Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#175553 Amatoregy Előzmény: #175531

Szerintem ezt a bankos témát el sem tudjátok képzelni. És maradjunk ennyiben. Vannak olyan bankok, ahol órás szinten kell menedzselni a likviditást.

A lejárt hitelekre meg tökéletes window dressing technikák léteznek. A ct-vel meg oda teszed a banki eredményt ahová akarod...

#175552 banyaiz Előzmény: #175546

na igen ez aggasztó, hogy most csak magyar részleg van talpon, ha sokáig elhúzódik a válság nagy problémák lehetnek ebből végtelenségig nem lehet kizsigerelni lakosságot.

Csúcson voltak kamatbevételek magyar részlegnél egy válságban! :D Nekem is hihetetlen de alacsony betéti kamat brutál hitelkamat, magas díjbevételek és ezt le lehet nyomni az ország torkán.

Ha ez egy 5 éves brutál gazdasági visszaesést hozó válság akkor Oti-nak nyilván vége. Viszont ha 2010-11 fejlett régióban már fellendülésről szól akkor ez kihúzza előbb-utóbb ezt a régiót is.

#175550 big-ebuy Előzmény: #175546

semmit nemtudni...más a szereplők is már....sztem meg belpolitika túlzottan nemfiogja zavarni buxot..pénzmosoda ez a kis tőzsde

#175546 Kissherceg Előzmény: #175535

papíron annyi a nyereség... Nem hiszem el, hogy minden vesztesésges, erre ez az erőús hatalmas ország adja otp nyereségének 80%at.... rossz vicc Zoli.

#175545 zeeh_ Előzmény: #175536

Mivel április közepén és végén lesz a 2 forduló, így legkésőbb február közepétől várom személy szerint a jelentős eladásokat. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.

De az szinte biztos, hogy amíg ki nem derül, hogy mit akar csinálni a Fidesz (kb. május vége), addig rally nem lesz (még ha közben szárnyalnának is tovább a világ tőzsdéi, amit viszont kétlek).

#175543 banyaiz Előzmény: #175541

:) meglássuk. Nehéz év lesz még 2010 OTP-nek is az biztos borul majd még néhány hitel, de azért annyira nem rossz a tőkehelyzete szerintem amit ő ír.

#175541 Pityke35 Előzmény: #175535

..de jelenleg mindkettő cég nyereségét elviszi a múltban hozott rossz döntés "kamata"...ez a lényeg Nyilasinak! :)

#175538 Pityke35 Előzmény: #175536

A tőzsde a jövőt árazza...vagyis mostanában (jan-febr) érezni fogjuk az esetleges pesszimizmust a külföldi befektetők eladásaiból. szvsz!!

#175536 Zotya32 Előzmény: #175533

durva amit írt... és már félve nyitom meg az oldalát.... Érdekes a felvetése, hogy 2/3-os kormánytöbbség lehet... ami persze nem féltétlenül jelenthet csak rosszat; akkor ezek szerint 1-2 hónapon belül ideje lenne eladogatni a papírokat? az áprilisi választás hatása kb mikortól "jelenhet" meg a tőzsdén? már előtte, vagy csak a 2. forduló eredményei után?

#175535 banyaiz Előzmény: #175533

jaja ezt az ukrán bankot mindig emlegeti.

szvsz Oti kicsit késve kezdett a régióban terjeszkedni de akkor abban a piaci környezetben más lehetőség nem volt mert különben versenytársak felfalják. Adva volt egy nagy cash termelő képességű bank ami az éves 100-150 milliárd nettó profitot arra fordította, hogy az egész régióban jelen legyen, és nem arra, hogy osztalékban kifizesse. Ukrán bank vételére is a fedezet a megtermelt nyereség volt. Most a válság miatt jó lenne, ha nem lenne jelen néhány helyen ebben egyetértek. :D De örökké nem lesz válság, és az ilyen befektetéseket vsz 10-50 éves távlatban kell nézni egy banknál. Ha nem terjeszkedik konkurencia felvásárolja előbb-utóbb, ez egyébként szerintem így is be fog következni.

Molnál ugyanez véleményem kb. , persze most rosszul néz ki, hogy 30.000 Ft-os árú részvények miatt eladósodott, de lesznek még jobb gazdasági kilátások, és akkor már nem biztos, hogy ez egy olyan nagyon rossz lépés volt, ezt is hosszú évtizedes távlatban kell nézni sz.

