Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kezdők topikja!

Re: Sziasztok:)

#16204 csapa Előzmény: #16200

Jó helyen jársz! Normális, kulturált hangnem! Na ezt megtalálod!

Ha kérdés, van kérdezz! Előbb vagy utóbb választ kapsz! ne légy türelmetlen, a tőzsdén az amúgy is árt! :-))) SOK SIKERT NEKED IS!!

#16201 csapa Előzmény: #16196

Pontosan, szerintem tdt-nél semmi jelentősége nincs , ha csak nincs "ezer" pozid és ebből át nem csúszik egy pár más napra is.

#16200 kerikoma Előzmény: #16194

Sziasztok

Itt én is új vagyok, de a régi protfoliósok miatt jöttem ide. Ott nagyon sokat tudtam tanulni, elmélkedni, utána nézni a beírásoknak. Most ott sztem elszabadult a pokol. Szeretném újra élvezni a hozzáértő írásokat. Sokat nem fogok a kereskedéshez hozzászólni, mert még kell egy pár év ahhoz, hogy érdemben tudjak nyilatkozni. Ettől függetlenül a portfóliót sem hagyom ott, ha már ott kezdtem. Ott is van egy két jó fej! Köszönöm a lehetőséget!

#16196 Amatoregy Előzmény: #16188

tdt az tdt. Tdt pozi zárása csak a tdt ügylet terhére történhet. A természetőből adódóan a normál vagy dt ügyletek helyett itt a zárásnak túl is lőhetsz a célon (pl 100 eladásod volt tdt-ben, amire 120 vétellel akarod zárni a tdt-t.)

Mivel én nem csinálok tdt-t (soha többet) ezért most egy kicsit elgondolkodtam. Vételnél nincs sok értelme a lifo, fifo opciónak. Viszont ha tdt eladással kezeded akkor a zárása a vétel. Itt meg - elméletben - lehetne párosítani hogy mit szórjon ki előszor. Gyakorlatilag meg szerintem mindegy, mert egy napon belül le kell zárni az ügyletet.

#16194 csapa Előzmény: #16190

Ma azt gondolom hogy éves szinten, és átvitt pozícióknál van értelme.

Ha nem,....... javítsatok!!!

#16188 Yooda Előzmény: #16173

sziasztok! én PETIT használom realben,mert szerintem az a legmegbízhatóbb a tapasztalataim szerint(bár persze ezt is szidják) és van mellette ERSTE netbróker(nem real,ezt a bef. hitel miatt) szóval a PETI adja a realt és annak alapján kereskedsz ERSTE-én.A készletértékelés meg nagyon nem mindegy ám,mert pl. ha saját cash-ből vettél részvényt és annak fedezetére mondjuk csinálsz TDT-t és zárod a pozit akkor FIFO-val nem a TDT-s részvéneket fogod eladni,hanem azokat amiket saját cashből vettél.

Re: FIFO

#16186 csapa Előzmény: #16185

LOFO – Lowest in first out - azaz a mindenkori legalacsonyabb árfolyamú bekerülés kerül párosításra az aktuális eladott instrumentummal

#16185 csapa Előzmény: #16183

HIFO – highest in first out – azaz a mindenkori legmagasabb árfolyamú bekerülés kerül párosításra az aktuális eladott instrumentummal

#16183 csapa Előzmény: #16182

LIFO – last in first out – azaz a mindenkori legutolsó bekerülés kerül párosításra az aktuális eladott instrumentummal

FIFO

#16182 csapa

FIFO – first in first out – azaz a mindenkori legkorábbi bekerülés kerül összepárosításra az aktuális eladott instrumentummal

Egy pár alapvetés címke nélkül

#16175 csapa

• 8:30-9:00 Nyitó ajánlatgyűjtési részszakasz: ebben a szakaszban a BÉT már fogad új ajánlatokat, a kereskedés azonban még nem kezdődik meg.

• 9:00-9:02 Nyitó ügyletkötési részszakasz: a szakasz kezdetéig begyűjtött ajánlatok alapján kialakulnak az egyes értékpapírok nyitó árfolyamai és felépül az ajánlati könyv (utolsó kötési ár, legjobb vételi/eladási ár). A nyitó ügyletkötési részszakaszban szakaszban rögzített ajánlatok a BÉT által visszautasításra kerülnek!

• 9:05-16:30 Szabad szakasz: rendes kereskedési idő, a beküldött ajánlatok azonnal bekerülnek a kereskedési rendszerbe, a megfelelő vételek és eladások párosítása valós időben történik.

• 16:30-16:35-36 Záró szakasz: ebben a szakaszban még fogad a BÉT ajánlatokat, az ajánlatok párosítása egyensúlyi áras algoritmus alapján történik, a kereskedés zárása 16:35 és 16:36 között történik véletlenszerű időpontban.

Amennyiben Ön kereskedési időn kívül rögzít részvény megbízást, az bekerül a Bef.Zrt. kereskedési rendszerébe, majd a legközelebbi kereskedési napon a nyitó ajánlatgyűjtési szakaszban feladásra kerül a BÉT-re. Az ajánlat érvényessége a BÉT-re történő bekerüléstől számolódik

#16173 Kugli Előzmény: #16170

Hali!

szerintem ebrokit először is dobd a kukába:D (nem mintha nekem nem az lenne) de tényelg longon kívül nem lehet vele semmit kezdeni!

Vételnél már én is gondolkodtam hogy egyáltalán minek van FIFO és társai, azt eladásnál találnám értelmezehtőnek, ott meg nyilván FIFO amit először vettél azt adja el!

De javítson ki valaki ha hülyeséget mondok, mert jellemző rám!

#16170 flash7 Előzmény: #15824

Sziasztok.

Én is új vagyok, mondjuk úgy...nagyon kezdő :D Nagyon sok kérdésem lenne, de most csak egyet tennék fel.

Vettem ebrokeren két részletben OTP-t. Az elsőnél a FIFO-ban, másodjára LIFO-ban. Na ha most eladom, akkor mit ad el, ha nem adom az összeset?

Előre is köszi.