Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Hogy jutottunk idáig? :)

#1513142 matgab Előzmény: #1513140

És ezt Magyar Péter posztolta? :-)

Túl sokat írtál, így inkább nem fogom cáfolni sorról sorra, hogy mi történt és mit értek el.

Csoda hogy azt nem írták bele, hogy négyszer is hazahozzák azt a több ezer milliárdot Brüsszelből, mert három a magyar igazság és egy a ráadás...

Viszont , hogy ne vádolhass elfogultsággal az alábbi cikkel kapcsolatban azt gondolom, hogy a Fidesz nyilván nem fogja kommunikálni (elismerni) semmilyen módon, de amíg el nem telik 4-5 év (elévülés) és nem tudják kimondani ők maguk is azt, hogy a bukásuk valóban az elharapódzó nepotizmusuk és túlburjánzó korrupciójuk miatt következett be, addig bármiféle ilyesfajta szembenézés , önelemzés- még ha tartalmaz is nyomokban igazságokat, de soha nem fog valós múlttal való szembenézésnek az emberek számára.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260902/megszol...

Vagyonvisszaszerzés: Lesz, nem lesz?

#1513141 Koffein

Majd kiderül..

Mond érdekességeket, ami nincs a közbeszédbe..

#1513140 KawaBazsy Előzmény: #1513131

Facebook-ról:

Ha valaki azt mondja nekem idén április elsején, hogy a frissen létrehozott vagyonvisszaszerzési hivatal leendő elnöke miatt alakul ki botrány, azt mondom: áprilisi tréfa.

Ha valaki azt mondja, hogy a NER-nek vége és a parlament a nagy vezér nélkül áll fel, meglepve ingatom a fejem, hát még akkor, ha közlik velem, hogy Rogán, Szijjártó vagy épp Lázár sem tagja az országgyűlésnek.

Ha azt mondják, hogy a költségvetésmódosítással 700 milliárdot spórol az új kormány és gyors döntéseivel 4000 milliárd nem kerül kifizetésre NER-közeli cégeknek, csak hitetlenkednék, mint ahogy azon is, hogy a KEKVA-modell felszámolásával a pénznyelő kamu alapítványok egy része megszűnik, másik része az ingatlanvagyonnal együtt az államhoz kerül.

Alig hinném el, hogy elindult a Tisztítótűz, visszaélések sorában történt feljelentés, például az MNB- és a lélegeztetőgépbotrány több száz milliárdos ügyében is.

Kikerekedő szemmel hallgatnám, hogy csatlakoztunk az európai ügyészséghez, csettintenék, hogy létrejött az 500 milliárdos a Havaria-alap az aszálykárok és az energiaválság enyhítésére.

Ha azt mondanák, hogy a minimál nyugdíjat 28.500 forintról 120.000-re emelik, hogy a vényköteles gyógyszerek áfamentesek lettek, hogy Iványi Gáborék újraindíthatják a Wesley-iskolát, hogy L. Ritók Nórát rehabilitálták egy méltó elismeréssel és hogy Mácsai Pál az NKA bizottságába került, ujjonganék, ahogy afelett is, hogy Feledy Botond és Rácz András lett a Magyar Külügyi Intézet igazgatója és helyettese.

Ha valaki azt mondta volna a választások előtti április elsején, hogy a NER-es Duna Aszfalt maga fizet vissza 126 milliárdot az államkasszába, hogy a vitatható tevékenységű kisegyházak állami pénzzel való kitömése ügyében is megtörténik a feljelentés, hogy Király Nóra egyesületei és Orbán Győző cége sem kerülte el a hatóság figyelmét, hogy a vagyonnyilatkozatok reformja is megvalósult és megszületett az ország első vízvisszatartási törvénye, én bizony örültem volna.

Mint ahogy annak hallatán is, hogy a forint erősödött, a benzinársapkát kivezették, de az ár stabil, Sulyok már nincs, a közmédia megújul, a volt miniszterelnök médiása ügyében is megtörtént a feljelentés, közben a balatoni luxusberuházások elveszítették a kiemelt beruházási státuszukat és országos átvilágítás és ellenőrzés indult az akkumulátorgyáraknál.

