Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Gratuláció a szivattyúk tövéből

#1512701 TrendMan

Ez azért csudálatos, hogy a világhírű magyar agy is eljutott addig a ötletig, amit a románok már több hete felismertek:

https://index.hu/gazdasag/2026/08/05/paks-duna-hut...

Nem a víz kevés, hanem el kell juttatni addig a pontig, ahonnan a szivattyúk beszivattyúznák!

Hát gratuláció innen a fórumból is, nem hiába tudjuk, hogy milyen sok Nobel-díjasunk volt, az se most volt, ugye?

Irodalmi Szakszervezet

#1512698 Fornit Előzmény: #1512685

Igazi remekművek alkotói. Tegnap óta nem mentek ki a fejemből.

Zilahi Anna (2 megjelent kötet)

Hangolás

befordul a huszonnégyes az öreg megkérdi
tényleg itt kell-e leszállni ebben az ítéletidőben
mielőtt a megállóba fut a gép aminek a
belsejében vagyunk megnyomja a vészcsengőt
nevetés egy cet gyomrában
a leszállásjelzõ gyerekmagasságban van
mondja a magasszikár amilyen lenni akarok
attól mindig félek eszembe jutsz közben
imádkozom ne legyen a közelemben gondolatolvasó
hirtelen összeszégyellem magam
egy hangár legmélyén ahova nem szeretni
járok felidézem a hangoláshangot jobb mint a
koncert mindig utáltam bármibe beletapsolni
kopik a vörös köröm így más az egymáshoz
verődő ujjbegyek hangja
rád gondolok és arra nem tudok magamnak
megbocsátani és arra remélem ez egy póz
és arra remélem most vagyok a legstilizáltabb
és ez a hangár itt a béleletlen üresség mert akkor
ennél már nem lesz hidegebb

Seres Lili Hanna (2 megjelent kötet)

Mr. Nobody

A csehek vasárnap nem úsznak.

Leszámítva pár egyforma férfit és

egy nőt, aki mellúszás közben

függőlegesen kalimpál a lábaival.

És engem. Egyelőre mell, de az gyors,

nem merek kísérletezni

a profin úszó férfiak között.

Merüléskor a tekintetem

fennakad a víztükrön.

Szétszaladó buborékok a test körül

a bójasor másik oldalán.

Egyre többen vagyunk.

Besötétedik, eltűnnek a

rózsaszín csíkok az égről,

ijesztő szürke felhő egy

rajzfilmszerű ház körül,

ezt látom fel-felkapva a fejem,

beszívva a neonhomályos levegőt.

....és még folytathatnám a többivel, hasonló színvonal. Mik ezek basszus, mi ez a sok értelmetlen izé??Én nem hiszem el, hogy ezt normál emberek irodalmi alkotásnak gondolják.

Irodalmi Szakszervezet

#1512694 matgab Előzmény: #1512685

Hát a csinosabb nők azok fel szoktak szedni egy jobb módú palit. Aztán csinálnak neki életbiztosításként legalább 1 gyereket.

Aztán főleg ha több gyerek is van (de általában már eggyel is) azt mondják, hogy nem tudnak visszamenni dolgozni (azért a kis pénzért), hanem inkább vagy nyit a pasijuk nekik egy műkörmös/fodrászt műhelyt, az okosabb nők meg ha kreatívabbak , akkor elkezd író, festő , művész, színész lenni, az ambiciózusabbja meg csinál egy webshop-ot vagy gyerekjáték/ruha forgalmazásba kezd, esetleg süti /torta készítést csinál.

Ezekkel az elfoglaltságokkal el tudják mesélni a környezetüknek barátnőiknek, hogy ők önálló útra léptek, vállalkozók lettek és nemcsak otthon ülnek és minden csodálatos. A valóság meg az, hogy ezek inkább amolyan hobbik, amiknél az már jó, ha eltartja magát a vállalkozás és nem kell havonta többszázezer forintot betolnia még a családfenntartónak a vállalkozásba.

