Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Epstein botrány

#1510077 matgab Előzmény: #1510067

Érdekes ez az Epstein akta...

Hogy lehet, hogy egy ilyen csávóval kapcsolatban gyakorlatilag mindent tudtak rögzíteni, hogy kivel mit beszélt, milliónyi fotó, beszámoló.

Ki rögzítette ezeket, maga Epstein? Nem hiszem, hiszen akkor nem tudott volna élni. Vagy az amerikai titkos szolgálat? De ők akkor mindenről tudtak és semmit nem csináltak? De akkor kinek az érdeke, hogy ezek az anyagok most nyilvánosságra kerüljenek mindenkiről? Vagy épp ki dönti el, hogy mi kerüljön kiről nyilvánosságra?
Hogyan lehetett ennek a csávónak ilyen kiterjedt kapcsolat rendszere? Senkit nem zavart, hogy ez az Epstein folyamatos bűnöket követett el?
Hiába no, a Mein Kampf-ban is megírták már, hogy nincs a világon olyan probléma, amit kicsit megkapargatva ne derülne ki, hogy nem áll mögötte valamiféle zs érdek... Epstein is véletlenül a kiválasztottakhoz tartozott.

ketyeg a jéghegy

#1510060 prfecó Előzmény: #1510042

Mondjuk napi 1 millás forgalom esetén bevételi oldalon 1 %. költség havi 300.000 Ft . Már ezért érdemes kp-t erőltetni . Sok üzlet zár ( t) be , mert nem tudta a költségeit csökkenteni.

Beszállítói oldalra kifizetés havonta is komoly összeg. Nagy része viszont már átutalásos bankokon keresztül. Személyzetet meg hívatalosan fizetjük:-)))

ketyeg a jéghegy

#1510042 matgab Előzmény: #1510031

na ezért mondom, ne mondjad ki, de egyértelmű: a kápés igény az a fekete /szürke gazdaság igénye.

Kell a bérhez, hogy ne kelljen járulékokat és adót fizetnie, meg kell a beszállítónak is, hiszen így tudja ő is számla nélkül adni , ő is spórolni tud így a járulékon, jövedéki adón , ÁFA-n miegyében.

Nem a kártyatársaságok meg a banki jutalékok gigasztikus (1%-os) költségét szeretnék ezzel megúszni a vendéglátó vállalkozások.

ketyeg a jéghegy

#1510026 matgab Előzmény: #1510024

Mennyi a kártyás vásárlások jutaléka mostanában?

Régen nagy cégeknek 0,4-0,5% körüli értékre emlékszem, az AMEX volt rohadék a maga 2%-ával.

Ha mondjuk kis vállalkozóktól elkérnek 1%-2%-ot, akkor a kápével nincs több költséged?

Azt tárolni , őrizni vigyázni rá (vagy vállalni a kockázatot, hogy valaki lop belőle), vagy hordozod magaddal? (Az is kockázatos).

És akkor mondjuk a béreken kívül mindent átutalással fizetsz, tehát mondjuk a pénz nagy részét így is úgy is be kell vinni a bankba a számlára. Jó, ma már vannak befizetős ATM-ek. De annak is van díja. Ha meg fizikailag a fiókba adod le, annak is van költsége, sztem több is mint az 1% és akkor még a szállításnak az összes kockázatát te futod. Plusz elmegy 2-3 naponta egy csomó időd arra, hogy bejuttasd a pénzt a bankba.

ketyeg a jéghegy

#1510024 prfecó Előzmény: #1510022

Egyébként nálunk az étlapon feltüntettük , hogy ha lehet készpézzel fizessenek , mert mint kisvállalkozókként jobban járunk , ha kevesebb kártyapénz kell fizetnünk.

ketyeg a jéghegy

#1510022 prfecó Előzmény: #1510014

hmmmm ha két pénztárgép van , mindig a kezelőtől függ mi kerül a NAV-os péntárgépbe. Hiába van az azonnali forgalomról való vendéglátóipari programm..

ketyeg a jéghegy

#1510014 TrendMan Előzmény: #1510012

Nem állítom, hogy teljesen átlátom, mi lehet a háttere.