Ha valaki akkor elém áll és közli, hogy augusztusig jogszabályi keretet kap a vagyonadó, hogy a miniszterelnöki mandátumot 8 évben maximalizálták, hogy Szabó Bence és Pálinkás Szilveszter is szerepet kapott az új államigazgatásban, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal megszűnt és hogy a gyerekvédelmi rendszer átvilágítása is megkezdődik, plusz a szükségszerű vezetőcserék mellett egymilliárdos kártalanítási alapot hoztak létre, azonnali, 25 százalékos béremelést vezettek be, illetve törvénymódosítással elérték, hogy a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális és egyéb, súlyos bűncselekmények soha ne évülhessenek el, elégedett lennék.

Ha mindehhez hozzáteszik a választások előtt 11 nappal, hogy 100 nap alatt eljutunk oda, hogy leállítják az állami cégek reklámköltéseit, vége a rendeleti kormányzásnak, leállítják a korábbi végrehajtói maffia által elindított, gyanús hátterű ingatlanárveréseket is, nincs többé kotorékozás és tarvágás, van viszont 500 milliárd a kórházak adósságrendezésére és gyorsprogrammal megoldják a műtők és kórtermek klimatizálását, elismerően mosolyognék.

Akkor, április elsején, amolyan bolondok napi túlzásnak tűnt volna egy ilyen felsorolás. De ha el is hittem volna, hogy ez itt mind - az oktatásügy reformjáról és nyilván sok minden másról még nem is beszéltem - tényleg megvalósul, szerintem lett volna bennem annyi józanság, hogy azt gondoltam volna, hibák nélkül nem fog menni az egész.

Borítékoltam volna, hogy lesznek rossz döntések, lesznek olyan láncszemei a változásnak, akik a vártnál gyengébbek. És sejtettem volna azt is, hogy ez a sokat szenvedett nép, amelyik különösen az elmúlt 16 évben járta be a kiábrándultság összes állomását - csalódottság, düh, hitehagyottság, majd apátia - már nem tud tovább várni.

De az, hogy együtt fejlődik-e azzal a hatalommal, amelynek ő adott bizalmat, vagy a fejlődésre, javulásra már nem ad esélyt, a saját döntése.

Érdemes visszalapozni az emlékezetünkben. Felidézni azokat a kétségeket, amelyek akkor, április elején hangosan üvöltöttek bennünk.

Ha akkor azt mondják, hogy abban élhetünk, amiben most, szó nélkül elfogadtuk volna.

De több kell.

Gyorsabban kell.

A tökéletes kell.

Olyan viszont nincs.

Összetett dolog a demokráciát tanulni. A hangunkat hallatni, a döntésekre reflektálni, a nemtetszést kifejezni.

16 évnyi belénk fojtott szó után felemelő érzés ez.

De ehhez hozzátartozik a hallgatás képessége is. Az, hogy elfogadjuk, talán nem nekünk van igazunk. Ha 16 évnyi bűn árnyékát hagytuk magunkra vetülni, talán nem kéne 100 nap után a tökéleteset elvárni.

#1513131 matgab Előzmény: #1513109

https://hvg.hu/itthon/20260901_magyar-peter-vagyon...

Vagyon elkobzás témakörben... Értem a szándékot és egyet is értek vele.

De hogy a valóságban mennyire fognak egy ilyen törvényt boszorkányüldözésre használni azt egyelőre nem tudom megjósolni.

Tiszásoknak, hogy segítsem egy kicsit a gondolkodását: gondoljunk bele abba a helyzetbe, ha a Fidesz visszajönne a hatalomba, akkor vajon hogyan tudna visszaélni egy ilyen törvénnyel?

"A vagyonelkobzást kell elrendelni arra a büntetőeljárás megindítását megelőző öt évben szerzett vagyonra is, amelyet valaki a bűnszervezetben részt vevő személytől szerzett, és a vagyon, illetve a vagyont megszerző személy életvitele az igazolható jövedelmi viszonyaihoz, személyi körülményeihez képest különösen aránytalan."

