Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hírbontó

Re: nincs cím

#160987 Ibiza Előzmény: #160967

a vélemény meg szabad.. de hát kinek a pap kinek a papné.. lehet csókolgatni... nekem ritka gyenge portéka ..ha jársz színházba megnézheted... jól promótálják..jó ..áá nem is érdekel

már többet beszéltem róla mint megérdemel..

a két embert nem kéne egy napon emlegetni...

eltünt nyomtalanul a hoz…

#160965 Ibiza

eltünt nyomtalanul a hozzászólásom gálvölgyiről.. érdekes..

#160840 matgab Előzmény: #160770

hát úgy néz ki a régi dogma, hogy a szabad piac a leghatékonyabb és a paic láthatatlan keze majd az ideális állapotokat megteremti totális csődöt mondott...

nekem olybá tűnik szinte , hogy gyakorlatilag a kapitalizmus is ugyanakkor bukott meg , mint a szocializmus, csak a rossz könyvelési rendszerük (könyvelési trükkök lehetővé tétele) még észre sem vették...:)

Ezt én az olaszokról szoktam mondani, hogy szerintem csak azért nem jöttek rá még, hogy már rég tönkrementek, mert könyvelni is olyan rosszul és lazán tudnak...

#160770 hosszhuszár Előzmény: #160447

Pácban a világ bankjai: a fele még hátravan?

2009.11.25 15:58 Megosztás

Még mindig hatalmas, feltáratlan veszteségeket cipelnek magukkal a világ bankjai, ez az egyik fő akadálya a gazdasági kilábalásnak - nyilatkozta Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója a Le Figaro című napilapnak.

Óriási veszteségeket rejtenek még mérlegeikben a bankok, a teljes veszteség talán 50 százaléka is rejtve van még - mondta Strauss-Kahn. Ez az arány nagyobb Európában, mint Amerikában - vélte.

Utalt arra is, hogy a gazdasági válság már többé-kevésbé "kontroll alatt" van, figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a bankok mérlegének teljes megtisztítása nélkül nincs esély erős és egészséges gazdasági növekedésre. Újabb állami segítségre pedig nem számíthatnak a bankok, ez a közvélemény és a parlamentek szemében sem támogatható.

Ázsiában szilárd, a világ többi részén azonban még törékeny a gazdasági fellendülés, a szociális krízis továbbra is komoly, különösen a fejlett országokban. Szerinte ez ad okot a legnagyobb aggodalomra.

Re: Ne csak mindig a válság :-D

#160441 matgab Előzmény: #160008

az is szánalmas, hogy egy magyar köztévé a híradóban -gondolom főműsoridőben ilyen híreket mond be.

Ennek az adónak közszolgálatinak kellene lennie és társadalmi, gazdasági , politikai dolgokról kellene hogy beszámoljon a híradóban, a színes hírnél meg legyen valami értelmes és érdekes dolog, de ezt az erkölcsi zérót a kur.váival sztárolni, ez az erkölcsi szint legalja...

#159987 Atesz11 Előzmény: #159951

Csepp a tengerben!Mi mindent fogunk megtudni még utólag vagy rosszabb esetben amikor már ég a ház.Bár a pénznyomdával mindent "megoldanak" egyelőre.

#158092 hosszhuszár Előzmény: #158018

Nem fogadta el az ukrán parlament a költségvetést

2009.11.20

Revízióra visszaküldte az ukrán parlament a jövő évi költségvetés tervezetét a kormánynak - tudósít az Interfax. Az ukrán költségvetési tanács két napot kapott a módosítási javaslatok kidolgozására, Julija Tyimosenko kormányának pedig két hete van a büdzsé felülvizsgálatára, a tanács javaslatainak feldolgozására, majd újra a parlament elé tárásra.

Ez a költségvetés pedig életbevágó fontosságú Ukrajnának, mivel az IMF által nyújtott készenléti hitelkeret következő részletét csak akkor kapják meg, ha megfelelő, elfogadott 2010-es költségvetést tud felmutatni a kormány. Ugyanakkor az is fontos, hogy a költségvetés megfelelő mértékű kiigazítással készüljön. Az IMF ukrán küldöttségének vezetője, Ceyla Pazarbasioglu az egy héttel ezelőtti tárgyalásokat követően aggodalmát fejezte ki a 2010-es ukrán költségvetés miatt, egy túl méretes hiány tönkreteheti az IMF eddigi pénzügyi segítségének eredményeit (16,4 milliárd dolláros készenléti hitel).

Az IMF segítsége nélkül pedig aligha tartja bármi is tovább meg a piaci szereplők bizalmát.

2009.11.05 13:12

Az IMF politikai megegyezést sürget Romániában és Ukrajnában

Elemzők szerint egy újabb ukrán rossz hírre reagált a forint és a többi régiós deviza ma délután hirtelen gyengüléssel. Ennek háttértörténete az, hogy az ukrán vasúttársaság (Ukrzaliznytsya) november 11-én nem fizette ki a Barclays-től 2007-ben felvett kölcsön esedékes 110 millió dolláros részletét, 2009 augusztusában az első részletet még ki tudta egyenlíteni az állami vállalat.

A Deutsche Bank még 2004-ben nyújtott hitelt a vasúttársaságnak, amelynek visszafizetésére állami garanciát vállalt Ukrajna. Az esedékes visszafizetési kötelezettség legalább 200 millió dollár lenne, így amennyiben a Deutsche Bank az ukrán államtól kérné a pénz megfizetését, a vasúttársaság körüli problémák az állam nemfizetési kockázatait ugrasztaná meg, ami nyilvánvalóan negatív hatással jár az egész térség befektetői megítélésére.