Nagy élmény volt, egyedül meg se bírtam volna szákolni, mert nem tudtam annyira közel hozni a kinyúlt gumi miatt. :D