Re: nincs cím
Hathor Előzmény: #170378én 300ezret mondtam! Miért rakna 1Milkát? az 10%
Általános 3%-ról beszélek, ez elfogadott, így jön ki 10.1MFtra.
Most általánosságban beszélek, sőt az előbb is, ezt ne vedd magadra.
Szóval, ha az ingatlanos eladja az eladó áltál irreálisan magas áron kínált ingatlant, amit a magas ár miatt nem tud eladni évek óta.. az az ingatlanos megérdemli a munkadíját.
A bankba bedobja az ember a pénzt és kb 4hónap alatt meghozza azt a veszteséget, amit az ingatlanos okozott a jutalékával, de nem kell évekig árulni beragadva az ingatlant tovább.
Mi kerül többe? Árulni évekig egy ingatlant, tegyük fel egy évig (optimálisan), mialatt elvesztünk 9-12%kamatot, vagy kifizetni a 9-12%ból 3%ot a jutalékra?!
Arról már nem is beszélek, hogy én például a Te 9.8as áradra rakom a jutalékot, így nem Te fizetsz, hanem a vevő fizeti jutalékot ki neked! Érted?!! :)
9.8+3%= ~10.1MFT
És nem kell hirdetési költségeket fizetned, nem kell rohangálnod az ingatlanhoz, ha megbízol a közvetítőben és kulcsot adsz neki, csak a szerződésre mész el, és felmarkolod a vételárat.
Mi van akkor, ha pont akkor van vevő, amikor nyaralsz? Nem tusdz hirdetni, bemutatni, a közvetítő megy tovább ezen idő alatt. Ha Ő nyaral? Az az Ő baja, nem kap jutalékot ;-)
Tudnék mesélni az emberek hozzáállásáról!