Szia.
Lassan mindenki itt lesz, ennek örülönk, több szem többet lát alapon.
Remélem tetszik az itteni hangnem, és közösség :))))
Üdvözlünk, neked is sok sikert, és pénzt.
Szia.
Lassan mindenki itt lesz, ennek örülönk, több szem többet lát alapon.
Remélem tetszik az itteni hangnem, és közösség :))))
Üdvözlünk, neked is sok sikert, és pénzt.
üdv a fronton, sok sikert :)
Sziasztok!
Én is új lennék és sokakhoz hasonlóan a pf-fórumon kezdtem, de ott a mostanában sajnos eléggé lefele megy a minőség, így gondoltam átjövök ide is.
November óta tőzsdézem, azóta -140K a mérlegem, de igyekszem ebből minnél többet ledolgozni. Egyelőre még rengeteg tanulnivalóm van, de remélem a későbbiekben - a kérdezés mellett - majd én is hasznosabb tagja leszek a tőzsdés közösségünknek.
Szóval üdvözlök mindenkit és mindenkinek sikeres kereskedést kívánok!
egyetértek.
Véleményem szerint:
- ha van stop kivág (lehet, hogy csak egy felszúrás vagy leszúrás volt de már nem mersz visszaszállni)
- ha nincs stop vágtázik az ár rosszirányba
- másnap már jó lenne az irány, csak zárni kellett a pozit
- lehet, hogy tdt zárások időpontjában rossz az árfolyam, a záróba már jó lenne
- stop mértékét nehéz jól belőni. vagy szűk vagy nagyon tág.
- időt rabló és idegőrlő.
- vesztett poziban - stop nélkül - hajlamos az ember lejjebb vagy feljebb még rányitni, hogy majd "jó átlaggal jön ki belőle"
- 5 másordperces indikátor jelzéstől kezdve egészen 1 órás jelzéseket figyelhetsz. Ezek egy része nagyon faljs jelzést adhat...
Hirtelen ennyi jutott eszembe...
én sem így gondolom. Sose nyúlj hozzá. Irtó kevesek tudnak vele a rá fordított idő arányában, NAGY ÁTLAGBAN pozitív eredményt hozni. Kb. 1000 tapasztalt, SIKERES tőzsdésből 1.....
Gyors halál mindenki másnak. De min. a szabadidejének nyekk....
miért írtózol annyira a TDT-től?na nem mintha én halálra kerestem volna vele magam sőt valószínűleg bukta...de ha szigrúan használod a stoppokat akkor meg lehet vele próbálkozni néha-néha:) vagy nem igy gondolod?
oké, DE fedeztről beszéltünk, Te nyitnál papper longra tdt long fedezetet?? :))
egyébként a tdt téma az, amit messze elkerültem idáig
még a gondolattól is kiverne a víz, h zárnom KELL mindenképpen egy pozit este
pedig gondolatban jókat lehet vele keresni :D
papír long mellett persze élhet tdt long is. Akkor jobban gyarapszik a tőkéje.
Emelkedés esetén...
igen, azt értettem. Az a long.
Amit én írtam,hogy két irányba tdt-ben ne álljon be...
"nyitni nyithat de nincs értelme. Az kereskedési kényszer."
elég az első mondat is ;-)
egyről beszélünk
akkor lehet hogy én írtam rosszul nem normál pozira,hanem a fedezet a tdt-re nem cash hanem részvény,amit mondjuk 2 hónapja vettél:)
nyitni nyithat de nincs értelme. Az kereskedési kényszer.
Pl: Van otp részvényed 1000 db. Erre a képlet alapján lehet nyitni valamekkora pozit.
Az árfolyam mondjuk 2100.
Beállsz tdt longra 2150-es vásárláson meg beállsz tdt shortra 2090-es eladáson.
Viszont ekkor fogalmad sincs, hogy merre indul a piac csak kereskedni akarsz. Ráadásul ha felezted a tdt keretet akkor a másik pozit villámgyorsan zárnod kell mert a stop limit megbízást tőke hiányában nem tudod bevinni.
Gondold el eladja neked 2090-en majd vissza veszi hirtelen 2150-en. Végül is ez is egy stop limit megbízás, de valószínüleg nem ez volt a szándék.
Tehát én két irányba nem állnék be.
rajtunk múlik, talán nem süllyedünk le a parlament színtjére ;-)
Köszönöm mindenkinek. Igyekszek megfelelni a nívónak!
és sokan szeretnénk ha ez a hangnem meg is maradna :-)
Amatoregy már leírta ;-)
szóval azt nem értettem az okfejtésedben, h miként keveredik a FIFO opció a tdt és a normál ügyletek közé
ha normál ügyletre tdt fedezetet nyitsz, az az én értelmezésemben csak ellentétes pozi lehet, hiszen ugyan arra a papírra nem nyitok shortot és longot is egyszerre
vagy végképp nem értem ;-)