Photoshopban sütöttem egyet magamnak. :)
Hé, Muslincák!
:)))
Már mindenkinek van dedikált sütije a házifőzésű mellé, csak nekem nincs?!
:(
3 hektó almát főztem - főzettem de töményet nem iszom. Viszont van nagyon jó gyógynövényes receptem aminek jó alapot adhat ...
:)
Bakker már lelkészek sincsenek a falvakban
Sokan pancsolnak otthon mindenféle löttyöket. Alaposabban válogasd meg kitől fogadsz el házipáleszt. A jó pálinkától ez ember nem lesz beteg. De az is lehet nem a te italod a pálesz.
A pálinka minősége 90%-ban a cefrézésen, 10% a főzésen múlik. De sok függ a fokbeállitástól nem biztos hogy az erősebb a finomabb. Az is lehet a készitő benne felejtette a gumicsizmát a cefrében. Szal nemkell messzemenő következtetést levonni az első bizonytalan eredetű találkozásról:-))))
Nem viccelek, tényleg akkor lesz ! Mondjuk nem csak a mi községünkben tart misét, hanem még vagy négy-öt más faluban :) ! Lehet, nálunk kezd :) !
19.00-kor lesz az éjféli mise, hát ez frankó, reggel 8.00-kor meg a déli harangszó. :))
Amúgy nálatok hány órakor kezdődik majd a Karácsonyi éjféli mise ? Mert nálunk 19:00 órakor lesz ! Mondjuk Én szívesebben mennék mondjuk 23:00 órakor misére :), de ez van !
Én mikor legelőször ittam pálinkát (asszem szilva pálinka volt) kerti partin, megfogadtam, hogy első és utolsó volt ! Olyan rosszul éreztem magam, fájt a fejem is tőle, meg minden bajom volt !
Meg szerintem az egyik legrosszabb ital, akármi jobb tőle, még a bor is jobb !
Itt megtalálsz mindent, remek kis oldal. A házifőzést a törvény tiltja, de pl a gyorshajtást is:-))
Pálinkát főzni otthon törvényeink szerint nem lehet, csak főzdébe lehet legálisan....
A cefrét otthon megvárod, míg magátó szépen leforr és már lehet vinni főzetni is.
Köszi a bíztatást, látom a különlegességeket kedvelitek, kökényt és bírsalmát már ittam, de még soha nem csináltam, viszont a sütőtök pálesz az meglepett engem is:-))
Nálunk is ez van cimbora ügyileg, főleg a hideg időkbe:)
A körtét is kifelejtettem, de tavaly csináltunk még cseresznye páleszt is. Nem sok lett de annál finomabb:)
Jómagam, nem iszom, de érdelnének a pálinkafőzés rejtelmei.
Hogyan fogjon neki az ember, milyen kellékek szükségesek hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm, magam, és mások nevében is.
Sütőtökről még csak nem is hallottam. Milyen lett?
Semmi gond nem lesz, mi családunkban már készültek ilyen pálinkák, meglátod jól fog sikerülni.
Ez évi különlegességeink : Sütőtök pálinka, Birsalma pálinka, de volt már kökény pálinka is.
Nem kis mennyiség!:-)
Idén eper és körte készült nálunk, az eper olyan fincsi lett hogy már el is fogyott szorgalmasan látogattak a cimborák:-)))
Lehet róla szó, de nem vagyok nyugodt:-)
Ilyen fajtákból még nem készült nálam pálesz. Volt már sárgabarack, őszibarack, szílva, alma, vegyes és törköly is, de déligyümölcs még nem. Majd a végeredményről január végefele már tudok tájékoztatást adni, ha minden simán meg:))
Már én is voltam Egerben, nagyon jó volt :))
kóstolót nyugodtan postázhatod ::D:D
Biztos élvezetes lehetett..
Nekem meg tegnap hoztak vagy 3 mázsa narancsot és banánt (amit már nem lehet eladni, mert sérült vagy stb) pálinka alapanyagnak. Meglesz a dolgom holnap, mert meg kell pucolni és úgy lehet bele rakni a hordóba. Külön lesz a banán és külön a narancs. Kiváncsi leszek a végtermékre, csak abba nem vagyok biztos, hogy beindul-e forrni ilyen hűs időben!