Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Mars2000 Előzmény: #160556

Engem a dolog mesterkéltsége aggaszt leginkább. Hadd vázoljak föl lehetséges forgatókönyveket a piacokra nézve a FED kamatemeléseivel, ill.a piacnak az erre való valószínűsített borús válaszreakciójával való összefüggésben.

X hónap, max 1 év múlva beköszönt a fed-emelések korszaka. Sztem akkora már olyan mértékű emelkedéseken leszünk túl, a gazdasági környezet- benne a tőzsdei vállalatok teljesítménye már olyan mértékben javulni fog, hogy a kamatemelés nem hozhat tőzsdei pánikot, mert fundamentálisan ezt már nem fogja semmi indokolni.

Ez az első verzió. A másik, hogy ami most van, még nem tiszta és főképp töretlen long trend, és ha el is rugaszkodtunk már a mélypontokról, a feltételezett longtrendbeni emelkedés így az elején nem lesz töretlen. 2003-2007-es hossz elején sem volt az. A képlet: egy hosszú, több éves bessz végeztével elrugaszkodás a mélypontokról --> emelkedés lok. csúcspontok megütésével ---> visszahullám a mélypontokénál magasabb aljakra ---> intenzív, stabíl emelkedés a bullpiac tetejéig. A long elején lévő jellemző visszaereszkedést több minden válthatja ki: most talán majd éppen a kezdődő kamatemelés!(snp: 800-950?) Onnét pedig, ahogy írtam, megyünk tovább fel.

3. verzió: amiben jelenleg vagyunk, csupán egy mesterkélt, hamis fundamentumokon, várakozásokon, és persze nagy likviditásbőségen alapuló medverali. Soha nem látott méretű, nagyon hosszú ideig tartó: de mint minden bear, egyszer ennek is vége szakad. Ilyenek után jöhetnek újabb mélypontok is. Ha valóban nem javul számottevően a világgazdaság helyzete, akkor a kijózanodás fogja okozni a piacok újbóli lefelé való irányát, s nem a fed kamatdöntése.

Valamelyik forgatókönyv szerint fog alakulni a piac közeljövője.