Regisztráció Elfelejtett jelszó

ELADÓ Ingatlanok

Re: nincs cím

#170401 Zabás Előzmény: #170395

Nem a minimál árral van a bajom, hanem , hogy az OC/Dh ahogyan azt a szerződésbe belefoglalták jogilag! Se a tulaj se más ingatlanos nem adhatja el a szerződésbe beírt minimál ár alatt! csak akkor, ha értesíti őket, hogy megváltozott a minimál ár! Erre persze ők mazonnal erre az árra visznek érdeklődőt valakit az irodábó, és írnak egy 1 hónapos vételi szándékot, addig senki nem tud mit kezdeni az ingatlannal, csak az OC/Dh s mert ÍŐ tudja, hogy kamu.

Talállkoztam már nem egy ilyennel!

Ibiza, tudod miért ők a legaktívabbak? Mert a legtöbb érdeklődő kolléga vagy családtag megvan nekik szabva, hogy x időként kell vinni érdeklődőt a látszat fenntartásáért, ha bemennél egypár irodába biztosan találkoznál ismerős arcokkal akik megnézték az ingatlanodat! :)

De ezt senki nem veszi észre, miért is kéne észrevenni, csak a belső emberek tudják és vezetik az adatbázist, hogy melyik lakást melyik kollégának mutatták vigyáznak le ne bukjanak! :)

A tulaj meg örül, hogy milyen sok az érdeklődő, de persze nem minden érdeklődőjük bennfentes, a jó ingatlanokat el lehet adni ott nem kell trükközni!

Na ezt egy családi kis iroda nem tudja megcsinálni!

És ez nem csak a fantáziám szüleménye, sok régi alkalmazott haragszik rájuk, mert csak ideiglenesen tudtak ott dolgozni 2 hónap de addig nekik kellet fizetni az eszközhasználatot ami 60K havonta! Ugyanis sokáig nem szeretnek megtartani egy ügynököt sem, csak aki extra genyó/ :)

#170400 Ibiza Előzmény: #170398

akkor még szolidabbak voltak (2,5%tán)..most kicsit keselyük az ingatlanosok.. 2éve kuncsorogtak az ügynökök hagy jöjjenek már ki..jön még keselyükre dér ,)

#170398 Hathor Előzmény: #170397

Akkor várni kell a vevőt velük, és nem elégedetlenkedni a 10% miatt! ;-)

Yo8!

#170397 Ibiza Előzmény: #170396

korábbi 2 ingatlanom eladásánál is ök voltak az aktívabbak.. 3x annyi vevöt hoztak mint más..

#170396 Hathor Előzmény: #170394

Szerinted kinek van nagyobb kapcsolata?!

OC egy franchise, egy adtabázissal dolgozik egy ügyfélkörrel!

Én és akár Zabás is a társirodáinkkal több száz (közel ezer) egyéb más ingatlanirodával dolgozunk együtt szerte az országban, ahol több ezer ingatlan kerül kiajánlásra, több száz társiroda egyedi ügyfélkörével.

Ezért tudom akár az összes magyarországi eladó kastélyt behozni saját ajánlatomba, amíg nekik nem tudom hány darab lehet.

Ezt a példát csak szemléltetésnek írtam, mert ez érthető, de bármilyen más egyéb ingatlannal is így vagyunk. Vannak szállodák, ipari ingatlanok, projektek, sportlétesítmények, üzletházak.. minden amit akarsz.. ellenben náluk?...

#170395 Hathor Előzmény: #170388

Ezzel sem teljesen értek egyet.

Örüljünk, ha minimumon elmegy ma egy ingatlan, mert amikor felvetted az ingatlant 6hónapja, akkor 30%kal drágábbak voltak az ingatlanok!

#170393 Ibiza Előzmény: #170389

a sikerdíjat itt hirdettem meg..magánszemélynek is kfizetem.. oc rárakta a 10%os jutalékát..én nem engedek.

talán van rutin azért náluk..sok kp-s vevö nagyot akar alkudni..legyen miböl

#170391 Hathor Előzmény: #170387

Nem értem ezt a nagy cég kell nekem a megjelenés ott is mondatot.

Mármit Ő gondolja, hogy nagy cége van?

#170389 Hathor Előzmény: #170384

Ma már nincs ilyen a feletti dolog. A sikerdíj megszünőben.

Ezt rosszul csináltad, mert Te is többet akartál kihozni belőle, pont úgy mint a 5Ks OTPből 6K fölöttit!

Azt kell mondani! 9.5MFT a vége (300ezer az 3%) +kapsz 3%jutalékot az kb. 9.8MFT és hirdesd meg 10.2, 10.5MFtra, de akkor is 3% a jutalék.

Ma már vége a sikerdíjnak, örüljünk ha eladunk valamit, nem hogy drágábban..

Kell a megbízás vagy sem. Kerek perec ennyi.

Ekkor 10milkába kell el az ingatlan!

#170388 Zabás Előzmény: #170384

Vigyázz ezzel a minimál árral, nagyon sokan megégették már magukat vele! Nem szabad minimáláras megbízást kötni!