#175534 Euroman Előzmény: #175533

Közben érkezett egy "csodálatosan" szar EU ipari termelési adat....ez mintha még mindig visszaesést mutatna!

#175533 Pityke35 Előzmény: #175531

Az otp kapcsán nem tudok segíteni sajnos! :) Lehet ha számszakilag levezetné sem érteném mert nem vagyok közgazda ( kérdezd a Főnököt:)), de Ő alapvetően abból indul ki már évek óta következetesen, h az ukrán leány 700mrj-ja egy olyan bukó, ami nem jelent meg sehol eddig a könyvekben. Annak egyszer meg kell....2010?

Ami a molt illeti, ott éppen fundamentális értékvesztésről van szó a 2008-2009-es éveket illetően, amihez hozzá jön az elbaszott tőzsdézés is, és a giga hitelállomány. (a kettő összefügg)

#175532 izolta Előzmény: #175521

1 megj:

"..míg mások (például a közalkalmazottak, nyugdíjasok, és a segélyen élők 6-7 milliója), akik effektíve nincsenek jelen a munkaerőpiacon, hanem közpénzből eltartottak, azok havi munkabére, nyugdíja, segélye, azaz a jövedelmi helyzetük lényegében semmennyit sem romlott a válság folyamán, hiszen az állami apanázs összegére nem volt hatással a válság. EDDIG."

Nettó bérek első 10 hónapban: a versenyszférában 4,4 százalékos növekedés, a költségvetési szervezeteknél pedig 4,4 százalékos csökkenés

Ez reálban: versenyszférában kb szintentartás, költségvetési szervezeteknél -8%

Nyugdíjasok helyzetét nem ismerem, nincs kedvem keresgélni, de a 13. havi elvonása tuti nem emelte a nyugdíjak reálértékét.

Ne feledjük, hogy ebben a körben is rengetegen vettek fel devizahitelt. Gondolom az egyértelmű, hogy uaz a hiteltörlesztő-emelkedés sokkal fájóbban érinti azt akinek csöken a reáljövedelme, szemben azzal akinek stagnál.

Ez a köz-re hivatkozás sztem demagóg duma. Igen az állam qrvára pazarol. Igen, egyesek hatalmas pénzeket szakítanak - egy szint felett. De a többség uúgy ki van zsigerelve, mint a vállakozások alkalmazottainak nagy része.

#175531 banyaiz Előzmény: #175527

van benne igazság, pl az utolsó 3 ponttal teljes mértékben egyetértek. :D

OTP-ről amit ír az olyan hasraütésszerű nekem mert nem látom az indokolást miért lenne tőkehiányos a bank. Vagy ő már felmérte tételesen, hogy a bedőlő hitelek aránya nagyságrendekkel nagyobb mint amire Ct-t képeztek, vagy már leírták, mert máshogy nehezen tud tőkehiányos lenni jelenleg.

Mol kétségtelen magas a hitelállomány, de azért fundás alapjai elég erősek vsz.

#175530 Euroman Előzmény: #175521

Nem szorul rá, de BRAVO Nyilasi.

A BUX papírok "szarért-húgyért" (elnézést, idézet a szerzőtől) voltak 2009.03 ban és ma is annyit érnek, akárcsak az egész ország gazdasága. Németek nem a nyakra-főre vásárlásról (fogyasztásról) híresek, (inkább a takarékosságról) így ha ők sem fognak (túl)fogyasztani, akkor az exportnak is vége (game over). Lufi az egész, BUX valahol 10-15 K között lenne a helyén.

#175520 Pityke35 Előzmény: #175518

Igen, Ő aszondja, h TA alapon nem lehet egy válságot megoldani, és mivel idén a funda lesz a piacmozgató, ezért esést vár. Logikus, de ez is csak spekuláció, ugyan úgy, mint a további rally lehetősége.

#175518 email Előzmény: #175510

Valóban az. Szerintem nem túl meggyőzőek az érvei a korrekció kapcsán. (Annak ellenére mondom ezt, hogy én is hasonlóan látom a helyzetet, bár ez lehet, hogy azért van mert én inkább a TA-ra szeretek alapozni.) Azt, hogy fundamentális szempontokat figyelembe véve túl vannak árazva a részvények, azt 1-2-3 hónapja is mondhattuk volna (mondtuk is).