Kérdés, hogy mi számít vagyonnak? Ugye vagyonelem a gépkocsi is pl. vagy az ingatlan. Ugye az ingatlan vásárlás esetében mindig is kell fizetni vagyonszerzési illetéket, holott a vagyonom az létezett előtte is, csak nem ingatlanban állt a pénzem.

És ha én vettem egy megszorult politikustól egy házat jó áron, de nekem nem volt nagy összegű jövedelmem, szerényen éltem esetleg egy barátom adott kölcsön pénzt nekem a vásárláshoz, akkor azt az ingatlant az állam akvirálhatja?

#1513109 matgab Előzmény: #1513105

Gyerekek, ma is hazahoztuk az EU-s pénzeket! 6000 milliárd forintot!

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/vitezy-...

Már csak azt a barmot kellene elkapjuk, aki mindig visszaviszi ezt a sok pénzt Brüsszelbe!

A másik kérdés ami felmerült, hogy ha legalább egyszer ideérnének ezek a már sokszor hazahozott pénzek, akkor is szükség van arra a 300 milliárd forintos megszorító intézkedésre , amit Kármán úr beismert, hogy szükséges?

Főleg úgy, hogy most már nincsenek olyan kiadásai az államnak, mint a Fidesznek voltak, hogy mindent tízszeresen túláraztak, megszüntetjük a kamat és az üzemanyagárstoppot is!

Értem én, hogy az Erste , OTP , áramszolgáltatók , Swietelsky fürdeni fognak a pénzben és az állam is megszünteti a (jóléti) kiadásait, de mi emberek mit fogunk ebből a csodából érzékelni az elmúlt 16 év szenvedése után?

#1513105 matgab Előzmény: #1513096

Szerintem nem, hiszen ezek az emberek már a kormányváltás után az MP által meghirdetett hivatal vezetésére jelentkeztek. Tehát teljesen tisztában voltak arra, hogy milyen munkára és ki alá jelentkeznek.

Viszont sztem Ligeti lett volna a befutó, de Bohár közzé tette a telefonos interjúját vele, ahol rákérdezett az aug 20-as tüzijáték korrupciójára, hogy azt kellene-e vizsgálni. Ligeti meg tátott szájjal futott a f. erdőbe, mert azt mondta, hogy ki kellene ezt is vizsgálni, mert felveti a gyanút. Nos ilyet nem állíthat egy politikai pozicióban lévő ember. Elég megnézni bármelyik miniszteri nyilatkozatot. Erre a kérdésre azzal kell felelni, hogy milyen szépen lebarnult a nyaralása alatt Bohár és milyen az élet a Megafonban, honnan kapta a pénzeket a Megafon és a témában max annyit, hogy a Belügyminisztérium megtett már minden szükséges lépést és ha lesz ennek eredménye, akkor arról majd tájékoztatjuk. Ha további kérdései lennének Bohárnak, akkor a biztonsági őrrel el kell vezettetni, vagy rá kell lépni erőteljesen a lábára, hiszen itt a szeretet országban (szabad)demokratikusan működik a kormány.

#1513096 Ddavid Előzmény: #1513092

Nem lehet, hogy a többi jelölt el sem akarta fogadni, mert kiálltak a partvonalra mint a közt. elnökjelölt? Így maradt Ő?

Érzésre pl. Bucseket akartak belügyminiszternek, de hulye lett volna a nyugdíjig kitartó OTPs biztonsági vezetői állását feladni. Ami jobban is fizet full packagebe mint a belugyminiszteri pozi. Így megkapta szegény Posfai, aki csak a sportot vitte volna eredetileg meg a körzetét.( Ez így sok lesz neki és az embernek 1 élete van :/)

Kicsit olyan mint a multiknál, hogy prezentálni kell mennyire erősek vagyunk ... Valóság meg más + ilyen MP szintű toxic főnök alatti munkát 3x meggondolnam.

#1513092 matgab Előzmény: #1513089

Nem az a kérdés, hogy Unger Anna Rózának van-e jogi diplomája vagy nincs. Köz és államigazgatásban sincs tapasztalata. De legalább vezetési tapasztalata van. Ja, nem, az sincs, eddig maxinálisan 4 beosztottat irányított. De nincs. Ez egy bólogató pincsikutya lesz, akinek majd ki kell vonulnia a rendőrséggel és koncepciós pereket kell végigvezetnie. Végülis lehet a jogi végzettség, vagy jogi affinitás még hátrány is lenne. Így majd szépen elhisz mindent , amit mondanak neki és végrehajtja, mint anno Péter Gábor Rákosi elvtárs parancsait.