OC eset volt, hogy az eladó 11,5 árulta az OC-s minimálár 10,5-volt a tulajnak jött egy vevő 10-ra el is adta neki, de mivel volt minimálár és az alatt adta el ezért az OC-nak ki kellet fizetnie a jutalékot! Mivel minimál ár alatt adta és ezért hátrányos helyzetbe került az iroda!

Okosan ki van ez találva!

Viszont ha van minimál ár a megkérdezésed nélkül ott sem kell lenned írhat egy vételi szándékot a minimál árral és ezek után a jutalék szintén jár neki ha esetleg elállsz a szerződéstől!

Viszont ha nincs semmilyen minimum ár ha csak 10 forintot is alkudnak a te beegyezésed/aláírásod nélkül semmire nem bólinthat a közvetítő!

Sok embert behúztak a csőbe ezzel!!!

#170386 Hathor Előzmény: #170382

Miért álltál vele szóba?

Álltalános jutalék 2-6% Buadapesten

Vidéken a mezítlábasok 1%ért dolgoznak.

Próbálták egységes 4%ra emelni a jutalék mértékét, amit én nem bánnék, mindenki ennyiért dolgozna egyforma feltételek mellett.

Dunahosuse nem nyújt többet, mint akár én, csak nagyobb a reklám mögötte.

Egy ügynök felveszi az ingatlant, a többi hirdeti. Szerinted ki megy ki bemutatni az ingatlant a hirdetésre? Náluk az aki hirdeti :))

Mindegy az, hogy a hirdető életében nem látta az ingatlant, mert a felvevő kollégája volt kint, akit egyébként sem ismer, mert Ő Püspökladányban dolgozik, a hirdető kolléga meg mondjuk Budapesten. Kimegy ahirdető kollega bemutatni a lakást, de a szomszédokat kérdezi, hogy merre is kell menni, mert nem tudja, hol van a B.lépcsőház III.emelet 2/c lakása..

Mindene esetre a megbízok Őket választják..igaz, hogy dupla a jutalékuk, de a médiákban azt mondják, Mi eladjuk!

#170384 Ibiza Előzmény: #170381

ha megnézted a hirdetést az 10,5guriga amire berakta.. 9,5guriga az alsó ár amit neki mondtam..hagytam 300at az ügynöknek..ez összesen 10.5263%

ha hoz valaki vevöt 9,8milkára akkor neki adom a 300-at..az e felettit kettéosztjuk.

#170381 Hathor Előzmény: #170378

én 300ezret mondtam! Miért rakna 1Milkát? az 10%

Általános 3%-ról beszélek, ez elfogadott, így jön ki 10.1MFtra.

Most általánosságban beszélek, sőt az előbb is, ezt ne vedd magadra.

Szóval, ha az ingatlanos eladja az eladó áltál irreálisan magas áron kínált ingatlant, amit a magas ár miatt nem tud eladni évek óta.. az az ingatlanos megérdemli a munkadíját.

A bankba bedobja az ember a pénzt és kb 4hónap alatt meghozza azt a veszteséget, amit az ingatlanos okozott a jutalékával, de nem kell évekig árulni beragadva az ingatlant tovább.

Mi kerül többe? Árulni évekig egy ingatlant, tegyük fel egy évig (optimálisan), mialatt elvesztünk 9-12%kamatot, vagy kifizetni a 9-12%ból 3%ot a jutalékra?!

Arról már nem is beszélek, hogy én például a Te 9.8as áradra rakom a jutalékot, így nem Te fizetsz, hanem a vevő fizeti jutalékot ki neked! Érted?!! :)

9.8+3%= ~10.1MFT

És nem kell hirdetési költségeket fizetned, nem kell rohangálnod az ingatlanhoz, ha megbízol a közvetítőben és kulcsot adsz neki, csak a szerződésre mész el, és felmarkolod a vételárat.

Mi van akkor, ha pont akkor van vevő, amikor nyaralsz? Nem tusdz hirdetni, bemutatni, a közvetítő megy tovább ezen idő alatt. Ha Ő nyaral? Az az Ő baja, nem kap jutalékot ;-)

Tudnék mesélni az emberek hozzáállásáról!

#170379 Zabás Előzmény: #170377

Hát igen, nem kéne az OC vagy a Dh-val kezdeni, lehúzós egy brigád! Egy kis maszek sokkal jobban a szívén viseli az ingatlanjai sorsát. Tudnám, hogy mit tudnak hogy mindenki vakon bízik benn, biztos jó a kábító dumájuk!

Pl mi 2,5%-al dolgozunk, és sokan még ebből is alkudni szeretnének, miközben ezek 5-6% + áfa és ugyan annyiért kell hogy hirdessük, mint ők! :(

De szerencsére a legtöbb eladó megért minket és inkább a mi zsebünket szeretné tömni! Az ilyen emberekben bízok még, és ahogy észreveszem Vevő/Eladó egyre többen pártolnak el a nagyoktól!

#170378 Ibiza Előzmény: #170377

a mundért véded, rárak 1milliót az kicsit sok.. 2% az reális már 5% és emberkednek..