Na ezért látsz ezen irodalmi szakszervezet esetében is sok csinosabb fiatal nőt, aki azért próbál meg harcolni, hogy ők is kapjanak valami apanázst, ha már a piacról nem tudnak megélni.

Irodalmi Szakszervezet

#1512685 TrendMan Előzmény: #1512684

Úgy látom sok csinos nő van.

Mindjárt én is széténezek erre kicsit.

Nagyon vicces egyébként itt a Bartók Béla út mentén létesült 'művész negyed', ahol állandóan kiállítások nyílnak, ahol szinte kivétel nélkül nők festenek nőknek.

A kiállításnak van valamilyen hangzatos címe, a kiállított festmények összefüggése a címmel nem beazonosítható, de ez szinte mindegy is, mert amit egy nő csinál az önmagáért beszél, egymás közönségét adják, mint amikor egy arab étteremnek nincsenek vendégei, csak az arab nagy család, de rejtélyes módon mégis megél valahogy.

Irodalmi Szakszervezet

#1512684 Fornit Előzmény: #1512681

Belenéztem a felsorolt személyek egy kettőjének a munkájába. Agykisűlés :)))

és a balatoni adok-kapok:

#1512682 Ddavid Előzmény: #1512676

Szerintem ez a nép mentalitásából jön :/ El lehet adni itt a nagy storykat meg jobb lesz sehol semmi, mert az emberek a korlátai a dolgoknak önmaguk.
Ahol lakom az új önkori azt mondta 1 alplgármester lesz. Utána lett 2 és a 2-nak most szavazták meg a tiszteletdíját. Társadalmi megbízatású, de azért jól jön egy kis guba a full főállása mellé. Plusz még a városgondnokság viszi el a zöldhulladékot maszekban tőle, mulcsot visznek neki városi ágdaráláskor. Hozzátenném van pénzük XC90-es volvóval szaladgálnak ház szép helyen, de a sok nem elég még több kell. (független, lokál egyesület ami elkezdett szétesni ezen okokból)

Kazincbarcikán a polgármester egy V osztályos Merci mikrobusszal szaladgált. Lecserélték a mikrobuszt, de a régi (előző V osztálynak) rendszámot átrakták az újra, hogy a parasztoknak tűnjön fel, hogy 35 misis mikrobuszt lizingelnek egyéni használatra 800-1 milliárdos minusszal a költségvetésben -_- (MSZP- függetlenek).Ezt beszélik az emberek :\

Ezek alapján semmis em lep meg, csak egy kicsit úgy csavarjuk a dolgokat, hogy nekünk jó legyen amivel nincs gond, de van egy bizonyos mérték ami azért nem helyénvaló szerintem.

#1512676 TrendMan Előzmény: #1512673

Na, hát akkor ez is egy eset, ahol privát érdekből 'telefosták' a közérdeket és a végén mindenki arról koldul.

Üdvözöl az új Magyarország, ahol mindenki klikkes érdekből remél boldogulni, kilobbizza magának a saját vélt érdeke szerinti döntéseket és közben alapvető értékeket sért.

A végén az egész ország rosszabb hely lesz, de felelőst soha nem találnak.

Csak úgy rosszabb lesz, ezt mindenki érzi, de senki nem ismeri el.

#1512673 matgab Előzmény: #1512672

Én emlékszem a 90-es évekre , amikor a Balatonra menni majdhogynem ciki volt. Akinek volt pénze, az azért nem ment, akinek meg nem volt pénze, az meg azért nem. A 90-es évek vége felé kezdett újra trendi lenni a Balaton, ami az ingatlan árakban 2020-tól kezdett iszonyú módon emelkedni.