Ránézésre is egy olyan nő, akinek nem csillog az értelem a szemében. Pontosan ugyanaz a karakter, ami a covid idején volt Müller Cecilia asszonyság (mondjuk ő legalább az egészségügyből jött), de ugyanaz a buta tekintet, akinek az volt a legfontosabb, hogy mindig megjelenjen minden nap az újabbnál újabb blézereiben és szuggesztíven beolvassa azokat a marhaságokat, amiket megírtak neki és természetesen mindenki maradjon otthon és oltassa be magát.

Ennek a nőnek (jé, hogy ilyen szerepekre a nők mindig milyen ideálisak, ugye??) pontosan ugyanaz lesz a szerepe. A leírt szöveg beolvasandó! Szólni fog a rádió...

..

#1513091 matgab Előzmény: #1513090

Úgy látom az emberek nagy többsége még a mai napig ugyanúgy nem látja, hogy milyen folyamatok indultak el kis hazánkban, mint az egyszeri nyugatiak, akik most kezdenek rájönni, hogy amit eddig mondtak nekik, hogy a migráció milyen jó nekik, az egyáltalán nem igaz. Ott is a társadalom döntő hányada a mai napig nem hiszi el azt, hogy egyszerűen a muszlimok le fogják szaporodni őket és el fogják venni az országukat, úgy ahogy a románok Erdélyt vagy épp az albánok Kosovot.

Itthon bedöntik a magyar építőipari cégeket, közben meg az osztrák Swietelsky kapja meg a munkákat. Meg a Strabag. Ilyen Ausztriában elképzelhetetlen lenne.

A Tisza mérhetetlen gyülöletének köszönhetően nem kormányoz, csak vagdalkozik, meg politikai show-t csinálnak és várják a végrehajtandó utasításokat Brüsszelből.

A németeknél az Afd az egyetlen esélyük, hogy ne veszítsék el az országukat, Magyarországon talán a Mi Hazánk - hiszen a Fidesz látványosan megbukott korábbi tevékenységének köszönhetően, az angoloknál nincs is olyan párt, a franciákat meg már az isten sem fogja megmenteni a Saria-tól.

Ha tovább szórakozunk az oroszokkal , akkor nem lesz nyersanyag, nem lász gáz, talán még áram sem. Ha lesz, akkor az csak irtózatosan drágán lesz. Ami egyből ki is fogja nyírni a magyar gazdaságot.

Már most érezni valóban, hogy a legnagyobb magyar cégeket foglalkoztatókat elkezdték bedönteni, ellehetetleníteni. A beruházások nullán, sőt nemcsak a magyar de a BYD, Samsung és a többi nagy munkáltatót is betámadta a kormány. Ki fog munkát adni az embereknek? Miből tudnánk kifizetni a rezsit? Miből fogunk élni? Néhány évig majd talán EU-s segélyeket kapkodunk, persze nem ingyen , mindig fognak kérni érte valamit, ahogy eddig is inkább kértek/követeltek semmint adtak.

A munkabérek lefelé fognak menni, a lakásárak szintén lefelé fognak menni, a törlesztő részletek viszont emelkedni fognak. Volt már ilyen 2008-2012 között, akkor is a balliberálok áldásos tevékenységének köszönhetően. Aztán utána a lakás ára is csökken, azaz a hitelfedezet és meg fognak indulni a kényszervégrehajtások, kilakoltatások. Arról a néhány ezer emberről most ne is beszéljünk, akiknek a Bayer Construct vagy hasonló cégek kezdték el építeni a lakásaikat és jó nagy összegeket befizettek nekik. Most majd lesz hitelük, törlesztőjük, a lakásukat viszont elbukják. Nemcsak a Bayer ingatlanai lesznek ilyen helyzetben, elég körbenézni a városban, hogy hány óriási építkezés van folyamatban ország szerte. Mármint inkább elkezdve, de befejezve nem lesznek.