De azt látom, hogy minden megy bele a NAV-os pénztárgépbe, szerintem a tulajnak jól megy a sora, árat is emelhet, nem is kockáztatná, hogy megbukjon ezzel. Ráadásul mindig több szem is látja, mi történik, húzós lenne ezzel simlizni. (Ismerek olyan csehót, ahol ez is megtörténik, de az egy más tészta.)

Én egyszerűen arra gondoltam, hogy a kormány szívatja a bankokat, a bank meg a közületi vásárlókat extra terhekkel úgy, hogy a választópolgár számára ez ne legyen közvetlenül látható.

De persze tévedhetek is.

ketyeg a jéghegy

#1510012 matgab Előzmény: #1509995

Ez két ok miatt lehet:
Vagy leszerződtek egy fizetesipont.hu (akik mindig megváltoztatják a nevőket, mert olyan szar szolgáltató és lemondani sem lehet az ÁSZF-jük miatt, vagy egy gondolom hasonló lehet az agoynreklámozott Teya is) és valóban olyan szar a kondicióik.

Vagy még inkább azt tudom elképzelni, hogy azért preferálják a kápés fizetési megoldásokat, mert az étkezdékben jellemzően ugyanaz a kör jár vissza nap, mint nap. És akik már ötödször jönnek kajálni, azoknak nem biztos, hogy a NAV-os pénztárgépbe is beütik az eladást.

Így keletkezik nekik egy kis fekete kassza, amiből meg be tudják szerezni esetleg az alapanyagokat olcsóbban vagy éppen a személyzetnek tudnak egy kicsit "jobb" adózási feltételekkel bért adni.

L.A. a felvilágosult nyugati társadalom keltetője

#1510011 TrendMan Előzmény: #1510006

Bizony igen durva viszonyok vannak mostanában.

Én egy ilyen kétlépcsős tanáccsal szolgálnék:

1) Próbálj meg létrehozni valami jót ..

2) Ha az első nem megy, akkor őrizd meg azt, ami van!

ketyeg a demográfiai bomba

#1510003 TrendMan Előzmény: #1509991

Ebben én azt nem értettem, hogy itt már mintha Afrikát se említenék, mint ahol még nő a népesség.

ketyeg a jéghegy

#1510002 TrendMan Előzmény: #1510000

Nagyon izgalmas, de azért ennyire nem.

Te! Olyan helyek vannak a világban, te is kimozdulhatnál a múzeumból végre.

Melyik teremben ülsz mostanában?

#1509999 Spade Előzmény: #1509996

ha megkérdeznék akkor jönne a nem mondunk semmit mert akkor megbukunk....

#1509996 Koffein Előzmény: #1509994

Na látod, ezt hiányolom, h senki nem kárdez rá mp-nél, hogy akkor ezzel a hitel sztorival mi újság? miként vélekedik? sajna nem csak itt, máshol az eu-ban sem vitáznak erről a témáról..

Ukik nem fognak 27ben belépni az eu-ba, meg nem kell semmit odaadni, mert az eu kifizeti, usa legyártja és leszállítja a fegyvereket.. persze az euban élők adójából..

ketyeg a jéghegy

#1509995 TrendMan Előzmény: #1509993

Az egyik meleg étkezdében, ahol időnként kaját veszek kiírták, hogy tavaly olyan mértékű banki díjak terhelték őket a bankkártyás vásárlások után, hogy idén kérik a tisztelt vásárlókat, hogy ha lehet kp. fizessenek, amit tudnak.

Azért durva, hogy mekkora lehet a jéghegy, amiből jelenleg alig látunk valamit.

#1509994 Spade Előzmény: #1509993

Valami jöhet csak a mértéke nagyon nem mind1, ugyanis nem mind1 h 96 milliárd ájröt aztán 500 milliárdot majd összesen 1500 milliárdot ukriknak kifizetésében részt veszünk vagy sem mert azt a pénzt az adokbol majd be kell szedni, És akkor az ukrik 2027-ben belépéséröl, az ukrikhoz magyar katonák köldéséröl meg az összes katonai cuccunk ingyér kiszállításáröl meg a többi ezer dologröl ne is beszéljünk

#1509993 Koffein Előzmény: #1509992

Bárki is nyer ápr.12én, jönni fognak a további megszorítások, az hogy felkészülésnek címkézzük, vagy másként az már tök mindegy...