Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fx tippek, gondolatok

Re: nincs cím

#165367 Bakiba Előzmény: #165354

Ott a pont, "fogalma nincs h mi a f@szt fog csinálni hogy vonja vissza... " és ha mást nem tudunk akkor emeljünk:)) Hiszen elég sokan szajkózzák már azt hogy: inkább előbb mint később. Persze ez csak agy mezei speki "paraszti" logikás agymenése:))

#165360 Spade Előzmény: #165357

"csak addigra a beteg szervezet köröl gyülnek majd a keselyük is "

Igen ezért mondom h versenyfutás az idővel, kérdés átérnek-e a hídon mielőtt az mögöttük leszakad :) sztem foggalmuk sincs róla reménykednek csak ....másrészről sztem már rég emelniük kellett volna, gyanis ahhoz hogy egy emelés hasson kb 11-12 hónap kell azaz addig nincs ami fékezze a egy esetleges feltámadó inflációt....nem véletlen h az ECB nem csökkentett akkorát bejelentette h visszavonja a QE-t és azt is hamarosan kamatot emel.....Börni meg csak vetit azt hiszi h nem látszik h meztelen,...

#165357 Kardj Előzmény: #165354

egyetértek

likviditás kellett ok megmenekültek emberek cégek miegymás de nem oda és nem feltétlen ugy ment ahogy akarták és nehezen vagy tényleg nem is tudja h hogyan szedje vissza majd a pénzt... csak addigra a beteg szervezet köröl gyülnek majd a keselyük is

#165356 Amatoregy Előzmény: #165335

Ezért kellene kamatot emelni, hogy más is vegye. Vagy kötelezo tartalékráta emelése. De most egyik se megy. Elásta a kerék magát a sárban.

#165354 Spade Előzmény: #165351

Igen elakad mert a hasonlatomban a bank a kocsi a fednek meg csak kötele van mert az amerikai gazdaság "szívásos". Egy nyomásos gazdaságban pl. Kine semmi gond aszondja a nagyfőnök h holnap adsz hitelt különben megpurcansz, oszt holnaptra lesz hitel...

De ez a qrva sok kiöntött pénz egy versenyfutás az idővel mert a sok pénz olyan mint a magas láz megöli (segít megölni) a kórokozókat, ha rövid ideig tart de ha elnyúlik megöli a szervezetet is...és nekem az a gyanúm Börni csak a láz jó hatásával törödig a majdani szervezet halállal kapcsolatban erősen vetit, fogalma nincs h mi a f@szt fog csinálni hogy vonja vissza...

#165351 Kardj Előzmény: #165348

de ez a folyamat akad meg ott h a cégek kapnak és beruháznak mert ugye nem kapnak a kedves banktól hanem az a piacra vitte a lét....

#165348 Spade Előzmény: #165345

Háttt igen ez a tipusu transzmissziós mechanizmus kicsit olyan mintha egy kocsit kötéllel akarnának tolni, ugye ruddal könnyebb :), huzni viszont lehet8ne) vele de most nem erre van szükség....DE mégis ugye a kamtcsökkentés és a QE révén csökken az államháztartási hiány finanszirozási (kamat) költsége és másrészről azok a cégek is akik hitelt kapnak sokkal alacsonyabb kamattal kapják igy nagyobb lesz a nyereségük ->beruháznak ->munkát adnak -yalvállalkozóknak megrendelést adnak és ennek révén lassan-lassan a fellendítő hatás szétterül a gazdaságban....szal így hat...

#165345 Bakiba Előzmény: #165334

Köszönöm, de akkor nálam "paraszti" logikával az alábbi gondolat üti fel a fejét: neki nem kell, ők nem adnak, akkor miért is kell ez az alacsony ráta amikor alig lehet tartani a balanszot:))

#165335 Spade Előzmény: #165312

A fed mindig képes nyiltpiaci müveletekkel a pénzmennyiséget szabályozni, DE bevonni a pénzt ilyen alacsony hosszú 10y 30hozamok mellett szinte lehetetlen mert ezt ugye úgy tudná megtenni h rájuk sóz egy csomó általa benyelt (állam)kötvényt stb....a bankok viszont hülyék lennének ezt megvenni ....

#165334 Spade Előzmény: #165309

Bakiba azt jelenti, hogy a vállalatok egyrészről nem is akarnak felvenni hitelt mert nyilván bizonytalanoknak látják a jövőt nem fejlesztenek a bankok pedig a hitelezési feltételeket szigoritják nagyobb jövedelmezőséghez kötik stb. hogy a hitelportfoliójuk minősége igy javuljon (praktikusan azt jelenti h csökken a hitelkihelyezésük hiszen ennek nyilván kevesebben felelnek meg) előbb kellett volna tipikusan eső után köpönyeg...és igen azt jelenti a FED által müködtetett (szponzorált :) ) hitel transzmisszió (még) nem müködik a bankoknál elakad a manna eső :)

#165329 kratya Előzmény: #165324

Én zártam még azt a két meglévő pozit is.

Egyszerűen tré lett ilyenkor a kereskedés.

Ázsiára nem akarok bent hagyni semmit, meg éjjelre, valamint holnap nem valószínű a gép előtti csűcsűlés.

Eléggé kifeszítve látom a yeneket is H3-H4-en longra, valamint aud usd nzd usd-t

(ékek).

Elég volt mára nekem :-)

Pedig hogy bekészültem, erre a fedre :-)

Na mindegy 14 pötty bukóban zártam eurgbp-t, és eurusd-t.

Viszont inkább pihenek :-)

#165313 kratya Előzmény: #165310

:-))))))

Kiszedttem a limiteket (gbp jpy, eurusd buy)

Kicsit csalodott vagyok, de talán ez egy kényelmes megoldás volt.

maradt a benyitott két short eurgbp, és eurusd, csak a stopok be vannak igazítva, most már rendes helyre

#165312 Amatoregy Előzmény: #165309

Nem tudom, hogy M1 vagy M2-t növelik-e? Viszont a fed ekkor képes lehet "nyíltpiaci műveleteke" segítségével csökkenteni a forgalomban lévő pénz (bankjegy és számlapénz) mennyiségét. Ehhez viszont kamatot kell emelni...