azt a kijelentést bíróságon felhasználhatják ellene :))
azt a kijelentést bíróságon felhasználhatják ellene :))
Soros közleménye a vádra:
Öszintén remélem,működését már nem én ellenőrzöm,én személy szerint nem,különösen fájlalom,és hasonló kifejezések használata.....ha nem ő követte el azt kell mondani: nem én tettem.
Igen Exike , Én sem :-(
( Buxi még a segitségét is próbálta fölajánlani ....egy rossz szava ne legyen senkinek róla ! :-)...)
Ez is csak néhány perce esett le, hogy az amit mesélsz, az pont akkor volt.
Persze, kormány is halálara lopja magát, mégis folytatja, pedig hasonló kvalitású emberek... A vér az vér marad, ilyen a habitusa...
Ettől függetlenül tényleg nem a tett a legnagyobb probléma, hanem ennek a lehetősége. zárószakaszban a paici árnál max 2% lehet eltérés az utolsó prompt kötéshez kéepst... ennyi a megoldás.
igen igazad van csak ne itt csinálja meg az USA ban ha oda is húz a szíve...egyébként én hiszek neki.Egy ilyen kvalitású ember ennyi idősen már nem csinál ilyet bármennyire is viszkessen a tenyere
Tudom,de köszönöm azért....
A cselekedet megítéléséhez egy kérdés.
Akik itt csevegnek azok nem arról álmodnak, hogy egyszer legyenek olyan nagyok és ügyesek, hogy ilyesmit, vagy a Porsche tavalyi short bekerítését meg tudják tenni?
Mert ha nem, akkor miért tőzsdéztek?
azért az a kasza annyira lógott, hogy tényleg nagy spekik veszítettek 25-40%ot aznap illetve nem beszélve, akik elveszítették házukat. Van a kaszálás, meg is volt azon héten, hiszen 6000ről folyamatosan szakadtunk 4200-4300ig, de aki azt mondja, hogy ilyet sejtett előre ..... A bét történetében még hasonló mértékű esésről nem igazán tudunk. Határidő 17200ról másnap 12800volt, azért lehet magyarázni, hogy így meg úgy maci piac van, ilyen mértékű esés max 87októbere usaban, az viszont kereskedési iddőben történt, itt az esés jelentős része kereskedési időn kívül, ami kicsinált sokakat.....
Ez a lényeg az utána következett forgalom. Vagy így zárt le valaki hatalmas korábban indított shortokat és nagyott nyer, vagy aznap vásárolt és azóta bukik. A lényeget még nem tudjuk (sose fogjuk.)
Jut eszembe Hetiválaszban van egy Bokros portré,abban egy szösszenet érdekességképpen:
1995 magasságában Lajos az akkori pm le akarta váltani Csányit mert az tőzsdére akarta vinni a bankot ahelyett hogy eladott volna egy meghatározó részt az amerikai befektetőket toborzó Sorosnak,mivel ez nem történt meg úgy összeveszett Bokros és Sanyi hogy akkor Járainak kellett közbeavatkoznia...a viszony gondolom ezzel sem a manőverrel sem javult túlzottan.
A tornyokat sem aludtuk ki.
Nem felejtettem el azt a pénteki napot sem, mikor spadeben tanácsot kértél....
Valamint azt sem, hogy Erstesek az ominózus időszakban real nélkül maradtak
Lógott a kasza a levegőben ez igaz.De,hogy pont egy magyar származású adja meg a kezdőlökést!Durva
Sajnos azt a konkluziót kell leszűrnünk , hogy nem létezik koreekten szabályozható tőkepiac. Az oros RTS index 498-ig zuhant, de már 12OO környékén elkezdték a mutyizást elkerülő tőzsdei kereskedések felfüggesztését. Nem tudom miben , és mennyire segithetett volna az, ha másnap , az ominózus eset után és még pár alkalommal, nálunk sem nyit ki a tőzsde? !
Jó ez várható volt...
Nem ő volt hanem az alkalmazott, blabla...
Majd ők is kivizsgálják, kifizetik a birságot azt csókolom...minden problémáját az országnak ,a válságnak és a szabályozási rendszernek azért csak ne fogjuk már 'szegény' bácsira :))
Tény, hogy úgy fest elinditott egy lavinát, de ha ő nem teszi megtette volna sztem más.
Eleve ez a zárószakasz téma gyanús, ha már nagyon nézelődnek sztem nézelődjenek ezen a tájékon is...
Tavaly egy ismeretlen kisspekit 1millára büntettek, senki sem tudta miért is
Aztán volt a rafkós rafis, kidobták az állásából egy elütésért
Ez a büntetés aránytalan
"A felügyelet az eljárásban azt állapította meg, hogy a megbízó a londoni székhelyű befektetési szolgáltató közreműködésével a BÉT-en 2008. október 9-én 14:53:42-kor 4700 forintos limitáron 200 ezer darab OTP törzsrészvény eladására adott megbízást, melyből a szabad szakaszban - jelentős árfolyamesés mellett - 14:53:12 és 16:06:39 között 74 ezer darab teljesült. A fennmaradó 126 ezer darabos pakett értékesítésére a 16:31:52-kor adott, további 125 ezer darabra vonatkozó eladási megbízás teljesítésével együtt 3855 forintos áron a tőzsdei kereskedés záró szakaszában került sor.
Az egyértelműen megállapítható volt, hogy a londoni székhelyű befektetési szolgáltató a 2008. október 9-i tőzsdei kereskedési nap zárószakaszában összesen 251 ezer darab OTP törzsrészvényt adott el és ez az eladás a záróárat 3855 forinton rögzítette, amely 9,29 százalékos negatív irányú elmozdulást, azaz árfolyamesést eredményezett.
Azt is megállapította: a londoni szolgáltató üzletkötője által 2008. október 9-én 16:59:53 és 17:01:29 között lefolytatott telefonbeszélgetésből kiderül, hogy a londoni székhelyű befektetési szolgáltató az OTP törzsrészvényeket kifejezetten short ügyletkötési technikával kívánta értékesíteni."