Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#173526 GáborGábor Előzmény: #173521

Hé, Muslincák!

:)))

Már mindenkinek van dedikált sütije a házifőzésű mellé, csak nekem nincs?!

:(

3 hektó almát főztem - főzettem de töményet nem iszom. Viszont van nagyon jó gyógynövényes receptem aminek jó alapot adhat ...

:)

#173524 Rozsdáskilincs Előzmény: #173519

Sokan pancsolnak otthon mindenféle löttyöket. Alaposabban válogasd meg kitől fogadsz el házipáleszt. A jó pálinkától ez ember nem lesz beteg. De az is lehet nem a te italod a pálesz.

A pálinka minősége 90%-ban a cefrézésen, 10% a főzésen múlik. De sok függ a fokbeállitástól nem biztos hogy az erősebb a finomabb. Az is lehet a készitő benne felejtette a gumicsizmát a cefrében. Szal nemkell messzemenő következtetést levonni az első bizonytalan eredetű találkozásról:-))))

#173523 Wall street Előzmény: #173521

Nem viccelek, tényleg akkor lesz ! Mondjuk nem csak a mi községünkben tart misét, hanem még vagy négy-öt más faluban :) ! Lehet, nálunk kezd :) !

#173521 KJanek Előzmény: #173520

19.00-kor lesz az éjféli mise, hát ez frankó, reggel 8.00-kor meg a déli harangszó. :))

Amúgy nálatok hány órako…

#173520 Wall street

Amúgy nálatok hány órakor kezdődik majd a Karácsonyi éjféli mise ? Mert nálunk 19:00 órakor lesz ! Mondjuk Én szívesebben mennék mondjuk 23:00 órakor misére :), de ez van !

Én mikor legelőször itta…

#173519 Wall street

Én mikor legelőször ittam pálinkát (asszem szilva pálinka volt) kerti partin, megfogadtam, hogy első és utolsó volt ! Olyan rosszul éreztem magam, fájt a fejem is tőle, meg minden bajom volt !

Meg szerintem az egyik legrosszabb ital, akármi jobb tőle, még a bor is jobb !

#173517 kerikoma Előzmény: #173513

Pálinkát főzni otthon törvényeink szerint nem lehet, csak főzdébe lehet legálisan....

A cefrét otthon megvárod, míg magátó szépen leforr és már lehet vinni főzetni is.

#173515 kerikoma Előzmény: #173508

Köszi a bíztatást, látom a különlegességeket kedvelitek, kökényt és bírsalmát már ittam, de még soha nem csináltam, viszont a sütőtök pálesz az meglepett engem is:-))

#173514 kerikoma Előzmény: #173505

Nálunk is ez van cimbora ügyileg, főleg a hideg időkbe:)

A körtét is kifelejtettem, de tavaly csináltunk még cseresznye páleszt is. Nem sok lett de annál finomabb:)

#173513 hosszhuszár Előzmény: #173508

Jómagam, nem iszom, de érdelnének a pálinkafőzés rejtelmei.

Hogyan fogjon neki az ember, milyen kellékek szükségesek hozzá?

A válaszokat előre is köszönöm, magam, és mások nevében is.

#173508 TrogerBroker Előzmény: #173504

Semmi gond nem lesz, mi családunkban már készültek ilyen pálinkák, meglátod jól fog sikerülni.

Ez évi különlegességeink : Sütőtök pálinka, Birsalma pálinka, de volt már kökény pálinka is.

#173505 Rozsdáskilincs Előzmény: #173504

Nem kis mennyiség!:-)

Idén eper és körte készült nálunk, az eper olyan fincsi lett hogy már el is fogyott szorgalmasan látogattak a cimborák:-)))

#173504 kerikoma Előzmény: #173496

Lehet róla szó, de nem vagyok nyugodt:-)

Ilyen fajtákból még nem készült nálam pálesz. Volt már sárgabarack, őszibarack, szílva, alma, vegyes és törköly is, de déligyümölcs még nem. Majd a végeredményről január végefele már tudok tájékoztatást adni, ha minden simán meg:))

#173495 kerikoma Előzmény: #173492

Biztos élvezetes lehetett..

Nekem meg tegnap hoztak vagy 3 mázsa narancsot és banánt (amit már nem lehet eladni, mert sérült vagy stb) pálinka alapanyagnak. Meglesz a dolgom holnap, mert meg kell pucolni és úgy lehet bele rakni a hordóba. Külön lesz a banán és külön a narancs. Kiváncsi leszek a végtermékre, csak abba nem vagyok biztos, hogy beindul-e forrni ilyen hűs időben!