én is röhögök csak kínomban :)
sajnos a lélektani 1 guriga alatt van a tehetségem :(
pedig nem így képzeltem ezt az évet
fizetgetem a tanulópénzeket rendesen
én is röhögök csak kínomban :)
sajnos a lélektani 1 guriga alatt van a tehetségem :(
pedig nem így képzeltem ezt az évet
fizetgetem a tanulópénzeket rendesen
Ha valaki azt mondja márciusban nekm, hogy most közel egy éves bika jön azt kiröhögtem volna.. mondjuk nem is mondta senki sem, mert erre senki nem számított a nagy kakiban :))
áhh.. hülye egy piac.. valami nincs itt rendben. Ha elliott 5lesz, akkor az meg teljes agy eldobás lesz :)
tartják a piacokat amíg bírják, mint én a vacak shortjaimat :)
vszleg ők az erősebbek
jobban tudom? :S
olvastam, ismerem, leírtam valamit ami lehet, h rossz
most így gondolom, lehet, h kinövöm egyszer :)
egyébbként igazából amit leírtál az jó megoldás, csak sikerüljön a trendet vagy a sávszélt eltalálni 1X
Szerintem 500 pont rosszirány után nem szembe kell kötni hanem zárni.
http://solarcapital.hu/content/index.php/28
Ugye ezt te jobban tudod?
jaj ez az usenka.. muszáj volt nekik is örülni egyet Dubainak.
Meddig lehet még fokozni a dolgokat és nullán állni egy helyben?
Közbe egy csomó minden fordul már... grrrrr.
háj!
a választ nem konkrétan neked szánom, csak általánosságban az én elképzeléseim
szóval elég nehéz a megfelelő irányt elkapni és ezen próbálnék ezzel a lehetőséggel kissé streszmentesebb életet biztosítani magamnak
nem találtam meg a bölcsek kövét, inkább a hezitálásom és a tapasztalatlanságom miatti biztonságérzetet növélném az ellentétes pozi nyitásának a rendelkezésre állásával
ebben a volatilis környezetben a klasszikus 200 pontos stoppokat elég nehéz betartani, szerintem inkább 500 pont az elégséges
szerintetek mennyivel rosszabb szembekötni 500 pont után, mint ha 3x kivág a stop 1-2 napon belül?
tudom, fogja a fedezet a lehetőségeidet de így talán óvatosabban is kezelgeit az ember a dolgait
ezek természetesen csak elképzelések a gyakorlat majd bebizonyítja mennyire életképes a történet
csak óvatossan ;-)
ezt a fedezet dolgot nem néztem eddig de szerintem jobb ha nem vállalja magát túl az ember a meglepetések elkerülése végett
a webes felületet meg nézd meg alapossan mert érhetnek meglepetések
van benne 1-2 béna megoldás
Bud és PDA!
Amit ti akartok annak van létjogosultsága, persze nem úgy ahogy ti gondoljátok.
Ahogy én csinálnám. (Mondjuk a fő trendirány short, és 25000 ft a letét a példámban.)
Tehát ahogy használnám:
- mondjuk elkaptam a tetejét és onnan shortolom.
- van egy adat (és úgy gondolom, hogy felfelé tolja a buxot) Jelenlegi árfölé beállok egy cca 100 ponttal, célár annyi amennyi. Ha tényleg felfelé tolja akkor meglovagolom a párpontos emelkedést és utána zárom a longot. A shorthoz nem nyúlok. Ha lefelé megy akkor meg nem lesz csak a short. (Itt az adatot jóval kevesebb pozival trédelném mint a főirányban lévő pozik...)
Ami hibás az elképzelésedben:
- van 125000 Ft-ot.
- nyitsz 4 konti shortot (letét 100.000) bux 21.000-nél.
- mégis long irányba megy el és 21500-nál nyitsz 4 konti longot. (ez ugye nem igényel plusz letétet).
- ha jól számolom marad 5000 Ft-od. (21000-21500)*4*10
Az index 21700 lesz.
Akkor mit teszel?
Zárni nem tudsz, mert a short és long pozíció szemben áll egymással (ezért nincs többlet letét igénye) és kellene neked 25000 ft, de neked nincs csak 5.000. Ebben az esetben se longot, se shortot nem tudsz zárni.
Az index 21.000 lesz. Ugyanaz a helyzet mint az előbb.
Az index 21250. Short nyerő: 4*10*250=10.000. Long vesztő: 4*10*250=10.000.
Pozit megint nem tudsz zárni, mert nincs fedezeted hozzá.
Szóval ennyit a kétszer annyi pozit nyitásról. Ha jól nyitsz akkor is csak a tőkéd max 40 %-át lenne célszerű lekötni.
Amire lehetne használni a fő trenden belüli altrendek meglovagolása, se semmiképpen sem a rosszirányba nyitott pozíciók fedezése..
Most módosítsuk a példát:
- van 125.000 Ft-ot.
- letét 25.000
Shortot nyitsz két kontit 21.000-en.
Az index 21500 lesz. Ekkor a "kiegyensúlyozás miatt" nyitsz két konti longot.
A szabad fedezeted 75.000 Ft.
Az index 22.000 lesz.
Zárod a két konti longot és marad a két short.
Ekkor 75.000 Ft hoz hozzáadódik a:
500*10*2=10.000 long nyerő
és levonódik a short vesztő (mert napon belül is rendelkezésre kell állnia) 1000*10*2=20.000
Tehát van 10.000 ft vesztőd.
