Regisztráció Elfelejtett jelszó

július 9-től már csak vezetéstámogató rendszerekkel !?

matgab Előzmény: #1509827

Hogy érted, hogy nem legitim cél?

Én ezt a cikket úgy értem, ahogy van. Július 7-től gyakorlatilag csak horribilis árakon lehet majd régi - olyan autókat forgalomba helyezni, amik nem rendelkeznek ilyen rendszerekkel.

Nyilván ez két dolog jelent: akinek van ilyen autója, az nyilván forgalomba fogja helyezni júl 7 előtt.

Mit jelent ez a gyakorlatban?
Azok az autókereskedők, akik nem akarják forgalomba helyezni a náluk lévő autókat, azok júniusban heves kedvezményekkel fogják kiárulni régi autóikat. Vagy inkább forgalomba fogják őket helyezni a saját nevükön majd befizetik a súlyadót meg minden szart, hiszen ha ezt nem tennék, akkor csak milliós munkák elvégzése után tudnák ezt megtenni.

Mivel ezt tudják a kereskedők, ezért gondololom ők is már minimalizálják a vásárlásaikat.

Viszont mi lesz júl 7 után? Ha jól értem, ez nem érinti a már belföldön forgalomba állított autók eladását vételét (kivéve , ha a kereskedő amíg nála van az autó, addig ki akarná vonni a forgalomból, de emiatt nyilván nem akarja kivonni).

Tehát ezek miatt a plusz költségek miatt a régi autók ára mindenképpen drágulni fog.

Viszont a külföldről történő autóbehozatal és forgalomba helyezés az vagy nagyon megdrágul, vagy a régi autókat többé nem lehet itt eladni.

Ez azt jelenti, hogy az olcsóbb, régebbi autók kínálata brutálisan fog szűkülni és fel fog menni a használt autók ára.

sztem.