Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Plug-in Hibrid jövendő (mondó)

#1510050 Koffein Előzmény: #1510048

Azért kíváncsi lennék ezt hogy mérték :)

Nem mindegy, hogy autobahnon megtolja alsóhangon 160al, majd a városba beérve 30-40-el zötykölödik aksival, majd kijön átlag 6 lityis fogyasztás.. :)

McLeod és az emberi tényező:

#1509911 matgab Előzmény: #1509854

Amúgy azt nem tudom, hogy az önvezető autók amíg nem kerülnek olyan állapotba, hogy teljesen biztonságosan tudjanak menni, addig hogy lesz az átmenet.

Egyrészt az emberek azok tényleg vagy vezetnek és figyelnek, de ha megy az ember hét hétig úgy, hogy nem kellett beavatkoznia és hirtelen be kell avatkozni, arra esélytelen lesz.

Arról nem is beszélve, hogy a friss vezetők, akiknek nem is lesz meg a vezetésben szerzett rutinjuk, azok hogy fognak beavatkozni? Hiszen azok teljesen rutintalan vezetők, akiket egy hirtelen stresszhelyzet elé állítanak. Az majdnem olyan, mintha kidobnának egy repülőgépből és azt mondanák, hogy itt az ernyő kapd el a levegőben, vedd fel és rántsd meg a zsinórt és állj meg mielőtt földet érsz.

július 9-től már csak vezetéstámogató rendszerekkel !?

#1509909 TrendMan Előzmény: #1509908

Az, hogy egyetlen halálos áldozat se legyen az utakon, az nem legitim cél.

Ez egy amolyan 'felcsinált' cél, jobb híján már nem tudnak mit kitalálni.

Az, hogy utcai erőszakban meghalnak sok százan, ezren, az rendben, de az utakon egyetlen áldozat is sok?

Korházi fertőzésekben meghalhatnak, de az utakon nem?

Lehetne sorolni.

Ráadásul, ha az autók tele lesznek ilyen rendszerekkel, a vezetőre kisebb felelősség hárul majd, ha meg a rendszer hibázik, akkor megint csak ki lesz a felelős? A senki.

Az egyén felelősségét semmilyen körülmények között nem lehet kiszűrni a rendszerből és ha valaki ezt a célt tűzi ki maga elé, az az egész 'rendszert' károsítja. (Azaz tele lesz a világ 'debilekkel', akik nem tehetnek semmiről és nem felelősek semmiért.)

Így értem.

július 9-től már csak vezetéstámogató rendszerekkel !?

#1509908 matgab Előzmény: #1509827

Hogy érted, hogy nem legitim cél?

Én ezt a cikket úgy értem, ahogy van. Július 7-től gyakorlatilag csak horribilis árakon lehet majd régi - olyan autókat forgalomba helyezni, amik nem rendelkeznek ilyen rendszerekkel.

Nyilván ez két dolog jelent: akinek van ilyen autója, az nyilván forgalomba fogja helyezni júl 7 előtt.

Mit jelent ez a gyakorlatban?
Azok az autókereskedők, akik nem akarják forgalomba helyezni a náluk lévő autókat, azok júniusban heves kedvezményekkel fogják kiárulni régi autóikat. Vagy inkább forgalomba fogják őket helyezni a saját nevükön majd befizetik a súlyadót meg minden szart, hiszen ha ezt nem tennék, akkor csak milliós munkák elvégzése után tudnák ezt megtenni.

Mivel ezt tudják a kereskedők, ezért gondololom ők is már minimalizálják a vásárlásaikat.

Viszont mi lesz júl 7 után? Ha jól értem, ez nem érinti a már belföldön forgalomba állított autók eladását vételét (kivéve , ha a kereskedő amíg nála van az autó, addig ki akarná vonni a forgalomból, de emiatt nyilván nem akarja kivonni).

Tehát ezek miatt a plusz költségek miatt a régi autók ára mindenképpen drágulni fog.

Viszont a külföldről történő autóbehozatal és forgalomba helyezés az vagy nagyon megdrágul, vagy a régi autókat többé nem lehet itt eladni.

Ez azt jelenti, hogy az olcsóbb, régebbi autók kínálata brutálisan fog szűkülni és fel fog menni a használt autók ára.

sztem.

egyszer volt, hol nem volt ... avagy egy szép mese vagy a nagy dobbantás az akku piacon?

#1509367 TrendMan

https://telex.hu/g7/tech/2026/01/26/akkumulator-sz...ű

"A cég világsajtót bejáró szenzációs ígéretei között szerepel, hogy olyan szilárdtest-akkumulátort fejlesztett, amely iparági összehasonlításban

• elég magas, 400 wattóra/kilogrammos energiasűrűséggel rendelkezik;
  • nagyon gyorsan tölthető (öt perc alatt száz százalékra);
  • minimális kapacitáscsökkenés mellett 100 ezer töltési ciklust is kibír, tehát az élettartama sokszorosa a jelenlegi iparági sztenderdnek;
  • rendkívül strapabíró, -30 és 100 Celsius-fok között is megtartja a kapacitásának 99 százalékát, nem robban fel vagy megy tönkre;
  • teljes mértékben bőségesen rendelkezésre álló, olcsó és könnyen elérhető anyagokból áll, és olcsóbb, mint a lítium-ion akkumulátorok;
  • és gyártásra kész, ráadásul márciusig a Donut Labet tulajdonló Verge Motorcycles elektromos motorjaiban kereskedelmi forgalomba is kerül."

Remélem mindenki kihaszn…

#1508966 KawaBazsy

Remélem mindenki kihasználja a jó időt egy kis hóautózásra.. :-)