Nem nagy matek erre rájönni. Lesznek azok akik jókat fürdenek majd az EU-s pénzekben és a nemzetközi sajtó meg fog minket dícsérni, hogy milyen jó úton haladunk a demokratizálódásban, mert mindig van az országban egy olyan réteg, aki jól meggazdagszik azon , hogy kiszolgáltatják, tönkreteszik az országot.

De a többség, az átlag emberek azok óriásit fognak szívni és nagyon gyorsan le kell adni az igényekből.

Minmálbér emelés, meg nyugdíj felemelése 120 e ft-ra. Ez kell nekünk kommunizmus , legyen mindenki egyenlő, mert ez már a múltkor is bejött '45 után!

Mert ez megint arról szól h azok a szegény nyugdíjasok, akik életükben nem fizettek nyugdíj járulékot mert mindig ugyeskedtek, vagy korábban ugye előadó művészkent nem kellett adót fizetniük, és utána nyugdijaskent mindegyik panaszkodik, h nem tudják ebből a nyugdijbol fenntartani a rozsadombi villaikat sem, azoknak ez nagyon hasznos lesz.
Másrészt mivel a többi nyugdíjat nem emelik, ez gyakorlatilag megintcsak egyfajta kommunista ideológiát követ, h mindenki kapjon ugyanannyit. Mindegy h valaki sok járulékot fizetett korábban és szorgosabb volt és ezért addig mondjuk 150 e forintos nyugdíjat kapott, amivel 5x annyit kapott mint a járulékot soha nem fizető nyugdíjas társa, most az egyiknek marad a 150, a másik meg megkapja ennek a 80%-át. Mi az üzenete ennek? Ne dolgozz, ne légy szorgalmas, ne fizess járulékot, mert te is annyi nyugdíjat kapsz amennyit azok akik ebbe belerokkantak.
És ez természetesen megint egy kontraproduktiv, nem előre mutató intézkedés - szóval sztem ezt így még is fogják szavazni.
Arról nem is beszélve, hogy az idős generációnak nem a teljes jövedelmi helyzetét nézik, hanem csak az öregségi nyugdíját. Pedig van még mindig viszonylag sok nyugdíjas, akinek vagy passzív jövedelme van, vagy például holokauszt túlélőként a mai napig fizet neki az állam havonta egy szép summát. Na ezeknek aztán szintén szép dolog megemelni a nyugdíjaikat, kell, mint egy falat kenyér!

Bezzeg a rokkant nyugdíjakat nem emelik (csak a kampányban hazudták, hogy emelni fogják),

A minmálbér emelésről már szintén leírtam alul a véleményem. Igazságtalan, torzító, adóemelésnek minősül, a bértömeget rövid távon megdrágítja, hosszú távon pedig az infláció és a reálgazdaság lerohadása elviszi a rövid távú örömöket is.

Hajrá hajrá , lehet tovább tapsolni a THE (Crazy) MAN-nek...!

..

#1513090 Koffein

Ma hallottam, hogy folyamatosan rúgják ki az informatikusokat, vannak cégek, ahol százával.. nemzetközi cégek már egy ideje, de a neres cégek is érthető okokból.. annyi látszódik, hogy akik eddig 2millát is elkértek szemrebbenés nélkül, most már 1,5milláért is mennének..

Első gondolatom, e durva, második, ha rá lesznek kényszerülve, lehet kinő valami magyar kifli féleség, vagy fene tudja... meglátjuk, ahogy a vak is mondta..

#1513089 Koffein

Az FBI-nak kell igazolnia, hogy Kesh Patelnak van-e jogi diplomája, vagy nincs?

Nem tudom ki kezdte el, de irtó szánalmas..

https://index.hu/belfold/2026/08/28/fbi-megkereses...

Az a helyzet, el kell fogadni, hogy a tisza unger annát nevezte a hivatal élére, mert benne látnak valamit.. az hogy mi lesz, azt majd 2-3 év múlva meglátjuk.. nekem tök mindegy ki van ott, a lényeg, hogy csináljon is valamit, engedje a rendszer, hogy tudjon élni az eszközökkel, s ne politikai célja legyen, hogy mondjuk 3év múlva valakit elvisznek, lesz egy óriási shitshow, majd választás után lenyugszik minden...

fröcsögő honlap.A Duna A…

#1513083 matgab Előzmény: #1513072

fröcsögő honlap.