Ami a 75000 Ft-os letétből csinál 65.000-et. Ebből már csak két új short pozit lehetnyitni vagy kiülöd.
Szóval a kiegyensúlyozás nem eredményes..
Na ezt jól megaszondtam... Meg késő is van számolgassátok..
Van ebben perspektíva, de a bróker hülyeségeket beszélt Neki.
Bud! Maradj a saját gondolatodnál! Egyszer összedugjuk a fejünket és kitaláljuk a módját ennek a két számlának.
szerintem itt 20.500-21.200közötti sáv körül lehetett fogni vele. Közel 1-2hónapja shortoltam 21Król, azóta már hányszor voltunk itt a sávban? Mai nappal mondjuk nem lehetett mit kezdeni két számlával, de amikor mozog 200-300pontokat naponta oda vissza, akkor jó!
Bud, nem akarok itt kötözködni, de
" Arra kell csak figyelned hogyha elmész a géptől egypár napra..akkor mindig egyenlő long és shorttal kell rendelkezned, és akkor nem érhet kár a nagy elmozdulás miatt."
Ez mitől jobb, mintha lezárnál mindent?
"Ha nyitsz egy kontraktus longot mondjuk....akkor lefoglal 33.000 forintot a számládról...
és ha rányitsz 1 kontraktus shortot...akkor visszaadja az előbb lefoglalt 33.000 -et mert a program azthiszi hogy 0 pozíciód van :-)))"
Nem lehet, hogy csak a felület "hiteti el" veled, hogy 2 irányba van pozíciód, de valójában ennek az eredőjével állsz egy irányba? (vagy pozi nélkül)
Ez a foglaló visszaadás nekem azt súgja, hogy csak virtuálisan van két azonos méretű irányod, valójában zárod és nulla pozival ülsz.
Hm?
Ezt a spread-et nem értem. Nem kötési díj van?
Érdekes,volt az a verzió hogy ősszel lesz zuhé,aztán hogy év végére felrántás (év végi prémium és mikurali miatt - egyik sem jött be)most sokan arra fenik a fogukat hogy véres év eleje lesz,vszeg ez sem jön be...nem tudok elképzelni hasonló zakót mint amit egyszer már láttunk.
Ne értsetek félre,tisztában vagyok vele hogy az adatkozmetikázás zajlik ezerrel,és nem javult jottányit sem a gazdaság helyzete,és adnám már boldogan ezt a nyomorult hatit ahogy látnám hogy nem állnak alá,de ilyen légből jövő pénzzel szemben nehéz lesz a zakó!
Felkészültem úgy érzem mindkét irányra,bár ehhez kellett pár ezer pont emelkedés :( ,ezért aztán maszatolás lesz várhatóan :D
persze dupla bróker díj, hogyne simogatná a fejedet :))
Ebben a sávozásban biztos jól működik! Amikor lemegy naponta háromszor, meg visszajön, meg fel, abban el lehet tenni a hasznot.
Én még nem dolgoztam ki, de ha van terved leírva átküldhetnéd :)
Láttam Ricsi mindig érdeklődött nálad, hogy ezt hogyan is gondolod, ha elküldted neki, akkor küld át nekem is a levelet..
A két számla nekem is meg van Erste-KBC.
Jövőre be kell lendülnünk, ha megindul a forgalom. Mondjuk most már a beszálláshoz, haszonhoz lefele kellene mennünk.
Több helyen olvasom, hogy vérzívataros január lesz, ezek szerint akkor emelkedünk? Nem kéne már. Jó lenne, ha a kockázatos befektetésekbe lépők rájönnének, hogy nagyon sokat kell ezekért a vacak papírokért fizetni, amik mesterségesen lettek felrántva.
megnyitottam a Questor számlát én is, úgy mint te PDA .:D
most már mehet a buli ezerrel.. :-))
És a legszebb..hogy amikor magyarázom a brókernek a taktikámat..és a "kiegyensúlyozáshoz" érnék..már mondta is előre hogy mire kell figyelni vele, vagy hogy hogyan célszerű operálni ezzel...nagyon jóó...
" Arra kell csak figyelned hogyha elmész a géptől egypár napra..akkor mindig egyenlő long és shorttal kell rendelkezned, és akkor nem érhet kár a nagy elmozdulás miatt."
elmondása szerint mások is csinálják ezt a taktikát..bár nem csak hatival. hanem részvény-hati összeállításban. de ha másoknál működik akkor nálunk is beválhat.
És még valami fontosat mondott a bróker, ez a legszebb :
Ha nyitsz egy kontraktus longot mondjuk....akkor lefoglal 33.000 forintot a számládról...
és ha rányitsz 1 kontraktus shortot...akkor visszaadja az előbb lefoglalt 33.000 -et mert a program azthiszi hogy 0 pozíciód van :-)))
tehát kétszer annyi pozíciót tudsz nyitni, mintha csak egy irányba trédelnél :-))))
(persze ezzel azért óvatosan, csínján kell bánni )
spread 38 pont..de havi 150 kontraktus forgalom felett..lecsökkenhet akár 28 pontra is...tök kafa a program :-)))
Én magamtól is terveztem :) csak a mostani baba avat képét letörültem :) persze most is lementhetem a kicsit, tudom :)