Regisztráció Elfelejtett jelszó

A jó magyar....

Re: Sori

#15450 Mercurius Előzmény: #15445

OK, értem a probléma lényegét.

De az alsólimiten való nyitás is hasonló történet, hiszen ott sem tud mit csinálni nyitás előtt a kisbüfi.

A szabályozással lesz gond... mert ugye az senkinek sem csípi a szemét, hogy záróban felhuzogatnak egyes papírokat.

#15449 exmnbs1 Előzmény: #15440

Geniben volt ilyen záróbeli limites felhúzás 2007 augusztusban, kevés pénzzel napvégi felhúzás azóta is gyakori

#15445 Alter Előzmény: #15435

Szerintem ez most nem OK.Ha a piac kereskedési időben,korrekt szabályok betartása mellett beárazza a részvényeket,az rendben.De a ker.idő zárását követően,a szereplők kizárásával manipulálni az árakat az egy másik kategória.(Leülsz kajálni az étteremben és evés közben átárazzák az étlapot a rötyin...)

Re: Régen volt

#15444 Kanyisz Előzmény: #15395

Csak a történeti húség kedvéért. Csányit Bokrostól az MSZP fiókszakszervezetének, az MSZOSZ-nek akkori vezetője Nagy Sándor mentette meg. Ekkor még az OTP részben TB tulajdon volt "társadalmi" felügyelettel, értsd szakszervezet. Ezt a tulajdont Bokros nem tudta megszüntetni, azt csak később a Fidesznek sikerült.

Járainak a történetben semmi szerepe nem volt, míg PM nem lett. (Egyébként meg összevesztek, amikor Járait választották meg Bokros ellenében tőzsde elnöknek, ezért közvetíteni tuti nem tudott.)

#15440 Kissherceg Előzmény: #15438

ha kereskedési időben történik és szakad limitig a papír, valaki végig longolja az hülye, de kereskedési időn kívül nem reagálhatod le. Illetve ha csak lekötés lett volna, nem egy piac nyírás hatit nem adják be...

#15438 Kissherceg Előzmény: #15435

Merc nem a tétel a lényeg, hanem ahogy csinálta. Mondanál példát 25%os bét esésre, amiből gyakorlatilag 18% kereskedési időn kívül történt? Minden papír felfüge volt, mert kilikvidálták a népet keményen...

#15436 exmnbs1 Előzmény: #15433

rémlik valami forint elleni terv az indiai rúpia bedöntése időszakából valami árfolyampolitikai lépés magyarázataként

#15435 Mercurius Előzmény: #15397

Én még emlékszem olyan napokra (nehéz is lenne elfelejteni) amikor az összes magyar blue chip, meg nem egy nem kettő kis papír is alsó limiten nyitott, anélkül hogy Soros beshortolta volna...

Tényleg Soros alapja indította volna el a lavinát? Vagy csak egy kisebb epizódról van itt szó? Amikor ez történt, az OTP már majdnem harmadolta magát... vagy nem? És miután Soros ezt megjátszotta, utána is majdnem harmadolta magát.

Persze nem akarom kisebbíteni Soros érdemeit, de talán nagyítani sem kell.

Jó lenne a dolgokat a helyükön kezelni.

Re: megítélés

#15428 Alter Előzmény: #15408

"megállapítja a PSZÁF,hogy..."És azt is megállapítja,hogy kik hagyták jóvá a szabályozást,ami ezt a mai napig lehetővé teszi?Ez minimum teljes vezérkar felelősségre vonása.Mi van,ha beperelik a szabályozót a közvetlenül okozott anyagi kárért?

Re: Érdekes

#15426 Lovax Előzmény: #15412

Szerecsenmosdatás.

Azért ez teljesen hihetetlen, hogy egy magyar (khm..) tulajdonában lévő alap valamelyik alkalmazottja a főnök tudta nélkül ekkora összeggel telibe shortolja a legnagyobb magyar bankot.

És ez senkinek sem tűnt föl? Kamu. Csak sosem fogják rábizonyítani.

#15425 exmnbs1 Előzmény: #15415

"2008. október 9. - 20:22 - Re: segítség

ez az otépé ügy u.olyan volt, mint soros támadása a forint ellen pár éve, London...

és valaki megindította a pletykát!

de Csányi is tökös ember ám, nemegyszer beszéltem vele és figyeltem a lépéseit távolról is!

(ugyanis nem minden közgyülin voltam ott, csak az óriásnyerőm előtt ! )

rapista"

Phil topik

#15423 JP Előzmény: #15399

Szia Kanyisz. A válasz, bizonyára a " DE" , lehetne. De, ez nem olyan mint mikor Kostolany könyveiből olassuk a hasonló történeteket. Ezt átéltük , és az már másmilyenebb mint a Hunt család esete , néhány oldalon leirva. Bizonyára mindenki nagy tőzsdeguru akar lenni, piacbefolyásoló tényező, de, hogy maradjunk ennél az esetnél, paradox mód ,ahogy Moiser irta, ahogy soros megtette, ugyanúgy megtehette volna más is , akár soros előtt cselekedve. De nem tette. Soros tette meg. Nem fair olyanvalakit okolni olyanért, aki nem tett semmit, ez ilyen egyszerű.

#15420 Ozzy_ Előzmény: #15408

Én azt se értem miért van szükség zárószakaszra. Mindenki trédeljen, amíg nyitva a parkett, oszt utsó prompton zártunk. Viszlát!

#15414 Alter Előzmény: #15410

Csak fényezi magát,ha a magyar szabályozásba ez belefér,akkor ennyi részéről.

Engem nem érdekel a soros,leszarom.De a PSZÁF.mint szabályozó hatóság-az más ügy.Ott van a helyzet kulcsa.Ez csak másodlagosan morális ügy. (Mi van,ha soros nem magyar?-akkor minden OK,így jártunk?)Ez Magyarországról szól,jöhet soros,bárki:mi folyik itt,hogy ilyen megtörténhet?Mi tartott fél évig?Ki(k) a felelős(ök)?Mi lesz a zárószakasz szabályozása?