Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fx tippek, gondolatok

Re: nincs cím

#160657 Mars2000 Előzmény: #160652

röhögni fogok, ha visszamegy 1.50 alá. Pedig eddig klasszik kitörést vittek benne véghez.

#160652 Moiser Előzmény: #160612

:)

Nem birtam am en se, meg adat elott eurusd short...80 kornyekerol...csak ugy...

#160586 Mars2000 Előzmény: #160556

Engem a dolog mesterkéltsége aggaszt leginkább. Hadd vázoljak föl lehetséges forgatókönyveket a piacokra nézve a FED kamatemeléseivel, ill.a piacnak az erre való valószínűsített borús válaszreakciójával való összefüggésben.

X hónap, max 1 év múlva beköszönt a fed-emelések korszaka. Sztem akkora már olyan mértékű emelkedéseken leszünk túl, a gazdasági környezet- benne a tőzsdei vállalatok teljesítménye már olyan mértékben javulni fog, hogy a kamatemelés nem hozhat tőzsdei pánikot, mert fundamentálisan ezt már nem fogja semmi indokolni.

Ez az első verzió. A másik, hogy ami most van, még nem tiszta és főképp töretlen long trend, és ha el is rugaszkodtunk már a mélypontokról, a feltételezett longtrendbeni emelkedés így az elején nem lesz töretlen. 2003-2007-es hossz elején sem volt az. A képlet: egy hosszú, több éves bessz végeztével elrugaszkodás a mélypontokról --> emelkedés lok. csúcspontok megütésével ---> visszahullám a mélypontokénál magasabb aljakra ---> intenzív, stabíl emelkedés a bullpiac tetejéig. A long elején lévő jellemző visszaereszkedést több minden válthatja ki: most talán majd éppen a kezdődő kamatemelés!(snp: 800-950?) Onnét pedig, ahogy írtam, megyünk tovább fel.

3. verzió: amiben jelenleg vagyunk, csupán egy mesterkélt, hamis fundamentumokon, várakozásokon, és persze nagy likviditásbőségen alapuló medverali. Soha nem látott méretű, nagyon hosszú ideig tartó: de mint minden bear, egyszer ennek is vége szakad. Ilyenek után jöhetnek újabb mélypontok is. Ha valóban nem javul számottevően a világgazdaság helyzete, akkor a kijózanodás fogja okozni a piacok újbóli lefelé való irányát, s nem a fed kamatdöntése.

Valamelyik forgatókönyv szerint fog alakulni a piac közeljövője.

#160556 Moiser Előzmény: #160539

Nezd, en arra tippelnek, h jovo evben mindenhogy kell jonnie esesnek, ugy meg lehet nem lesz szukseg emelesre egyelore...

Persze lehet elmebajos vagyok, es vege a recesszionak, mert jok a hangulatindexek, vagy vmi... :D

Ugy ertem, ez igy a vegtelensegig semmikepp nem megy, tehat vagy magatol durran, vagy emelni fognak...

#160545 Mars2000 Előzmény: #160520

Na, szmájliztál! Jó van, akkor nem én emkékeztem rosszul, nem 2012-ben kezdődik a kamatemelés. Az tényleg abszurd lenne!

Ha jól tudom, már jövő tavasszal-nyáron sor kerülhet az első emelésre. De javítsatok ki, ha tévedek.

#160539 Mars2000 Előzmény: #160520

Hát, megfogtál, lehet nem jól emlékszem. De figyusz: ha így van, és tényleg csak 2012-től kezdődik az usa-kamatemelés, és feltételezzük, ill. elfogadjuk a sok piaci elemző, közgazdász véleményét (félelmét) a tőzsdepiacok innentől való lejtmenetbe kapcsolásáról: akkor már egy kb. 3 éves bullon leszünk túl. Ami megfelel egy átlagos bikapiaci tőzsdei időszak hosszának.

Hoppá! :)

Persze ezzel kapcsolatban is vannak kétségeim. Ami most van, valóban egy igazi, tiszta long trend? És ha valóban az (szvsz ha jövő tavaszig nem lesz bedőlés, onnantól kijelenthető lesz): lehet előre tudni az idén tavasszal kezdődött hossz végét? Mármint a 2012-es, vagy akármikor is kezdődő kamatemelésig, a sokat emlegetett carry trade kipukkanásáig? Ilyen egyszerű lenne? Ilyen a világtörténelemben nem volt még, hogy a piaci szereplők messze előre tisztában lettek volna egy trendszerű időszak végének időpontjával, és készültek volna rá. Mesterségesen föntartott long időszak? És egyáltalán biztos, hogy X év múlva valóban piaci pánikot fog okozni a fed akkori, most halasztani halasztható, de nem elkerülhető lépései?

Megválaszolatlan kérdések, melyekre választ csak jóval késöbb kapunk.

#160533 Zabás Előzmény: #160529

félreértést elkerülve a kisbaba miatt volt zűrös! Párom tejeskávét ivott du-n, pár órával meg a kicsi kapott a tejből, nem tudom, hogy a kávénak köszönhető, de a gyerek úgy pörgött egész éjszaka, mint én fénykoromban az affter partikon :)

#160531 Amatoregy Előzmény: #160525

Mond,

te sohasem jártál még úgy, hogy a naptáradba (tévedésből) a jövőhétre írtál be valamit a jelenlegi hét helyett?

Nála a következő év volt nyitva..

:DD

#160515 Mars2000 Előzmény: #160500

A dollár és a tőzsdepiacok közti korreláció valóban megvan, de az nagyobb időkülönbséggel is kialakuhat.

Az euró 1.6-on tavaly tavasszal-nyáron tetődzött a dollárral szemben, amikor a tőzsdéken már rég elindult az ereszkedés.

De történjék bárhogy is: a jövő évtől kezdődő FED-kamatemelés fog itt igazán számítani. Persze a piacok már azelött is lejtmenetbe kapcsolhatnak. Ezt csak azért írom, mert ugye nagyon sokan az első alapkamatemelések idejére teszik az újabb pánik kitörését.