Most rengeteg ingatlant húztak fel a Balaton körül az elmúlt 10 évben. De a fejlesztések elég nagy részét én még üresen látom, nincsenek eladva. Sztem jó sok fejlesztő be van ragadva a pénzével. A szolgáltatási árak meg iszonyatosan felmentek. Én Földvárt ismerem a legjobban. Felhúzták jogellenesen azt a nyomorék új kikötőt. Emiatt teljesen tönkretették a vizet - még szárazság nélkül is feltöltődött. A déli part legjobb , legmélyebb strandja volt korábban a nyugati strand. Teljesen tönkretették. Közben az önkormányzat bevezette a 0/24 7/7-es parkolási díjakat az összes vízközeli parkoló helyre. Budapesti parkolási árakon.
A Kultkikötőt - ami volt lerombolták, elkezdétk újraépíteni milliárdért, amit soha nem fejeztek be.

A Földvár fő gasztro élményének számító büfésort beszántották, amire szintén 100 milliókat fizettek, hogy felmondhassák a korábbi 99 éves bérleti szerződéseket és megnyithassák a haverjaik a saját üzemeiket. Kipróbáltuk azt is, de ott messze nem volt olyan finom a lángos , mint a korábbi bódésoron (ahol közel 20 évig ugyanazt a valóban jó minőségű kaját adták - még ha design szempontjából valóban nem a legépületesebb látványa volt a bódésornak- de a most parkoló autók által kitaposott fű sem szebb, mint anno).

#1512672 Ddavid Előzmény: #1512666

Voltunk hétvégén lent és egyáltalán nem adta. A szolgáltatások minősége nagyon változó, de egyértelműen drága vagy drágább mint egy olasz, spanyol, cseh, lengyel árszint (meg merem kockáztatni, hogy Máltán vagy Görögországban is kapni ennyiért fogásokat simán...).
A víz moslék volt a déli parton, árvaszúnyog lárvák és posványszag :( Az a durva, hogy a translate emg olcsó repjegyek az "alacsonyabb" vásárlóerővel bíró rétegnek is lehetőséget adtak az egyszerű külföldi utazásra, akkor miért jönnének ide.

Pont beugrottunk egy ismerőshöz is ő 3 hotel + 2 vendéglátó egységet visz supervisorként mint chef. Mondta vagy felmennek a 4*-ról és terítenek a többi helyen nagyüzemi vendéglátást vagy meg lesznek lőve, mert a középréteg kevés vendégéjszakát tölt, pénzt költ. Így pedig túlkínálat van, érzésre idéne olyan 20-30%-al kevesebb a forgalmuk, de még nincs a nyárnak vége. :\

Szimulákrum

#1512670 TrendMan Előzmény: #1512669

A rendőrségi vízágyukról nem tudok, mikor és hol történt?

A másik két esetben a (tömeges) turizmust próbálják védeni, a sétahajók is járnak pl. a Dunán továbbra is.

Nyilván lehet ezen is rugózni, szorult helyzetben tökéletes döntés nincs, csak nadrágszíjhúzás.

De értelmezésem szerint Orbánéknak stadionok helyett és diktátorokkal való parolázás helyett pl. a paksi modern szivattyútelepet meg kellett volna építeniük, idejük volt rá:

"Az erőművet természetesen úgy tervezték, hogy figyelembe vették a feljegyzett vízállásadatokat, és ezek alapján megállapították a valaha volt legkisebb vízszintet. Ehhez a vízszinthez képest jóval alacsonyabb szintre tervezték a szivattyúk üzemi szintjét, mégpedig pontosan azért, hogy egy extrém időjárási helyzetben se legyen gond a vízellátással. Sajnos azonban az elmúlt 40 évben az időjárás megváltozott, és a Dunán jóval alacsonyabb vízszintek is előfordulhatnak annál, mint ahogy az a tervezési adatokból következett. A 2018-as rekordalacsony vízszintet (-97 cm) követően – amikor teljesítménycsökkentésre még nem volt szükség; ez kb. -106 cm-nél következik be – megállapításra került, hogy érdemes lenne a szivattyúk szívóágát lesüllyeszteni, de eme változtatásra sajnos nem került sor."