A Duna Aszfalt a legnagyobb visszaszerzett tétel, ami nem is volt soha kiadva, az egy garancia volt. Ugye egy gazdasági szakoldalon nem kell elmagyarázni a garancia és a támogatás közötti különbséget tartalmában?

Maga a pénz az a hitelezőnek mentek vissza, az MFB-nek és az Eximbanknak.

Cserében az állam elesett a milliárdos bevételekből a garancia díjakért és a jövőbeni nyereségektől.

Bravo, így kell aztán pénzt szerezni.

Gyorsan ellehetetlenítenek néhány céget még, miért is kellene az a sok munkahely, meg adóbevétel. Segély kell a népnek, meg tüzifa ÁFA csökkentés, mert a tüzifával fűtés az sokkal környezetbarátabb, mint a gázfűtés, igaz?

Mondjuk főleg akkor ha gáz és olaj amúgy sem lesz télen. Talán majd a télikabát ÁFA-ját is le fogják vinni márciusban, jól időzítve mint a novemberben kiosztandó iskolakezdési támogatást az elvált szülők részére...

De majd a minimálbér emelés megold minden gondot!

Hogy a minimálbér emelés semmi mást nem jelent, mint adóemelést, az ne zavarjon senkit!

Az összes EKHO-s meg vállalkozó, aki a minimálbér után fizeti a járulékait, az majd nézhet, amikor az 1 milliós minimálbér után fizethet.

Meg akik ennél kevesebbet keresnek , azok is nyilván emelést akarnak majd. És akkor ez odafog vezetni, hogy kénytelenek lesznek a cégek vagy becsukni, vagy áttelepülni másik normálisabban vezetett országba, vagy kiváltják a munkaerőt AI-jal, ha tudják.

És az nagyon jó lesz, mert lesz egy csomó munkanélküli ismét és akinek meg emelnek, azok a megemelt árak miatt beinduló infláció duplán el fogja vinni az emelését. Ja meg az infláció , mivel a támogatások nem a minimálbérhez, hanem szociális vetítési alaphoz vannak igazítva, amit bár megígértek, hogy egyből emelik- ez valahogy megint hazugság lett- majd elviszi az állami támogatások reál értékét. 100e ft SZJA kedvezmény/ 3 gyerek? Nem kell kivezetni, a minimálbéremelés miatti infláció miatt 3 liter tejre lesz elég.

Tényleg ilyen hülyék vagyunk mi magyarok, hogy ilyeneket választunk?? Mi, tényleg!

iskolakezdési támogatás

#1513070 matgab Előzmény: #1513055

Jól értem ugye, hogy iskolakezdési támogatást egy fityinget nem fognak kapni azon házaspárok, akik mondjuk mindketten minimálbért keresnek és nevelnek mondjuk 3 gyereket.

De 100e forint támogatást kap gyerekenként az az elvált szülő is , aki mondjuk 5 mllió forintot keres...

Jól értem?

Magyar Péter például elvált miniszterelnökként - ha mondjuk osztva vannak a gyerekeik elhelyezése - akkor jogosult lesz 25e -25e Ft támogatásra?

Az egy külön szép kérdés, hogy miért novemberben adják az iskolakezdési támogatás második felét? Ki kezdi az iskolát novemberben? Vagy majd az első két hónapban tornacipő nélkül menjenek a rászoruló gyerekek az iskolába? Vagy akkor miért nem karácsonyra adják nekik, azt még meg lehetne magyarázni.

Igazi családbarát liberális kormány. Aki családban él, az közellenség. Támogatni kell a szingli életmódot. Csoda, hogy nem azoknak adják a beiskoláztatási támogatást, akiknek nincs és nem is akarnak gyereket , de egyedül szeretnének élni.

Radnai az új Tóni??

#1513055 matgab Előzmény: #1513019

Jó az, hogy MP brüsszeli paprikajancsi módon aláírta az oroszokat elítélő nyilatkozatot?

