olvastam én is ezt a cikket, de amikor ott tartottam , hogy a második gyerek anyagi terheinek átvállalási szinte 97%, akkor abbahagytam az olvasást, mert ez annyira irreális.
Igaz lehetne, ha nagyjából egy anyuka ugyanazt a munkát tudná folytatni ugyanonnan 8 órában , ahogy azt abbahagyta.
De jellemzően - még ha vissza is veszik és el is tudja látni ugyanazt a feladatot (mert nincs betöltve már az állása és mondjuk nem egy olyan munkaköre van, hogy tervezhetetlen vagy túlórákkal terhelt), akkor is általában egy dolgozó férj mellett már csak max 6 órában szoktak tudni dolgozni, mert délután 4-től el kell vinni a gyerekeket az oviból, bölcsiből.
Aztán ott vannak a kiseő jövedelmek a gyerekek betegségei miatt, amikor is nem kapja meg a teljes bérét az ember.
Aztán arról persze nem is szólunk, hogy egy anya már nem fogja tudni ugyanazt a karriert befutni, hiszen kiesik neki 4-8 év munkatapasztalat a legtermékenyebb szakmai időből és utána sem , hiszen nem tud túlórázni, annyi extrát beletenni a munkájába, legalább amíg 10 éves nem lesz a legkisebb gyerek is.
Ehhez képest a 15% SZJA kedvezmény az lófütty.
Három gyerekkel meg szerintem már nagyon kevés nő tud teljesértékű munkát vállalni úgy egyáltalán.