Regisztráció Elfelejtett jelszó

Napi TIPP

Még annyi a jövő év márc…

#158298 Hathor

Még annyi a jövő év márciusi beadáshoz.. előzmény pár hsz-ekkel lejjebb.

Hétfőn várhatóan 50bázispontos kamatcsökkentés. Ez mit jelent? Ismét gazdaságnövelő intézkedés. 7%ról 6.5%ra akarnak csökkenteni.

Márciusig lehet még két csökkentés! A kamatcsökkentés aljának 5-5.5% van belőve kb.

Tehát ez kitart az USA megmentő csomagig.

Ez plusz egy érv a március környéki beadásra.

Na de, hogy legeyyn még egy érv:

Tavasszal választások! Ez biztos bekavar a befektetőknek.

Befektetők nem szeretik a változást, a kockázatot, politikai csatározást.

Erre rájátszik márc. 15. Utána a Fidesz.

Na Yo8!

Re: nincs cím

#157798 Hathor Előzmény: #157792

Közbe látom bezuhantunk..

már kapcsolom is ki a gépet, mára nem akarok semmit tudni, mennem kell lakás bemutatásra most, délután előadás.

Sziasztok! Yo 7végét!

#157779 Amatoregy Előzmény: #157756

Érdekes amiket írsz.

Azonban nézd meg 5hónap, 1 év 3 év viszonylatában is. Úgy tűnik ott jóval nagyobbak (még a buxnál is) a kilengések...

#157776 Hathor Előzmény: #157770

Nekem nem certi kell, hanem huf átváltása egy időre, ez lenne a portfoliom egyik része, ha nem kapom olcsóbban, nem tart ki a jókedv felfele, akkor beszállunk részvénybe lefele.

Az oldalazás, sávozás ezt az elméletet borítja.

#157770 Kriszti@n Előzmény: #157759

certiben kell forintozni,ott 1-2 ft árfolyam mozgás 10-20% eredményt hoz (hat) :D a forexet nem említem ,mert ahhoz hülye vagyok...

#157767 Hathor Előzmény: #157712

Egyébként köszi mindenkinek a hsz-eket, hiába.. szeretek hangosan gondolkodni, de másokkal együtt :)

Azért vagyunk a fórumon, hogy leírjuk mit várunk, mi a stratégiánk, észrevételünk.

Mindenki tudja, hogy nem vagyunk profik, mert ha azok lennénk nem itt lógnánk a fórumon.

Én próbálok jó linkeket, chartokat észrevételeket elkapni, tanulni a dolgokból.

Ha kimondod mi a gondolatod, talán más megosztja veled. A napi tipp azért van, hogy írd le mit gondolsz, mit vársz ma, holnap a piactól.

Az esetleges helyesírási hibákért, betűkimaradás, betűcserékért most kérek elnézést, több fele figyelek, gyorsan pötyögök.

#157762 Ricsi Előzmény: #157759

Szerintem pedig a normál értéke bőven 300 fölött kellene hogy legyen. Persze én nem chartokból mondom, hanem, az Eur 5 éve is ennyi volt. Azóta nálunk kicsit nagyobb volt az infláció, mint másutt. Mármint az EU-ban. Egyszerűen nem követi ezt a keresztárfolyam.

#157759 Hathor Előzmény: #157749

Krisztián. Én is azt mondom a jelenlegi értéke 280, ez tény.. ezt sok fundás elemző megállapította. De.. a piacok emelkedése együtt járhat a forint további erősödésével, szintén extrém szintre.

Továbbra is megemlítem a gazdasági lejtőben lévő 230körüli euro árfolyamot 2008 nyarára.

Ha nem jön be? Több marad részvény, index shortra, ami remélhetőleg nagyobb hozammal bír. 265-300as huf/eu= 13%kb.

Mennyi lehet egy részvény shortban ez idő alatt?

Ja és nem 230ra várom a HUFot, mielőtt valaki azt hiszi :))

#157756 Hathor Előzmény: #157744

Tegnap felfigyeltem egy dologra a shanghai comp-ban.

Megpróbálom a chartokat bejelölni a gondolatom szerint majd.

Lényege, hogy Ázsiában előbb kezdődött a nagy zakó mint nálunk, de ők már előbb is kezdtek emelkedni. Mi márciusban, Ők nov-december körül, van a két emelkedés között: dec, jan, feb, márc. (4hó)

Emelkedtek Júli végéig kb.. (most ezeket fejből mondom, de megnézzük majd charton).

dec-juli emelkedés kb 8hó.

Mi emelkedtünk ide márc-november 8hó. ez stimmel.