Gyerekek, ti tényleg nem látjátok, hogy megint a világ sakkpartijában nekünk sikerül ahhoz a hatalmi erőtérhez csatlakoznunk, aki bár erősnek tűnik, de valójában gazdasági-katonai- politikai bukásra van ítélve? Eljátszottuk már ezt az első és a második világháborúban is. Meg talán korábban is jópárszor, amikor pl. Erdély a törököket támogatta a Habsburgokkal szemben a 17-18. században...

Mit érünk el ezzel a nyilatkozattal -azon kívül, hogy nyilván ez is feltétele volt a már háromszor is hazahozott mégsem megtalálható EU-s pénzeknek??

Hát annyit, hogy nem fogunk az orosozktól gázt és olajat kapni. Nekik ez nem fog számítani - mármint az oroszoknak. De nekünk nincs tengerpartunk, nincs infrastrukúránk, hogy akár LNG-t behozzunk máshonnan, vagy akár olajat a szükséges mennyiségben behozzunk. Az egész magyar finomító ipar is az orosz olaj feldolgozására lett kialakítva.

Tehát ha nem kapunk az oroszoktól gázt és olajat, akkor a magyar gazdaságnak nem lesz mivel működtetni, a háztartásoknak nem lesz mivel fűtenie.

Még ha lesz is, akkor az meg horror drágán lesz ideszállítva! De hiány lesz.

Ha az oroszok bepipulnak ránk, akkor Paks-ban sem lesz fűtőanyagunk. Akkor aztán se gáz, se olaj, se áram.

Hát tanítani fogják majd ahogy MP megoldotta az energia válságot - mint ellenpéldát, hogy hogyan nem lehet csinálni!

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy most arra az oldalra álltunk át ugye, akik a magyar kisebbséget pont ugyanolyan szemét módon kezelték, mint az oroszt. És azért kíváncsi lennék, ha egy ellenséges hatalom az USA határához közel elkezdene szemétkedni az amerikai állampolgárokkal (mondjuk miután Alaszkát annektálnák az oroszok vagy a kanadaiak), akkor azt az USA békésen tűrné-e? Hát nem. Itt egyértelműen az USA liberál-demokratái voltak akik beavatkoztak a térségben és háborút provokáltak.

És visszatérve Magyarországra, mi a Tisza pártiak véleménye a 300 milliárdos megszorító csomagról, úgy hogy az EU-s pénzeket is már hazahozták Péterék (vagy most épp megint mégsem?) sőt több száz-ezer milliárd forint vagyont is visszaszereztek...

Ja , hogy 2026 Q2-ben a beruházások is visszaestek szinte nullára? És emellett persze nekimennek a Bayer Construct-nak, a BYD-nak, a Samsung-nak, a 4IG-nek és még egy sor vállalkozásnak, hogy itt véletlenül se merjen beruházni senki , sőt inkább mindenki zárja be az üzemeit?

Gyerekek, ki nem látja itt még azt, hogy itt egy tudatos gazdasági- politikai -társadalmi szétzilálás zajlik?

Mikor esik le majd ez az embereknek? Amikor már nem lesz mivel fűteniük, nem tudják elhagyni sem az országot, mert nem lesz benzin sem , de munkájuk sem, mert a cégek is bezárják a munkahelyeket? Vagy akkor is majd azt mondogatja a THE MAN (úristen, hogy választhat ilyen nevet valaki, mennyire egy egoista, nárcisztikus pojáca, aki ilyen nevet választ magának egy social média felületen?!?!) hogy ez mind a Fidesz miatt van?? Persze amennyi agymosott (c) birka van ebben az országban, ezt is el fogják neki hinni...

Luxus vagy nem luxus?

#1513051 matgab Előzmény: #1513050

miért az, hogy egy mondattal több millió magyar állampolgárt agymosottnak nevezett egy meghallgatáson, az nem zavar Titeket?

Egyértelműen azt választották, akinek gyakorlati tapasztalata nincs a gazdasági és jogi ügyekhez, hanem egy olyan nő, aki majd szolgalelkűen gyártja az ítéleteket Magyar Péter facebook bejegyzései alapján.