Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

Népszavazást Svájcban a népességplafonról

#1511926 TrendMan Előzmény: #1511925

Ez az előzetes felmérések alapján nem meglepetés.

Meg ugye, ha fölé mennek és ennek negatív következményei lesznek, amiatt ma még nem kell aggódni, majd csak holnap ;-)

Holland bevándorlás

#1511918 Koffein

ki mennyibe kerül az államnak.. tehát nem mindegy, hogy milyen bevándorló érkeznek...

egy szomáliai egy életen keresztül 1,5millió ojróba kerül, vagy amcsi, aki befizet a közösbe 700ezret.. ez a nem mindegy...

Kép

#1511917 Koffein Előzmény: #1511915

Hát így, ha 10milla alá csökken, akkor kisorsolnak pár helyett :)

Amúgy a napokban villant be, lehet téves a gondolatmenet, van egy olyan meglátásom, hogy a munkaerőhiányba csomagolva adják el a népnek, hogy miért kellenek a harmadik világbeliek...

#1511915 TrendMan Előzmény: #1511913

De én azt hallottam, hogy az AI úgy is elveszi a munkahelyeket, tehát ennyi bevándorlóra nem is lesz szükség.

Akkor vajon mi ellen ágálnak a nagyvállalatok és a gazdasági szervezetek?

Mellesleg minden más országban gondot jelent a lakhatás.

Vajon ezt Svájcban hogy oldják meg?

Anglia: kémprogramot minden telefonra

#1511896 Koffein

a teló után utána majd jöhet a többi eszköz...

https://www.telegraph.co.uk/news/2026/06/11/labour...

teljes: https://archive.ph/q1HHf

ez szerintem egy keserves próbálkozás a közösségi média megregulázására, hogy csakis olyan tartalmak jelenjenek meg, amiket a hatalom engedélyez... ha mondjuk lefejeznek valakit, akkor az ne jelenjen meg, ne tudja az egész ország/világ, csak az adott közösség szájhagyomány alapján, ha meg bármi van, tüntike, lázadás, akkor letudják verni, mint pl az irániak és ha ők őrzik a kapukat, hogy mi jelenjen meg, akkor azt élőben tudják is moderálni, hogy ne terjedjen.. okos húzás, tisztára orwell 1984-es világa...

habár eu is próbálkozik hasonlóval, az hogy sikerül-e majd átvinniük és milyen feltételekkel, az másik sztori..

Brüxel

#1511789 Koffein Előzmény: #1511784

Az azért nagyon durva.. ez nagyon úgy néz ki, hogy az állam cserben hagyja az állampolgárait, vagyis helyesebben az őslakós polgárait..

Brüxel

#1511782 Koffein

Erről se nagyon lehetett olvasni, pedig májusi sztori.. meg googlezva nem találtam, talán franciául lenne találat, most rakták be egy német csopiba..

https://x.com/visegrad24/status/205490840883944703...

Amúgy német késeléses hírek már naponta vannak, azokat uncsi lenne naponta betenni, hogy egy szír, afgán fene tudja milyen migri szúrt le valakit..

Ez a brüsszeli is annyira általános arra fele, mint reggel felkel a nap, ami felháborító, hogy ott sisseg meg videózza a nyomorékja, tuti nem ez volt az első és lehet hogy nem is az utolsó...

Anglia

#1511766 matgab Előzmény: #1511759

Igen, kvázi azért hozzák le, mert nekem is elöntötte a FB hírfolyamomat Henry.

Azért durva, hogy Magyarországon itt a Tőzsdefigyelőn lehetett először olvasni az esetről...

Holnapra meg találnak majd más híreket.

Bezzeg amikor Floyd volt terítéken, akkor azon hónapokig ment a téma fenntartása.

Arról nem is beszélve, hogy azért a két esetet nem szabad egy lapon említeni. Floyd egy bűnöző volt, aki drogozott és a rendőri eljárásnak ellenállt. Míg Harry egy áldozat volt, akit leszúrtak és ennek ellenére a rendőrség vizsgálat nélkül a gyilkosnak igazat adva meg sem vizsgálták annak lehetőségét, hogy a fehér gyerek igazat beszél-e , gyakorlatilag hagyták meghalni. Ártatlanul, áldozatként!

Azért ez nagyon nagy különbség, amire sem a politikusok sem a média nem fókuszál!

Arról nem beszélve, hogy az angol rendőrök most összecsapnak a tüntetőkkel, verik őket, míg FLoyd idején térdelgettek meg kezet csókoltak a fekete tüntetőknek...

Anglia

#1511759 TrendMan Előzmény: #1511757

Szerintem ők is amolyan rugalmas megközelítésben vannak.

Ha egy hír már átüti a hitelesség felszínét és szinte nem maradtak kérdőjelek (és hallgatni róla kockázatosabb lenne), akkor lehozzák.

De nem sietik el. Tehát teljes objektivitást azért nem feltételeznék róluk.

Anglia

#1511758 Koffein Előzmény: #1511756

Gyorsak voltak, mint a villám :) ha feka lett volna már decemberbe lehozták volna...

Ez azért vicc kategória:

"Keir Starmer miniszterelnök elítélte a kedd esti southamptoni tüntetéseket, „szégyenletesnek és elfogadhatatlannak” nevezve a rendőrök elleni támadásokat, és kijelentette, hogy most komoly munkára van szükség, nem pedig dühöngésre."

kb ez jön le:

Kép