Ehelyett egy mohácsi hidat kezdtek el építeni, amit senki nem ért.

Az is hozzátartozik a történethez, hogy ha most a 3600 MW összkapacítású szélerőművek állnának már, akkor sem termelnének szinte semmi extra áramot a szélcsend miatt.

Szimulákrum

#1512669 matgab Előzmény: #1512647

Én az új kormány óta érzem elhatalmasodni ezt a szimulákrum-ot vagy mi a fenét.

Érdemi kormányzás helyett, csak maszatolás, félrebeszélés, visszafelé mutogatás.

Azért az Orbán kormányok alatt is volt aszály, áradás, háború a szomszédban, migráns áradás, vörös iszap katasztrófa, covid, energia ár elszállás és sok más katasztrófa helyzet.

De azért olyan mégsem volt, hogy azt mondták, hogy akkor most lekapcsoljuk Paksot, vagy mondjuk a covid kivételével (aminek megszorításaival akkor sem értettem egyet) a széleskörű lakosság érezhette volna ezek hatását.

Most is egyik oldalon azt kommunikálják hogy ne locsolja a főkert a növényeit, másik oldalról meg locsolják a betont a rendőrségi vízágyúkkal. Korábbi időpontra teszik a meccseket, de koncert rendezvények nincsenek korlátozva. Ne használjuk a légkondit, meg az ipari szereplők csökkentsék a fogyasztásukat, de a szállodák közterek meg díszkivilágítva.

Szimulákrum

#1512647 Koffein Előzmény: #1512646

Kb :)

Amikor olvastam a szimulákrumról, akkor a következő villant be.

Médiavezérelt politika (hiperrealitás): Menczer sztori vége van kicsi, gyermekvédelem, soros, brüsszel, ukrán pénzszállítós történet, pride betiltás.

Látszatesemények és pótcselekvések: Gulyás Geri heti sajtótájékoztatói, konzultáció minden hülyeségről, amit persze 110%ban visszaküldtek, minden problémára bizottságot csináltak, vagy hivatalt pl szuverenitás védelmi.. a probléma nem oldódott meg de beszélt róla a sajtó.. csak a lényegről nem volt szó, hogy teljesít a gazdaság, egészségügy, oktatás stb..

Tartalom nélküli hívószavak: béke, gyurcsány, brüsszel, gyermekvédelem, repülőrajt stb..

Ebből a szempontból valahol érthető is, ha ov és társai egy ilyen világban éltek, hogy létrehoztak egy másik valóságot, mondhatni egy párhuzamos valóságot, amiről napi szintem kommunikáltak, bűvészkedtek, és ha 8éven keresztül ezt csinálod, akkor már el is hiszed, amit mondasz..

Ugyanez látszódik az angoloknál migri vs bennszülött kérdésben... németeknél ahogy megpróbálják átfordítani, hogy az összes migri aki szurkál szélsőjobboldali és ezért kell afd-t kitiltani a választásról...

Roppant érdekes, ahogy nagyban kb 100 ember megkomponálja és a média szétteríti a másik világot, amit lefestenek a szemünk elé... amit vagy elhiszünk, vagy nem...

​​OV turistaosztályon ​

#1512640 Ddavid Előzmény: #1512635

Visszafelé amúgy sem mehet za ár kormányoktól függetlenül, mer tazt deflációt okozna az nem a kapitalizmusban hogy nézne ki már...

https://index.hu/belfold/2026/07/31/vitezy-david-l...
Ez egy fejlett országban működhet, de ilyen puruttya keleti népeknél mint mi nem biztos, hogy az elvárt eredményt hozza. Nagyon meg kell nézni, nekem mindig NY-i project blockok jutnak az eszembe. 1 generáció normális volt, most meg már egy lepratelep lett.