Juliba elindultak le (mi most kezdünk menni le).

Ők már mennek fel, de 2hónapot jöttek le, juli végétől szept végéig, azóta emelkednek.

Nekem ez is egybe vág elliott 4kijelőléssel, utána fel piac tépéseel!!!

Megnézhetjük majd charton később, csak pont ma kevés időm van, és 3ra megyek is Erste Saxo előadásra

#157749 Kriszti@n Előzmény: #157744

én kb 2.5 k ig várom , alá én sem hiszem.kicsit túl manipuláltak a piacok,nagyon azt a látszatot akarják kelteni,hogy már minden rendben van.. a ft-al kapcsolatban csak annyi,hogy fundásan nem hogy 250 nem lehet(ne) de inkább 270 és felette lenne a reális.de nagyon kicsi az ország, a tőzsde is , nagyon könnyű manipulálni.lásd otp és soros esete...

#157744 Hathor Előzmény: #157723

Igen oda várjuk herceggel, majd ukrajna vagy valami nagy koppanás lehajtja oda.

Rengeteg előadáson voltam és senki nem várja már 3K alá sem, így lehet, hogy mi vagyunk hülyék, meg vágyak ezek, de én bízom benne.. ha meg nem megy addig, akkor sincs semmi.. megy amíg megy.

Tudjuk a gazdaságba még pumpálják a pénzt, nem akarják visszavonni a pénzpumpát, ez kitarthat jövő márciusig. Ez egybe eshet elliott 5-tel. Persze ez fájna mindenkienk, illetve a kis longosoknak talán nem, de a nagybüfik is már túlértékeltnek tartják a piacot, így nekik is fájhat!

A fák nem nőnek az égig tudjuk, előbb utóbb esés lesz, az nagyot kell, hogy szóljon, mert tudjuk mekkorát szólt a tavalyi.

Most is estünk 5%-okat a blukban, de nem is volt igazi beleadás még.

Ha mindenki eldobja a longot, akkor lesz nagy esés. Trendvonal erős lélektani határ.

#157733 Hathor Előzmény: #157715

A látszat sokszor csal.

Most kezdtem barátkozni vele én is, de próbálok tanulni, próbálom komolyan venni a dolgot, mert a jövőben szeretnék profitálni vele.

A piacokat nem adták még be! Kis korrekciók vannak benne.

Állandóan a Bux nagy elliott elméletemel jövök, amiben 4es pontot jelölünk, ott akadozunk ennek megfelelően. Ebben lehet egy 20K alatti hati bőven, utána tépés fel új csúcsra.

Ennek eredményeképen még HUF erősödésben is bízom és olcsóbb vételben ez krisztiánnak válasz.

Ezek csak feltételezések.

Elliott 5 utáni bux hati, otp short a fő célom jövő év márciusa környékén.

Addig persze figyelemmel kisérem a piacot.

Bármikori OTP, BUX trend törés a célkitűzésem, utána való beszállás.

Ha előtte emelkedik BUX, OTP és elindul elliott 5re a bux, akkor beszállok, de ahhoz nagy forgalom, kijelölt irány, intézményi vétel megerősítés kell nekem.

Ha elliott 5 nem él, és nem megyünk új csúcsra, akkor a 4600as OTP trend törés, 18.5K alatti hati ad megbízható jelet le nekem majd.

#157723 Kriszti@n Előzmény: #157707

1100as otinál az leszel te is + herceg is :DDD de messze még a mi időnk...bevásároltál euroból?

#157715 Ricsi Előzmény: #157707

Nekem céláraim vannak otiban és hatiban is, és azokat tartom. Nem utánad kereskedem, de mégis jó olvasni, látszik, értesz a TA-hoz.

Én mondjuk azt gondolom, hogy a TA eddig jó volt, de most mintha a programozó fiúk kicsit átállították volna a kereskedési szoftvereket. Kérdés, működik-e így nekik, mert ha igen, ehhez kell majd hozzászokni. De még a rendszert nem találtam meg benne, de látom hogy már nem úgy mennek a dolgok, mint eddig.

Lehet, nagyon sokan megtanulták már a grafikonokat, a neten is sok elérhető, kellett valamit változtatni, ne keressen már mindenki.

#157713 Pityke35 Előzmény: #157668

Non-stop olvaslak! Csak az én fejem üres, és nem tudok hozzá köhögni sem...amikor tudok megteszem! :))

Ne add fel! Köllessz!!! :))

#157712 Mezuska Előzmény: #157707

Én mindent elolvasok amit irsz, és közben nézem ezt a két szép gyereket, gratula!!!!!!!!!!!!!!!