Regisztráció Elfelejtett jelszó

Karácsony

Re: Forralt bor recept

#163843 hosszhuszár Előzmény: #163839

Aha, de csúcsára állított......( értsd, a teteje van alul)

Idén a lila, és az arany a karácsonyfa divat színei, ahogy hallom....

#163841 Kutató Előzmény: #163835

Nálunk mindig az asszony találja ki milyen legyen a Kfa. Én ráhagyom, legyen azon egyszerű díszek, kötött angyalok, alma vagy dió, nekem nem a külcsín számít hanem hogy együtt vagyunk.

#163838 Kutató Előzmény: #163833

Én csak a házi borhoz szoktam vizet rakni a boltihoz nem. De mindenki saját tapasztalata szerint készítse a forralt bort.

#163834 GáborGábor Előzmény: #163833

Hűha!

Micsoda karácsonyi illatok terjengenek errefelé ...

(mindenhol megjelnnek a muslincák, még a legelképzelhetetlenebb alkalmakkor is ha szagot fognak ...)

:)

#163833 Koffein Előzmény: #163293

Ha már forralt bor. Én így készítem:

- 1üveg fehér bor (száraz vagy félszáraz)

- 3-4 evőkanál cukor

- szegfűszeg ízlés szerint ( én egy negyed maréknyit szoktam beleszórni)

- fahéj 3-4 db

- és utolsó lépésként egy egész narancs belefacsarása, majd belefőzése.

(+ 1 tipp én a legelején egy fél bögre vizet hozzá szoktam csapni, ízlés dolga)

Forralt bor recept

#163293 Kutató

Karácsonyi hangulat elengedhetetlen itala, a forralt bor.

Álljon itt egyik elkészítési módja.

Hozzávalók:- 1 üveg, mindenki ízlésének megfelelő bor szárazat ajánlom

- 12-15 db barna kockacukor

- 4-5 db fahéj

- 6 db szegfűszeg

- 6 db szegfűbors

ízlés szerin karikázhatunk a nedűbe citromot vagy narancsgerezdeket.

Re: nincs cím

#163279 Hathor Előzmény: #163252

Sziasztok,

örülök, hogy pörög a topic, mert a karácsony tényleg fontos nekem is!

Az idei karácsonyi készülődés azért nincs decemberben, mert most novemberben van advent első vasárnapja, így jövőhéten már elkéstetek a koszorúval is ;-)

Ja ma a lányom kiszaladt megint a konyhába, hogy az adventi naptár a kis meglepetésekkel ki lett-e már rakva? illetve, hogy jöt-e reggel a télapó.

Szegény nem bír magával.

Mst 6éves és kezdik tanulni az iskolában a betűket. Szegény elkezdett írni a télapónak, hogy jöjjön előbb!!

#163257 Spade Előzmény: #163254

Kissherceg,

AZért jó fej vagy a 4-es beírásom

"asszem ez a beírásod, lévén ez egy karácsony topic, elég bunkóra sikeredett :( bocs..."

alól kitörölted rbj11 beírását amire ez válasz volt ahol az alsógatyáját ajánlgatta fel ajándékként a forumnak, így meg úgy néz ki mintha én lennék a hülye és magamban beszélnék vagy ami még rosszabb mintha a beírásom Hathornak szólna.Miért nem úgy töröltetek h beírjátok a 3-as válaszhoz hogy törölve ?

Az enyémet mindenesetre ne töröld, se most se máskor ha nem sért semmit, nem lenne jó portfoliosodni....

#163254 Kissherceg Előzmény: #163253

Tényleg jó ötlet Hathortól, köszönöm.

Én kb 12évesen tudtam meg, hogy nem a jézuska hozza a karácsonyt, bárki bármit mond ez egy pici törés egy gyereknek a kialakult szellemiségről, várakozásról, reményről, izgalomból. Szülőknek is utána más lesz az ünnep.

Nálunk nagy családban zajlik az ünnep, keresztapáméknál összegyűlünk és együtt ünnepelünk. Az ünnepi vacsora nálunk hagyományörző keretek között zajlik, tehát alma osztás, dió, mézes fokhagyma, halászlé - ritkábban rácponty, töltött káposzta, töltött csirke, a többire nem emlékszem, de bőséges. :) Vacsora után ajándékbontás, kis énekeléssel. Természetesen a legkisebbek osztják ki az ajándékot, mint angyalkák :). Szeretem Én is nagyon a Karácsonyt, főleg ha van egy szép 10-15 centi friss hó, jó az embernek megállni, tőzsde sincs, csupa öröm van az nap.

Többi napokon szintén együtt a család és közeli szerettek, barátok egészen 26áig, amikor egy ebéddel ér véget az ünnep. Jóérzés ez a 3nap mindenkinek, főleg nagyszülők számára.

Én is mindenkinek meghitt, boldog karácsonyt kívánok előre.

Corvinuson van időpont, de semmi sem kötelező. :) Én tervbe se veszem 23án vizsgázzak... :) Akkor már járom az erdőt kis baltával :D:D (természetesen nem:) )

#163251 Csokigyáros Előzmény: #163250

Nálad még a Húsvéti nyuszik szaladgálnak??? :)

Tegnap díszítettünk, akkor cseréltük le az őszi színeket karácsonyira...

Ma van gyertyagyújtás!

#163250 hosszhuszár Előzmény: #163249

Nem mondjátok, hogy már kint kell lennie a karácsonyi díszítéseknek a házon?

Akkor én nagyon levagyok maradva.....

mi decemberben szoktuk....

annak örülök,hogy itt mindenki gyerek centrikus, ezt jó olvasni....:)))

Nálunk tudjátok 4 gyerek…

#163249 Csokigyáros

Nálunk tudjátok 4 gyerek van... a legnagyobb gondban voltunk mostanáig az adventi naptárral, hiszen abba apró ajándékok kellenek gyerekenként külön-külön... most vett az asszony egy méretembeli mikulás adventi naptárt szövetből... olyan méretes, hogy apró meglepetésekből négy-négy is elfér egy-egy zsebbe...kiraktam a falra, és minden reggel meg lesz az apró öröm reggel a lurkóknak, és ami fontos nem szakad el, nem tűnik el, eddig minden évben ez volt a baj... szóval aranyos ötlet volt a nejemtől...

Nálunk is teljes pompában áll a ház.. rengeteg füzér, fenyő, és gyertya, mécses és egyéb díszek jelzik az Ünnepek közeledtét... már a pici is élvezi a díszkavalkádot...

Ma mézest csináltunk rengeteg formával, és a gyerekek díszítették cukorral, habbal a mesefigurás mézessütiket... a mézes sütihez egy barátom ajánlata alapján napraforgómézet használunk, mert az nem szárítja ki a sütit, mint az akácméz! Ez nagyon igaz, javaslom másnak is!!!

Kellemes Ünnepeket és Jó Készülédést Advent Első Vasárnapján Mindenkinek!!!

Jó ötlet a topik! Neke…

#163247 Pityke35

Jó ötlet a topik!

Nekem is van egy rövidke sztorim!

Karácsonykor szeretünk a nejemmel valami különleges ételt vagy desszertet csinálni.

Két éve epres joghurttorta volt a desszert. Hófehér habos torta a tetején piruló eprekkel.

Mikor elővettük az öt éves fiam megszólalt:

- Anya, én nem kérek paradicsomot csak tejfölt! :)

Ennyit az epertortáról...jót nevettünk! :)